Γιατί το μάτι μας κολλάει σε αυτή ακριβώς τη λέξη; Όταν διαβάζουμε αυτό, γιατί δυσκολευόμαστε; Αν κάνω κλικ εδώ, θα μου ανοίξει νέα σελίδα;
Το δυνατό κείμενο με Έντονα BOLD
Bold ή έντονα βάζουμε σε μια λέξη ή σε μια φράση, όταν θέλουμε να την τονίσουμε. Επίσης, όταν επισκέπτεται ένας χρήστης μια σελίδα για 1η φορά, τότε δεν κάθεται ποτέ να διαβάσει λέξη προς λέξη το ΤΙ λέει η σελίδα αλλά “σκανάρει” όλη τη σελίδα από πάνω αριστερά προς τα δεξιά, και εφόσον και ΑΝ τον μαγνητίσει κάποια λέξη η φράση, τότε θα ξεκινήσει να διαβάζει πιο αναλυτικά. Έναν χρήστη τον μαγνητίζει αυτό που ψάχνει… Αν αυτό που έχουμε στο μυαλό μας, το δούμε να μας μαγνητίζει μέσα σε μια σελίδα τότε εκεί και θα εστιάσουμε και θα διαβάσουμε με ηρεμία αναλυτικότερα. Και πως θα μας μαγνητίσουν οι λέξεις; Με τα bold.
Επίσης η Google, για τον ίδιο λόγο ακριβώς δίνει keyword density στις λέξεις που τονίζουμε. Ό,τι τονίζουμε στην ιστοσελίδα μας για τον πελάτη, αυτό θεωρεί και η Google πως είναι μια καλή λέξη κλειδί 😉
Σημαντικότητα με Πλάγια Italics
Τι παρατηρείτε διαβάζοντας αυτή τη φράση; Ίσως κάποια μικρή δυσκολία στην ανάγνωση; Μήπως κατά κάποιο τρόπο “φρενάρει” το μάτι μας; Αυτό ακριβώς εξυπηρετεί και η πλάγια γραφή. Να καθυστερήσει την ανάγνωση μας, δίνοντας μια εσκεμμένη έμφαση. Σαν να διαβάζουμε ένα κείμενο σε ένα ακροατήριο, αλλά μια σημαντική φράση την ανακοινώνουμε σιγανά, αργά και χαμηλόφωνα θέλοντας το κοινό να επικεντρώσει το νου του λίγο περισσότερο στη φράση αυτή.
Σύνδεσμος με υπογράμμιση
Μερικοί πρωτεργάτες του internet, θα θυμάστε πολύ καλά ότι τα πρώτα links – σύνδεσμοι ήταν λέξεις απλά υπογραμμισμένες όπως εδώ. Οι πρώτοι σύνδεσμοι στις ιστοσελίδες ήταν λέξεις με υπογράμμιση. Άρα όταν υπογραμμίζουμε κάτι τότε παραπέμπουμε περισσότερο σε σύνδεσμο.
Αφήστε ένα σχόλιο