Γιατί το διαδραστικό περιεχόμενο είναι τόσο σημαντικό για την διαδικτυακή σας επιχείρηση;

  1. Home
  2. Content Marketing
Γιατί το διαδραστικό περιεχόμενο είναι τόσο σημαντικό για την διαδικτυακή σας επιχείρηση;

Μόνο το απλό και στατικό περιεχόμενο δεν τραβάει πλέον νέους πελάτες στην ιστοσελίδα και την επιχείρησή σας. Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει και προσελκύουν το κοινό-στόχο τους χρησιμοποιώντας διαδραστικό περιεχόμενο.

Πρόκειται για μια σπουδαία στρατηγική μετατροπής των επισκεπτών σας σε πελάτες!

Το διαδραστικό περιεχόμενο είναι πλέον κανόνας για τους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο. Πλέον, δεν επαναπαύονται με ένα συμβατικό, μονόπλευρο περιεχόμενο και πολλές φορές βαρετό. Για παράδειγμα στατικές αναρτήσεις και σελίδες ιστοσελίδας ή κείμενο σε μορφή pdf. Ο σύγχρονος τρόπος δημιουργίας ενός περιεχομένου, είναι η ενεργή συμμετοχή των χρηστών. Αυτό είναι σήμερα που ονομάζουμε διαδραστικό περιεχόμενο. Είναι ένας τρόπος, που μπορεί κάποιος να εκπαιδεύσει και να προσελκύσει το κοινό με ένα brand name.

Διαδραστικό Περιεχόμενο, ιδανικό για όλα τα κανάλια πώλησης

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά χρήσης του διαδραστικού περιεχομένου, είναι ότι μπορείτε να το δημιουργήσετε για κάθε είδους πλατφόρμα. Πρόκειται για το βασικό συστατικό για τις στρατηγικές marketing. Έτσι, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε το παραδοσιακό περιεχόμενο, κάποια διαδραστικά στοιχεία μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτό για να το καταστήσουν λίγο πιο ελκυστικό.

Ποια είναι τα κανάλια πώλησης που το διαδραστικό περιεχόμενο μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά;

1. Social Media – Για να εξερευνήσετε τα social media μέσω διαδραστικού περιεχομένου, μπορείτε να “τρέξετε” έναν διαγωνισμό ώστε να προσελκύσετε το κοινό. Η σελίδα σας στα social media πρέπει να έχει τα στοιχεία εκείνα που θα προσελκύσουν και θα κρατήσουν τους επισκέπτες σας στο δικό σας περιεχόμενο.

Διαβάστε επίσης: 4 τύποι Post στα Social Media, που αιχμαλωτίζουν τον καθένα!

2. Πληρωμένη διαφήμιση – Όταν δημιουργείτε ιδανικά CTAs που προκαλούν τον χρήστη να κλικάρει, σίγουρα θα προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης: Τρόποι να φτιάχνεις ακαταμάχητα CTA Buttons

3. Blog – Η ενσωμάτωση ορισμένων διαδραστικών στοιχείων στο ιστολόγιό σας θα βοηθήσει σίγουρα στο engagement των χρηστών και των αναγνωστών σας.

Διαβάστε επίσηςΧρησιμοποιείτε σωστά το blog της Online σας Επιχείρησης;

4. Email – Αντί για ένα στατικό και απλό newsletter, ένα οπτικό και διαδραστικό περιεχόμενο θα προσελκύσει την προσοχή των αναγνωστών. Θα αυξήσει τους πελάτες σας και τα κλικ. Αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερη απόδοση του newsletter σας.

Διαβάστε επίσης: 6 tips για το καλύτερο Newsletter!

Πώς το διαδραστικό περιεχόμενο ωφελεί τη μικρή σας επιχείρηση;

Πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να ακολουθούν τις στρατηγικές marketing του παλαιού πατροπαράδοτου στατικού περιεχομένου, που δεν τραβάει την προσοχή του σύγχρονου κοινού. Να θυμάστε πως οι ανταγωνιστές σας έχουν ήδη τραβήξει την προσοχή των πιθανών αγοραστών τους. Εάν η μικρή σας επιχείρηση εξακολουθεί να ακολουθεί εκείνο το αδιάφορο στυλ δημιουργίας περιεχομένου, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να επιβληθείτε στην εξειδικευμένη αγορά σας.

Οι χρήστες του διαδικτύου περιηγούνται καθημερινά σε διάφορες ιστοσελίδες. Αφιερώνουν ελάχιστο ή καθόλου χρόνο στις περισσότερες που δεν τους τραβά το ενδιαφέρον το περιεχόμενό τους. Μόνο λίγες ιστοσελίδες επιτυγχάνουν να τους προσελκύσουν και να τους κάνουν να μείνουν και να ξαναγυρίσουν πίσω. Αυτές είναι οι ιστοσελίδες με διαδραστικό περιεχόμενο.

Πώς θα επωφεληθείτε εσείς από τη χρήση του διαδραστικού περιεχομένου;

1. Προσελκύστε τους πιθανούς πελάτες σας

Το διαδραστικό περιεχόμενο μπορεί να προσελκύσει την προσοχή του δυνητικού σας κοινού. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι αυτός ο τύπος περιεχομένου είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την εκπαίδευση των online πελατών σας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τέτοιο περιεχόμενο παρέχει όλες τις πληροφορίες που θέλουν να μάθουν οι πελάτες, γεγονός που τους υποχρεώνει να πάρουν μια απόφαση αγοράς.

Για παράδειγμα, όλες οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν CTAs στις ιστοσελίδες τους ως μέρος της στρατηγικής του digital marketing. Αλλά αν αυτά τα κουμπιά περιέχουν διαδραστικό περιεχόμενο που λέει κάτι με επείγοντα χαρακτήρα στους χρήστες, σίγουρα θα τους πείσει να κλικάρουν και εσείς να αποκτήσετε την επιθυμητή κλήση.

2. Περισσότεροι άνθρωποι μοιράζονται το περιεχόμενό σας

Δεδομένου ότι το διαδραστικό περιεχόμενο αφορά αποκλειστικά την ενθάρρυνση των χρηστών να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό που διαβάζουν και βλέπουν, η πιθανότητα να μοιράζονται και να κοινοποιούν οι άνθρωποι το περιεχόμενό σας αυξάνεται κατά πολύ.

Αν τα βίντεό σας, τα ινφογραφήματα, τα blogs και άλλου είδους περιεχόμενο οι πελάτες σας το βρήκαν εξαιρετικά ενδιαφέρον, θα το μοιραστούν με τους φίλους τους σε social media και σε άλλες κοινωνικές πλατφόρμες. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες σας γίνονται το “όχημά” σας ώστε να φτάσει το περιεχόμενό σας σε δεκάδες άλλους πιθανούς πελάτες χωρίς να ξοδεύετε επιπλέον χρήματα και χρόνο. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι επιχειρηματίες, θέλουν να παρέχουν νέες και ενημερωμένες πληροφορίες στο κοινό τους.

Πολλοί άνθρωποι μοιράζονται ενημερωμένο περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών των περιεχομένων είναι διάφορα ενδιαφέροντα ινφογραφήματα, βίντεο κ.ά.. Όταν οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας, το λογότυπό σας γίνεται επίσης γνωστό σε όλους. Ένα συναρπαστικό περιεχόμενο λοιπόν, σε συνδυασμό με το λογότυπό σας είναι ένα ισχυρό εργαλείο marketing.

ΔιαβάστεΓνωρίζετε τον τρόπο για ακόμη πιο ελκυστικό περιεχόμενο;

3. Αύξηση της παρουσίας-έκθεσης του brand σας

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με το περιεχόμενό σας, πράγμα που σημαίνει ότι το brand σας θα αποκτήσει τη μέγιστη δυνατή παρουσίαση και προώθηση. Λόγω του ενδιαφέροντος και αξιόπιστου περιεχομένου, η αξιοπιστία του brand σας αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου ολοένα και περισσότερο.

Brand ExposureΜπορείτε να εμπλέξετε τους πιθανούς πελάτες σας με την επωνυμία σας, η οποία σχετίζεται άμεσα με την αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με την επωνυμία. Μέσα από αρκετές μελέτες προκύπτει ότι οι εταιρείες που βελτίωσαν την παρουσία του brand τους σημείωσαν έως και 300% αύξηση των πελατών τους (!)

4. Κατασκευή & Design Ιστοσελίδας

Φτιάξτε μια ιστοσελίδα που να διεγείρει των ενδιαφέρον των πελατών και να τους καθηλώνει, προτρέποντάς του να γυρίσουν ξανά και να αναζητούν τις χρήσιμες πληροφορίες σας και το αξιόπιστο brand σας!

website-construction-homepage

Όταν ενσωματώνετε στοιχεία για αλληλεπίδραση  των ανθρώπων με την ιστοσελίδα σας, ο σχεδιασμός της παίρνει νέο σχήμα και εμφάνιση.

Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα που διατηρεί στοιχεία αλληλεπίδρασης στο μυαλό σας 

και μοιράστε το διαδραστικό περιεχόμενό σας. Δημιουργήστε το πολυπόθητο engagement με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, ενσωματώνοντας διαδραστικά βίντεο, έρευνες, σχετικά ινφογραφήματα και άλλα ενδιαφέροντα είδη περιεχομένου.

Διαβάστε: Η προετοιμασία του Περιεχομένου πριν τον Σχεδιασμό της Ιστοσελίδας σας

5. Αποκτήστε περισσότερη επισκεψιμότητα – κίνηση στην ιστοσελίδα σας

Το διαδραστικό περιεχόμενο βελτιώνει το επίπεδο εμπειρίας χρηστών στην ιστοσελίδα σας. Οι επισκέπτες σας απολαμβάνουν τη συναρπαστική και μοναδική αυτή εμπειρία. Συμμετέχουν ενεργά με ό, τι διαβάζουν ή βλέπουν.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συμμετοχής των χρηστών στην ιστοσελίδα σας, η επιχειρήσή σας λαμβάνει τεράστιο όγκο επισκεψιμότητας. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του digital marketing είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας σε μια ιστοσελίδα. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μέσω του διαδραστικού περιεχομένου.

Διαβάστε: Ένα χρονοδιάγραμμα που θα αυξήσει την κίνηση στο Website σας

Σε επόμενο άρθρο, θα δούμε και θα αναλύσουμε μερικά από τα πιο βασικά είδη του Διαδραστικού Περιεχομένου.

πηγή: www.designhill.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.