Είμαι εξωστρεφής; Τι ακριβώς χρειάζομαι;

  1. Home
  2. Internet Marketing
Είμαι εξωστρεφής; Τι ακριβώς χρειάζομαι;

Δεν αρκεί πια να έχουμε μια εξαιρετική ιστοσελίδα. Δεν φτάνει η άριστη κατασκευή και η σωστή φιλοξενία. Αλλά ούτε και το εξαιρετικό περιεχόμενο, δηλαδή τα κείμενα, οι φωτογραφίες και τα βίντεο σας.

Εσείς τα γράφετε… Τα διαβάζει κανείς;

Αν κάνουμε μια απλή δημοσίευση στην ιστοσελίδα μας, πχ προσθέσουμε ένα νέο προϊόν ή μια υπηρεσία, τότε ποιος θα το διαβάσει; Ποιος θα το δει; Ίσως κάποιος που θα το αναζητήσει μέσω Google, και αν θα μας εμφανίσει η Google στην 1η σελίδα σχετικών αναζητήσεων.

Αυτό που είναι πια απαραίτητο, είναι να είμαστε πιο εξωστρεφείς. Να κοινοποιούμε και να ανακοινώνουμε το νέο περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας.

Μέσω της εταιρικής Facebook σελίδας

Για ότι νέο βάζετε στην ιστοσελίδα σας, προγραμματίστε μια ωραία κοινοποίηση στο facebook. Επιλέξτε την σωστή ώρα, νωρίς το πρωί για επαγγελματικές κοινοποιήσεις, και αργά το βράδυ για κοινωνικές. Αν η κοινωνική δημοσίευση είναι σημαντική, μπορείτε να τη δημοσιεύσετε και σε πρώτο χρόνο.

Μέσω εταιρικού newsletter

Το πιο κλασσικό και επιτυχημένο εργαλείο Πώλησης. Ένα σοβαρό, ουσιαστικό, λιτό και ελκυστικό newsletter είναι το απόλυτο εργαλείο πώλησης της εταιρείας σας.

  • Επιλέξτε την ουσία των νέων υπηρεσιών σας ή των νέων προϊόντων σας και ενσωματώστε τα με ελκυστικό και φιλικό τρόπο στο επόμενο σας newsletter.
  • Τοποθετήστε σωστούς συνδέσμους προς τα σχετικά προϊόντα – υπηρεσίες που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα σας.
  • Επιλέξτε φειδωλά, μόνο αυτό που χρειάζεται ο πελάτης σας να δει. Τίποτε παραπάνω. Και να είστε σίγουροι, θα το εκτιμήσει.

Μέσω του καναλιού στο YouTube

Συμμετείχατε σε μια σημαντική εκδήλωση, έκθεση, παρουσίαση, σεμινάριο ή οποιαδήποτε άλλο εταιρικό event; Έχετε κάποιο νέο video που παρουσιάζει τα προϊόντα ή της υπηρεσίας σας; Τότε το ανεβάζετε στο επίσημο εταιρικό σας κανάλι στο YouTube και έπειτα το κοινοποιείτε σε όλα τα σχετικά Social Media.

Μέσω Google Business

Όλος αυτός ο αχταρμάς που βλέπουμε στο Google+ ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά το Google Business. Όπως και στο Facebook, στο Google+ όλοι έχουν ένα προσωπικό προφίλ, και όλοι μπορούν να δημιουργήσουν μια εταιρική σελίδα.

Η ειδοποιός διαφορά του με το facebook, είναι ότι το facebook θέλει και προωθεί κυρίως το ανθρώπινο – κοινωνικό πρόσωπο των μελών του ενώ στο Google+ προωθούνται τα πάντα. Πχ αν στο facebook ανακοινώσουμε μια καινοτομία στα συστήματα αυτοματισμού της εταιρείας μας, δεν θα έχει τόσο απήχηση με το να κοινοποιούσαμε μια φωτογραφία 5 συναδέλφων που είναι αγκαλιασμένοι σε μια έκθεση και χαιρετάνε. Για αυτό το λόγο το facebook έχει πιο κοινωνικό χαρακτήρα ενώ το Google+ λόγω του φόρτου των πληροφοριών που έχει (ο καθένας μπορεί να δημοσιεύσει οτιδήποτε) μας φαίνεται σαν αχταρμάς.

Αν στην εταιρική μας σελίδα στο Google+ κοινοποιούμε όλα τα σχετικά νέα της εταιρείας μας, τότε αποκτάμε πολύ καλή φήμη και στο δίκτυο της Google.

Ετικέτες: Social media
  • Κοινοποίηση:

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.