Πότε χρειάζομαι SSL και https με λουκέτο;

  1. Home
  2. Cloud
Πότε χρειάζομαι SSL και https με λουκέτο;

Μια ιστοσελίδα χρειάζεται SSL μόνο όταν παρέχει συναλλαγή στους επισκέπτες της. Επίσης το SSL προσφέρει υψηλή ασφάλεια συναλλαγών, καθώς επίσης και καλύτερες κατατάξεις στην Google (SEO).

Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τις ιστοσελίδες σε δύο μεγάλες κατηγορίες: α) στις απλές Ιστοσελίδες – Βιτρίνες και β) στις Ιστοσελίδες – Συναλλαγών. Ας δούμε πρακτικά γιατί χρειαζόμαστε SSL και https:// μόνο στις Ιστοσελίδες – Συναλλαγών.

Α) Οι απλές Ιστοσελίδες – Βιτρίνες παρέχουν μονόδρομη σχέση

Σε μια απλή ιστοσελίδα εταιρείας, οι επισκέπτες απλά βλέπουν τα στοιχεία της εταιρείας, τα προϊόντα και το πολύ να επισκεφθούν την σελίδα επικοινωνίας.

website-visitors

Τεχνικά, γίνεται μια μόνο λειτουργία, όπου ο server της ιστοσελίδας σας, σερβίρει την ιστοσελίδα στον browser του κάθε επισκέπτη, με σκοπό την ανάγνωση.

Β) Οι Ιστοσελίδες – Συναλλαγών παρέχουν αμφίδρομη σχέση

Θα έχετε επισκεφθεί, και θα έχετε χρησιμοποιήσει δεκάδες και ίσως εκατοντάδες  Ιστοσελίδες που παρέχουν Συναλλαγή. Τέτοιες είναι τα ηλεκτρονικά καταστήματα e-Shop, τα Online συστήματα κρατήσεων (πχ για ξενοδοχεία, εισιτήρια, εκδηλώσεις, παραστάσεις κ.α.), τα Forum και οποιοδήποτε άλλο website το οποίο προσφέρει Σύνδεση, Εγγραφή, Αγορά, Κράτηση.

eshop-visitors

Εδώ, δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή βιτρίνα, όπου ο επισκέπτης απλά βλέπει μια ιστοσελίδα. Εδώ τεχνικά, γίνονται διάφορες λειτουργίες από τον server της ιστοσελίδας σας όπως ενδεικτικά:

  • Σερβίρει την ιστοσελίδα στον browser του κάθε επισκέπτη, με σκοπό την Ανάγνωση.
  • Αποθηκεύει τα στοιχεία εγγραφής του (όνομα, email, κωδικός κ.α.) με σκοπό την Εγγραφή.
  • Παρέχει περιοχή σύνδεσης (με όνομα χρήστη, κωδικό) με σκοπό την Σύνδεση.
  • Παρέχει φόρμα Online πληρωμών για πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών με σκοπό την Online Πληρωμή.

Σε όλες αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις ιστοσελίδων όπου δεν παρουσιάζετε απλά την εταιρεία σας, αλλά παρέχετε έστω και μία δυνατότητα συναλλαγής (για παράδειγμα Σύνδεση), οφείλετε να χρησιμοποιείτε SSL με https://

http-to-https

Έτσι, όλες οι συναλλαγές των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας θα γίνονται κρυπτογραφημένα και με υψηλότερη ασφάλεια.

Επιλέξτε ένα από τα VPS πακέτα φιλοξενίας, για Επαγγελματικούς Αποκλειστικούς servers, με SSL:

vps-servers

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.