Newsletter: 7 tips για να τραβήξεις βλέμματα και clicks!

  1. Home
  2. E-mail Marketing
Newsletter: 7 tips για να τραβήξεις βλέμματα και clicks!

Είναι γεγονός, πως οι επιχειρήσεις πλέον χρησιμοποιούν την αποστολή newsletter ως ένα ισχυρό εργαλείο Marketing, όχι μόνο για να χτίσουν μια ιδιαίτερη σχέση με τον πελάτη, αλλά και για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν νέους. Το marketing μέσω email, λειτουργεί υπέρ της επιχείρησής σου και για λογαριασμό της.

Αν δεν είσαι ένας από εκείνους που επωφελούνται και αξιοποιούν το Newsletter, τότε ήρθε ο καιρός να γίνεις! Εξασφάλισε ένα ελκυστικό οπτικό σχεδιασμό για το e-mail σου, που θα τραβήξει τον πελάτη και δεν θα το στείλει την ίδια κιόλας στιγμή στα …σκουπίδια.

Παρακάτω, θα βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε διευκολύνουν κατά το σχεδιασμό του καινούργιου σου Newsletter:

Διάβασε επίσης, ποια είναι τα 14 Βασικά Στοιχεία, για ένα επιτυχημένο Newsletter!

1. Καθόρισε τους στόχους σου

Πριν ακόμα αρχίσεις να σκέφτεσαι για το design του mail, πρέπει να αποφασίσεις για την υπόθεσή του. Προσπαθείς να τραβήξεις κίνηση στο site σου, να παρουσιάσεις την νέα σου υπηρεσία, να εκπαιδεύσεις και να ενημερώσεις τους αναγνώστες σου ή και όλα αυτά μαζί; Να ξέρεις πως οι στόχοι σου θα επιτευχθούν με τον κατάλληλο σχεδιασμό, σε συνδυασμό όμως πάντοτε με το αξιόλογο περιεχόμενό σου.

2. Μην ξεχνάς τη γραμμή θέματος

Επειδή κάποιος μπορεί να έκανε την εγγραφή του στην υπηρεσία newsletter σου, δε σημαίνει κιόλας πως θα ανοίγει και το κάθε email που στέλνεις. Στην περίπτωση αυτή, μπαίνει στο παιχνίδι το θέμα που χρησιμοποιείς, στη γραμμή του θέματός σου. Το κόλπο είναι να δώσεις ένα κίνητρο στον αναγνώστη να κλικάρει. Δημιούργησε! Χρησιμοποίησε ένα μοναδικό και κόντρα στα συνηθισμένα έως τώρα θέμα, σε κάθε ένα e-mail που θα στείλεις από εδώ και πέρα.

3. Ξεκίνησε με μία επικεφαλίδα

Μία επικεφαλίδα, θα πρέπει να περιλαμβάνει το λογότυπο της εταιρείας σου και το όνομά της. Εμπνεύσου έναν συνδυασμό χρωμάτων, χρησιμοποιώντας  τα βασικά χρώματα της εταιρείας σου για τα περιγράμματα και τις γραμματοσειρές, έτσι ώστε να έχεις μια συνεκτική διάρθρωση.

4. Χρησιμοποίησε παραδοσιακές γραμματοσειρές

Δημιουργώντας ένα newsletter, δεν είναι ώρα να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με διάφορες καινούργιες και φανταχτερές γραμματοσειρές. Διάλεξε μια βασική, όπως την Arial ή την Times New Roman και χρησιμοποίησέ την σταθερά μέχρι να ολοκληρώσεις το e-mail σου.

Πότε βάζω Bold, Πλάγια ή υπογραμμισμένα σε ένα κείμενο;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5. Φρόντισε το περιεχόμενό σου, να έχει συνοχή

Μην τρομάξεις τον αναγνώστη σου με ένα τεράστιο μεμονωμένο περιεχόμενο… Καλύτερα να το σπάσεις σε μικρότερα μέρη με μικρούς τίτλους ενδιάμεσα, ώστε να φαίνεται περισσότερο σαν να διαβάζει μια εφημερίδα.

6. Σύνδεσέ το με τα Social Media

fb_twitter_workbizΕξέλιξε την προσπάθειά σου στο marketing έσω e-mail, συνδέοντάς το με τα social media της εατιρείας σου. Είναι καλό να περιλαμβάνονται στο newsletter σου, οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς σου σε διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε ο πελάτης σου ή ο δυνητικός πελάτης, να επιλέξει το κατάλληλο γι’ αυτόν κανάλι και να συνδεθεί.

Πώς θα συνδυάσεις Content Marketing, Newsletter και Social Media για τη μικρή σου επιχείρηση;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7. Δημιούργησε Εκπαιδευτικό περιεχόμενο

Οι συνδρομητές σου, θέλουν να γνωρίζουν εξ’ αρχής: ποια είναι τα οφέλη μου από αυτό το e-mail; Δεν έχουν εγγραφεί στη λίστα σου για να λαμβάνουν μόνο τις προσφορές σου και να βλέπουν τα προϊόντα σου. Υπάρχει ένα γενικός κανόνας, που λέει:

Το 90% του περιεχομένου σου, πρέπει να είναι εκπαιδευτικού τύπου και μόνο το 10% πρέπει να είναι προωθητικό και διαφημιστικό.

Μείνε μακρυά από την αυτοπροβολή και επικεντρώσου στο να δημιουργήσεις μια σχέση με τους πελάτες σου, που θα τους παρέχεις εκπαιδευτικό και σχετικό περιεχόμενο.

Ετοιμάσου να ξεκινήσεις τη νέα σου εκστρατεία newsletter και παρατήρησέ την να ευδοκιμεί. Τράβηξε την προσοχή του κοινού σου με έναν “καθαρό” σχεδιασμό και ένα “εύπεπτο” περιεχόμενο. Να είσαι σίγουρος, πως με αυτές τις συμβουλές, θα αυξήσεις κατά πολύ την αφοσίωση – engagement των πελατών σου και την αναγνωσιμότητα των email σου.

Εσύ γνωρίζεις τη δύναμη του Newsletter;

billionphotos-1847853

πηγή: blog.verticalresponse.com 

Ετικέτες: email Newsletter
  • κοινοποίησε το:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.