Πώς θα καταλάβετε ότι το Website σας χρειάζεται ανακατασκευή;

 1. Home
 2. Κατασκευή ιστοσελίδας
Πώς θα καταλάβετε ότι το Website σας χρειάζεται ανακατασκευή;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καταλάβετε ότι ήρθε η στιγμή να επανασχεδιάσετε τον ιστότοπό σας. Ίσως να μη σας νοιάζει κάτι τέτοιο και να το θεωρείται ασήμαντο για την επιχείρησή σας. Είναι σημαντικό όμως να κατανοήσετε τον κρίσιμο ρόλο που παίζει ο ιστότοπός σας στην απόκτηση πελατών, αλλά και τις επιπτώσεις που έχει στις πωλήσεις του και στα έσοδά σας.

Προκειμένου το Marketing plan της επιχείρησής σας να πιάσει τόπο, κάθε σημείο επαφής με έναν μελλοντικό πελάτη πρέπει να βρίσκει άμεση ανταπόκριση.

Το Website σας, είναι ο σημαντικότερος “πωλητής” σας.

Για το λόγο αυτό, για να καταλάβετε ότι χρειάζεται ο ιστότοπός σας ανακατασκευή, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας σοβαρα και να απαντήσετε τις παρακάτω ερωτήσεις στον εαυτό σας:

1. Τρομάζετε όταν βλέπετε το Website σας;

Ντρέπεστε να δώσετε τη διεύθυνση του ιστότοπού σας, επειδή φοβάστε για το τι θα σκεφτούν οι πελάτες σας και πώς θα αντιδράσουν όταν τον δουν; Ίσως ήρθε ο καιρός να το αντιμετωπίσετε. Μια παλιομοδίτικη και κακή σε λειτουργίες ιστοσελίδα, μπορεί να βλάψει την επιχείρησή σας πολύ περισσότερο από το να μην έχετε καθόλου, λόγω της άσχημης εντύπωσης που δίνει για την εταιρεία σας.

Μήπως το Website σας “τρομάζει” τον κόσμο;

2. Ο ιστότοπός σας δεν αντιπροσωπεύει πια το Brand Name σας;

Για να ληφθεί σοβαρά υπόψη η επιχείρησή σας και να θεωρηθεί επαγγελματική και αξιόπιστη, είναι σημαντικό για τον ιστότοπό σας να απεικονίζει μια ισχυρή εικόνα του Brand σας που σας αντιπροσωπεύει με ακρίβεια. Η ισχυρή εικόνα ενός Brand, έχει τη δυνατότητα να κάνει τις μικρές επιχειρήσεις να ξεχωρίζουν μεταξύ μεγαλύτερων ανταγωνιστών τους. Με αυτόν τον τρόπο, εξισορροπούνται και οι όροι του ανταγωνισμού στην διαδικτυακή αγορά.

Θέλετε το brand σας να μείνει αξέχαστο;

3. Το Design του είναι ξεπερασμένο σε σύγκριση με τις νέες τάσεις σχεδιασμού;

Οι νέες τάσεις σχεδιασμού αλλάζουν σχεδόν κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα ένα website που σχεδιάστηκε δύο ή τρία χρόνια πριν να φαίνεται ξεπερασμένο, σε σύγκριση με έναν ανταγωνιστή που είναι ενημερωμένος με τις τελευταίες τάσεις του webdesign.

Οι τελευταίες τάσεις σχεδιασμού, απαιτούν σήμερα ένα minimal design με απλά μοτίβα δύο διαστάσεων με μια καθαρή, μοντέρνα εμφάνιση που θα εξυπηρετεί την άρτια παρουσίαση του ιστοτόπου σας σε κινητές συσκευές και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Με την ολοένα και αυξανόμενη χρήση κινητών συσκευών, φαίνεται πως θα ξεπεραστεί η χρήση της επιφάνειας εργασίας. Τα πολύπλοκα σχέδια με τις μεγάλες εικόνες, καθιστούν πιο δύσκολη την περιήγηση των επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας, ενώ ένα flat σχέδιο θα τους διευκολύνει.

Πώς Θα Πετύχετε Το Καλύτερο Design Για Το Website Της Επιχείρησής Σας;

4. Το Website σας είναι Responsive;

Ο Responsive σχεδιασμός, καθιστά έναν ιστότοπο εύκολα προσαρμόσιμο ώστε να ταιριάζει στα μεγέθη της οθόνης οποιασδήποτε κινητής συσκευής.

Κατά την έρευνα των αναλυτικών στοιχείων σας στο Google Analytics, αν ανακαλύψετε ότι ένα μεγάλο κομμάτι των επισκεπτών σας προέρχεται από μια κινητή συσκευή, ήρθε η στιγμή για έναν Responsive Ανασχεδιασμό.

Οι επισκέπτες σας ενδέχεται να χρησιμοποιούν διαφορετικές κινητές συσκευές όπως iPad, iPhone, Tablet, Samsung Note κοκ. Ο Responsive σχεδιασμός τους επιτρέπει να περιηγούνται εύκολα στον ιστότοπό σας σε όλες αυτές τις συσκευές, προσφέροντας έτσι τεράστια Εμπειρία ΧρήστηUX.

Πώς Να Βελτιώσετε Το CX Στο Website Σας;

5. Χάνετε επισκέπτες από κινητά τηλέφωνα;

Εάν το website σας δεν είναι Responsive και ένα μεγάλο μέρος των επισκεπτών σας προέρχεται από από κινητή συσκευή, ίσως να χάνετε επισκέπτες ακόμη και τώρα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζετε υψηλότερο ρυθμό εγκατάλειψης από ό, τι συνήθως. Αυτό θα σας στερήσει πολύτιμους χρήστες.

Ένας αποτελεσματικός ανασχεδιασμός ιστοσελίδας, θα αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα και θα σας βοηθήσει να μειώσετε το ποσοστό εγκατάλειψης και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας.

6. Δεν αντικατροπτίζονται στον ιστότοπό σας η προσφορά και οι δυνατότητές της επιχείρησής σας;

Εάν ο κατάλογος των υπηρεσιών που παρέχετε έχει αυξηθεί και ο παλιός ιστότοπος δεν αντικατοπτρίζει μια πλήρη εικόνα των υπηρεσιών που παρέχετε τώρα, το αποτέλεσμα θα είναι οι πελάτες να αναζητούν αλλού για μια υπηρεσία που και εσείς παρέχετε, όμως δεν το γνωρίζουν.

Με τον ανασχεδιασμό, μπορείτε να επεκτείνετε τη λίστα των υπηρεσιών σας και να συμπεριλάβετε όλες τις υπηρεσίες που παρέχετε, έτσι ώστε από εδώ και πέρα κάθε επισκέπτης να γνωρίζει εξαρχής όλα όσα προσφέρει η επιχείρησή σας.

7. Το Website σας είναι βελτιστοποιημένο για τις μηχανές αναζήτησης;

Η ανακατασκευή του ιστότοπου σας, μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αρχιτεκτονική του έτσι ώστε να είναι πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης (SEO). Μπορείτε να κάνετε την ιστοσελίδα σας ακόμη πιο φιλική, χρησιμοποιώντας H1, H2, H3 σε τίτλους σελίδας και ετικέτες Alt Tags (alternative). Η βελτιστοποίηση του ιστοτόπου σας θα γίνει ευκολότερη.

Φιλοξενία ιστοσελίδας με RocketSEO για απογείωση στην Google.

8. Το Website σας έχει Περιεχόμενο;

Με το Content Marketing ως μέρος της στρατηγικής σας, εκπέμπετε εμπιστοσύνη, αξιοπιστία και αυξάνετε την επισκεψιμότητα και τους νέους πελάτες.

Αν τώρα χρειάζεστε το περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας και η τρέχουσα αρχιτεκτονική της δεν σας το επιτρέπει, μία ανακατασκευή μπορεί να διευκολύνει τους επισκέπτες σας να βρίσκουν το περιεχόμενό σας και να αποκτήσετε ένα πιστό στοχευμένο κοινό.

9. Η τεχνολογία της ιστοσελίδας σας είναι ξεπερασμένη;

Μήπως η ιστοσελίδα σας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μηχανισμό flash, τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης είναι δύσκολο να διαβάσουν και είναι ακόμα πιο δύσκολο να έχει πρόσβαση σε κινητές συσκευές; Μήπως λειτουργεί με πρόσθετα που δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και χρόνια;

Η ενημέρωση της ιστοσελίδας σας με την πιο πρόσφατη τεχνολογία και σύγχρονα plugins, θα την βοηθήσει να αποδίδει καλύτερα και να είναι πιο αποτελεσματική, παρέχοντας μια καλύτερη εμπειρία χρήστη για τους επισκέπτες σας.

10. Σας ανήκει η διαχείριση του Website σας;

Έχοντας εσείς το μεγαλύτερο έλεγχο της διαχείρισης και ενημέρωσης της ιστοσελίδας σας, μπορείτε να αναπτύξετε τις εκστρατείες σας στο Marketing πιο γρήγορα, αφού δε χρειάζεται να περιμένετε κάποιον τρίτο να κάνει τις αλλαγές για εσάς. Έτσι, δοκιμάζετε τις καμπάνιες σας και διαπιστώνετε άμεσα τι είναι εκείνο που σας κρατά πίσω, βοηθώντας σας να το βελτιώνετε και να βλέπετε θετικά αποτελέσματα πιο γρήγορα.

Joomla! Τι Είναι Και Γιατί Να Το Επιλέξετε Για Την Κατασκευή Του Website Σας;

11. Το Website σας παρέχει ασφάλεια;

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της εποχής μας, είναι η ασφάλεια στο Διαδίκτυο, με τις μικρές επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες να είναι εξίσου ευάλωτοι με στο hacking και τους ιούς, όπως και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Αν το website σας έχει κατασκευαστεί πριν χρόνια και δεν έχει ενημερωθεί από τότε, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο κακόβουλου λογισμικού και hacking.

Πότε Χρειάζομαι SSL Και https Με Λουκέτο;

πηγή: captivatedesigns.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

2 σχόλια

 • Όταν το CMS μου, πχ το Joomla είναι outdated πρέπει να κάνω ανακατασκευή; Εγώ πχ έχω έκδοση Joomla 1.5

  • Marianna

   6 έτη πριν

   Φυσικά και χρειάζεστε ανακατασκευή, αν το site σας ειναι ξεπερασμένο και δεν υποστηρίζει βασικές λειτουργίες. Έχετε έκδοση 1.5 ενώ “τρέχει” η 3.8.7 ! Παρόλα αυτά, ο κατασκευαστής της ιστοσελίδας σας καλό θα είναι να σας ενημερώσει για τα updates της σελίδας σας και ποιος (και αν) γίνονται στην ώρα τους.. Θα έχετε και προβλημα ασφάλειας. Καλό θα είναι να κινηθείτε άμεσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.