Αναρωτιέστε καθημερινά εάν έφτασε η ώρα να “χτίσετε” κι εσείς την Online Επιχείρησής σας; Αν δεν το έχετε κάνει ακόμη, τότε σίγουρα πρέπει να το κάνετε άμεσα και αποδεικνύεται καθημερινά το πόσο χρήσιμο είναι ένα Online μαγαζί, το δικό σας μαγαζί, η επιχείρησή σας.
Υπάρχει μια διαδικασία, με εγγυημένη επιτυχία στο νέο σας ξεκίνημα. Αποτελείται από απλά βήματα, που καλό θα ήταν να ακολουθήσετε:
1. Βρείτε πού υπάρχει ανάγκη και καλύψτε την.
2. Χρησιμοποιήστε μια δοκιμασμένη συνταγή της επιτυχίας.
3. Σχεδιάστε και φτιάξτε ένα απλό και εύκολα διαχειρίσιμο website εταιρείας.
4. Προωθήστε το website σας κατάλληλα στην Google, για να αυξήσετε την κίνηση.
5. Καθιερώστε τη φήμη του εμπειρογνώμονα, όσον αφορά το αντικείμενό σας.
6. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη του Newsletter για να μετατρέψετε τον επισκέπτη σε… αγοραστή.
Δείτε πιο αναλυτικά:
Βήμα 1: Βρείτε πού υπάρχει ανάγκη και καλύψτε την
Το λάθος εδώ είναι, πως οι περισσότεροι ξεκινούν από ένα προϊόν και πώς θα το πουλήσουν εκεί έξω, ενώ στην πραγματικότητα προτεραιότητά τους, θα πρέπει να είναι η αγορά. Το κόλπο εδώ είναι να ανακαλύψετε μια ομάδα ανθρώπων που τους απασχολεί ένα ζήτημα και ψάχνουν τη λύση, αλλά χωρίς αποτελέσματα. Το Διαδίκτυο εδώ, διευκολύνει τα πράγματα αρκετά:
- Βρείτε διαδικτυακά forums και ανακάλυψε τα προβλήματα που λαμβάνουν χώρο και τι ερωτήσεις θέτουν οι άνθρωποι, επιζητώντας λύσεις.
- Κάντε μια έρευνα για να βρείτε λέξεις – κλειδιά που οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν, αλλά ο ανταγωνισμός των ιστοσελίδων που ανταποκρίνονται σε αυτές να είναι ελάχιστος.
- Μην παραλείψετε να περάστε και μια βόλτα, από τα site ανταγωνιστών σας, ώστε να δείτε τι κάνουν και πώς το κάνουν και να συμπληρώσετε με αυτόν τον τρόπο τυχών κενά που αφορούν τον καταναλωτή.
Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε μια δοκιμασμένη συνταγή της επιτυχίας
Υπάρχουν δοκιμασμένες συνταγές της επιτυχίας, που αν τις ακολουθήσετε πιστά δεν θα αποτύχετε. Πρόκειται για τη διαδικασία της πώλησης. Από τη στιγμή που ο πελάτης θα φτάσει στο website σας, έως την ώρα που θα πραγματοποιήσει την αγορά του:
1. Τραβήξτε την προσοχή του με έναν επιβλητικό τίτλο.
2. Περιγράψτε ποιο είναι εκείνο το πρόβλημα στο οποίο το προϊόν ή οι υπηρεσίες σας, θα δώσουν την επίλυσή του.
3. Κατακτήστε την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη τους, δίνοντας τους τις λύσεις που χρειάζονται.
4. Προσθέστε κριτικές από εκείνους που αγόρασαν και χρησιμοποίησαν το προϊόν σας ή δοκίμασαν τις υπηρεσίες σας.
5. Συζητήστε για το προϊόν σας και πώς επωφελούνται από αυτό οι χρήστες.
6. Προωθήστε μια προσφορά.
7. Εδραιώστε μια ισχυρή εγγύηση.
8. Δημιουργήστε το αίσθημα του επείγοντος. Ότι πρέπει να δράσουν άμεσα.
9. Ρωτήστε για την πώληση.
Πρέπει να εστιάσετε, στο ποια είναι εκείνη η μοναδική λύση που δίνει το προϊόν ή οι υπηρεσίες σας, που δεν έχει δοθεί έως τώρα ή τουλάχιστον όχι όπως θα έπρεπε. Σκεφτείτε ως καταναλωτής και ρωτήστε: “Τι υπάρχει εκεί μέσα για εμένα, που θα κάνει τη ζωή μου εύκολη;”
Βήμα 3: Σχεδιάστε και φτιάξτε ένα απλό και εύκολα διαχειρίσιμο website εταιρείας
Είστε έτοιμοι να σχεδιάσετε και να φτιάξετε το website της επιχείρησής σας;
Διαβάστε: Ποιο CMS να επιλέξω για την διαχείριση της ιστοσελίδας της εταιρείας μου;
Θυμηθείτε να είναι όσο πιο απλό γίνεται, να παρέχει εξωστρέφεια, να είναι φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης, το λεγόμενο SEO και να είναι ανταγωνιστικό.
Έχετε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα, να εντυπωσιάσετε κάποιον!
Σημαντικά tips:
- Αρχικά, επιλέξτε μια – δυο απλές γραμματοσειρές.
- Προσπαθήστε η πλοήγηση στο site σας να είναι εύκολη και να παραμένει η ίδια σε όλες τις σελίδες του.
- Μη χρησιμοποιείται γραφικά έντονα, ηχητικά μηνύματα ή video χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος σκοπός.
- Συμπεριλάβετε τη δυνατότητα συμπλήρωσης των email των ενδιαφερόμενων, ώστε να τα συλλέγεις και να τους στέλνεις Newsletter κρατώντας τους ενημερωμένους για οτιδήποτε νέο στην επιχείρησή σας.
- Ελαττώστε το χρόνο της παραγγελίας τους. Θα πρέπει οι πελάτες σας με τουλάχιστον δύο κλικ, να έχουν φτάσει στο ταμείο!
Το Website σας, αποτελεί τη βιτρίνα της επιχείρησής σας. Φροντίστε λοιπόν, να είναι φιλικό προς τον χρήστη και επειδή μιλάμε για το online μαγαζί σας – eshop, φροντίστε να είναι φιλικό προς τον καταναλωτή ο οποίος ψάχνει την καλύτερη, βελτιωμένη, προσιτή και πιο περιποιημένη βιτρίνα, να κάνει τις αγορές του.
Μήπως η ιστοσελίδα που παραλάβατε δεν είναι αυτή που παραγγείλατε;
Βήμα 4: Προωθήστε το website σας κατάλληλα στην Google, για να αυξήσετε την κίνηση
Χρειάζεστε στοχευμένη επισκεψιμότητα στο website σας, μέσω των μηχανών αναζήτησης όπως είναι η Google. Αρχικά:
1. Κάντε μια έρευνα και επιλέξτε εκείνη την εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, η οποία θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει το website σας, παρέχοντάς σας αξιόπιστη Φιλοξενία, Τεχνική Υποστήριξη για οποιαδήποτε δυσλειτουργία και Εκπαίδευση.
2. Εξωστρέφεια και ενημέρωση της ιστοσελίδας από εσάς, τον ιδιοκτήτη της.
Δείτε το μεγαλύτερο SEO πελατολόγιο στην Ελλάδα,
5. Καθιερώστε τη φήμη του εμπειρογνώμονα, όσον αφορά το αντικείμενό σας
Οι άνθρωποι, χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για να αναζητούν πληροφορίες. Προσπαθήστε να προσφέρετε όσο το δυνατόν περισσότερη δωρεάν πληροφορία, παραπέμποντας τους σε αξιόλογα site άντλησης εκλεκτής πληροφορίας και θα παρατηρήσετε να αυξάνεται τόσο η κίνηση στην ιστοσελίδα σας, όσο και η θέση της στην κατάταξη της Google, να παίρνει κυριολεκτικά την ανιούσα. Το μυστικό; Να περιλαμβάνεται πάντα στο site σας ένα link, που θα παρέχει στον αναγνώστη εκλεκτή πληροφορία.
- Να παρέχετε στον αναγνώστη περιεχόμενο εμπειρογνόμωνα και δωρεάν και να το παρουσιάζετε με άρθρα, video ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο που θα τους φανεί χρήσιμος. Συνδέστε το περιεχόμενο με άλλα online άρθρα ή με κανάλια σας στα social media.
- Να περιλαμβάνετε τη δυνατότητα “Μοιράσου με έναν φίλο...” – Κοινοποίηση, στο website σου.
- Να είστε ενεργός χρήστης, σε ό, τι έχει να κάνει με επιστημονικού περιεχομένου forums και κοινωνικά δίκτυα, όπου εκεί βρίσκεται το κοινό – στόχος σας και σας περιμένει!
Κερδίστε νέους αναγνώστες. Ακόμα καλύτερα, κάθε ιστοσελίδα που αποσπά περιεχόμενό από εσάς, σας στέλνει backlink.
Μάθετε περισσότερα για το Link Building.
6. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη του Newsletter για να μετατρέψετε τον επισκέπτη σε… αγοραστή
Το να έχετε στα χέρια σας μια λίστα email, έχετε αυτομάτως και ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησής σας.
Οι πελάτες και οι subscribers σας, σας δίνουν την άδεια να τους στέλνετε newsletter – ενημερωτικό δελτίο, πράγμα που σημαίνει:
- Τους παρέχετε κάτι που ήδη έχουν ζητήσει.
- Αναπτύσσεται μια “σχέση ζωής” μεταξύ σας.
- Η απόκριση, είναι 100% μετρήσιμη.
- Ένα e-mail είναι φθηνότερο και αποτελεσματικότερο από την εκτύπωση ενός ενημερωτικού δελτίου και τον διαμοιρασμό του, από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, γιατί σαφώς το κοινό σου με την αποστολή του Newsletter είναι στοχευμένο.
Οποιοσδήποτε που επισκέπτεται το site σας και γράφεται και στη λίστα των e-mail σας, σημαίνει πως πρόκειται για έναν ισχυρό δυνητικό πελάτη σας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από ένα Newsletter, για να κρατήσεις αμείωτο το ενδιαφέρον τέτοιων πελατών!
Το Διαδίκτυο αναπτύσσεται τόσο γρήγορα, που ένας χρόνος εκεί ισούται με πέντε χρόνια στον πραγματικό κόσμο. Όμως βασικές αρχές και προτεραιότητες για να “χτίσετε”την Online Επιχείρησή σας, δεν έχουν αλλάξει εντελώς. Εάν ξεκινάτε τώρα, διαβάστε καλά όλα τα παραπάνω βήματα και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρειες. Αν είστε ήδη εκεί έξω στο Διαδίκτυο, απλά ρίξτε μια ματιά μήπως κάποιο βήμα το… προσπεράσατε.
Καλή σας Επιτυχία!
πηγή: entrepreneur.com
Αφήστε ένα σχόλιο