Πώς επιτυγχάνει κάποιος τα πρόσκαιρα καλά αποτελέσματα στην Google;

 1. Home
 2. Link Building
Πώς επιτυγχάνει κάποιος τα πρόσκαιρα καλά αποτελέσματα στην Google;

Μπορεί να έχετε δώσει ένα κάρο λεφτά στην ιστοσελίδα σας ή ακόμη και στην διαφήμιση.

Η ιστοσελίδα σας όμως συνεχίζει και δεν είναι πρώτη, και όχι μόνο, αλλά είναι κάτω από έναν ανταγωνιστή ο οποίος σίγουρα δεν είναι καλύτερος από εσάς. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Όταν τεχνικά, έχουμε ίδιας ποιότητας ιστοσελίδα

 • Συμβαίνει όταν ο ανταγωνιστής έχει πληρώσει για black hat SEO ή link building για το δικό του site. Και στις δύο περιπτώσεις, όταν το πάρει χαμπάρι η Google, τότε σίγουρα θα τον ρίξει αρκετές σελίδες ή μπορεί και να τον μπλοκάρει οριστικά.
 • Και συμβαίνει όταν κάποιος από τους ανταγωνιστές πλήρωσε για κακά link προς το site το δικό σας. Αλήθεια, τα έχετε ελέγξει; Ρίξτε μια ματιά πως μπορείτε να καθαρίσετε τους κακούς συνδέσμους.

Όταν τεχνικά είμαστε καλύτεροι

Όταν είστε τεχνικά καλύτεροι από όλους, και ενημερώνετε συχνά την ιστοσελίδα σας ενώ αυτή συνεχίζει και μένει κολλημένη στις ίδιες θέσεις, τότε συνεχίζει και συμβαίνει ένα από τα παραπάνω, ή και τα δύο, αλλά συμβαίνει και κάτι το οποίο πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψιν. Αφορά τον χαρακτήρα σας, την εξωστρέφεια σας, και το πως αυτό μεταφέρεται στο internet.

Γιατί ένας μέτριος ή κακός επιχειρηματίας συνεχίζει και έχει την ιστοσελίδα του ψηλά στην Google;

Δεν αναφερόμαστε σε ιστοσελίδες απλά μετρίων επιχειρηματιών, οι οποίοι για εσάς φαίνεται παράδοξο πως είναι στα πρώτα αποτελέσματα. Αναφερόμαστε σε ιστοσελίδες ανταγωνιστών οι οποίοι ΔΕΝ είναι και οι καλύτεροι στην αγορά, ίσως και κακοήθεις, αλλά είναι συνεχώς στη 1η σελίδα της Google πάνω από τη δική σας.

Αυτό γίνεται κυρίως για τους προηγούμενους λόγους, αλλά και:

 • Γιατί η ιστοσελίδα σας είναι πολύ λιγότερο ενεργή και ενημερώνεται πάρα πολύ σπάνια.
 • Δεν έχει προσφορές, νέα, φρέσκα προϊόντα και ανταγωνιστικές υπηρεσίες.
 • Δεν έχει εξωστρέφεια στα social media.

 

Πως θα ανέβουμε ξανά στη Google

Συνεπώς, αν γράψουμε μια λίστα στο χαρτί, για το τι πρέπει να κάνουμε για να ανέβουμε στις πρώτες θέσεις στην Google, τότε κοιτώντας όλα τα παραπάνω, χρειαζόμαστε:

 1. Επαγγελματική φιλοξενία ιστοσελίδας. Χωρίς αυτή, Ό,ΤΙ και να κάνετε δεν υπάρχει περίπτωση να έχετε αποτελέσματα.
 2. Κατασκευή ιστοσελίδας όπου περιλαμβάνει ΟΛΑ όσα θα χρειαστείτε μετέπειτα για την επιτυχία.
 3. Καθαρισμός των κακών συνδέσμων, και δημιουργία πολλών και καλών συνδέσμων με τη δική σας ONLINE κοινότητα.
 4. Σωστό περιεχόμενο ιστοσελίδας και κοινωνικών δικτύων, αυτό που θέλουν οι πελάτες σας, με χρήσιμες οδηγίες, ανταγωνιστικές τιμές και σωστή εξυπηρέτηση. Παραδοσιακά πράγματα δηλαδή αλλά με σωστή τεχνική προβολής. Για παράδειγμα, δείτε πως γράφουμε ένα ωραίο κείμενο.

Αν το έργο σας έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και χρειάζεστε μια εταιρεία με ειδικότητα στο SEO, τότε ρίξτε μια ματιά στο SEO πελατολόγιο μας, ρίξτε μια ματιά στον τρόπο προώθησης ιστοσελίδων, ή επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Κοινοποίηση:

Christos Rontos

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.