Χρησιμοποιείτε σωστά το blog της Online σας Επιχείρησης;

  1. Home
  2. Blog
Χρησιμοποιείτε σωστά το blog της Online σας Επιχείρησης;

Το Blogging είναι ένα χρήσιμο εργαλείο marketing για όλες τις online επιχειρήσεις και ειδικότερα όταν πρόκειται για ένα e-shop.

Μέσω του blog, μπορείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας είτε οργανικά (μέσω των αναζητήσεων στην Google) είτε από τα social media.

Είναι σημαντικό για τη φήμη του brand σας, την υποστήριξη των πελατών σας και αν γίνετε σωστά, την υψηλή σας ταξινόμηση και αύξηση των πωλήσεων.

Γιατί θα έπρεπε μια Online Επιχείρηση να διαθέτει blog;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα websites ηλεκτρονικού εμπορίου πρέπει να διαθέτει ένα blog.

Πολλοί το βλέπουν χάσιμο χρόνου. Όμως, αν κοιτάξουν βαθύτερα, ένα επιτυχημένο blog μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός e-shop με πολλούς τρόπους και να εγγυηθεί μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Blogging for your ecommerce business

Λιγότερη εξάρτηση από την πληρωμένη διαφήμιση

Η πλειοψηφία των νεοσύστατων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου ακολουθεί το ίδιο επιχειρηματικό σχέδιο και το οποίο αποτελείται από 3 βασικά βήματα:

  • Κατασκευή Ιστσελίδας.
  • Προσθήκη προϊόντων.
  • Καμπάνιες στο AdWords ή το Facebook για να αυξηθεί η κυκλοφορία και να πραγματοποιήσουν πωλήσεις.

Μπορεί να φαίνεται καλό ένα τέτοιο σχέδιο, όταν όμως σταματήσουν να βάζουν χρήματα στη διαφήμιση ή για διάφορους λόγους αυξάνουν το κόστος διαφήμισης καθιστώντας τις καμπάνιες μη κερδοφόρες, οι πωλήσεις αυτομάτως μειώνονται και τα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται.

Αρχίζουν τότε να ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να αυξήσουν ξανά την κυκλοφορία και σύντομα συνειδητοποιούν ότι δεν γίνονται όλα μαζί, αλλά χρειάζεται χρόνος και υπομονή.

Το blogging μπορεί να είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να αυξήσετε την κυκλοφορία στην ιστοσελίδα σας, αλλά δεν είναι τόσο άμεσο όσο το AdWords ή οι διαφημίσεις στο Facebook.

Για να επωφεληθείτε λοιπόν από το blogging, πρέπει να το προγραμματίσετε.

Όσα ξοδεύετε για τη δημιουργία ενός blog ή για δημοσίευση περιεχομένου, δεν θα παράγουν άμεσα αποτελέσματα, αλλά είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε για την online επιχείρησή σας στο μέλλον.

Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να σας ταξινομήσει η Google και να αποκτήσετε κυκλοφορία στο blog σας, αλλά είναι ένα βήμα που πρέπει να το κάνετε τώρα και όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο το καλύτερο.

Μην ξοδέψετε όλο το διαφημιστικό σας budget στις πληρωμένες διαφημίσεις, αλλά κρατήστε ένα 20% για το blogging και το Content Marketing. Αυξήστε το σταδιακά, μέχρι να φτάσετε στο σημείο να μπορείτε να διαχειριστείτε την εξάρτησή σας από τις διαφημίσεις.

Οι αλλαγές στο διαδίκτυο είναι ραγδαίες, το κόστος διαφήμισης αυξάνεται και ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο έντονος, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο:

Ένα καλά σχεδιασμένο blog, με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας είναι πιθανό να προσελκύει κυκλοφορία από τις μηχανές αναζήτησης και τα κοινωνικά δίκτυα για πολλά ακόμα χρόνια.

Προσοχή στο διπλότυπο περιεχόμενο

Τα e-shop έχουν πολλές σελίδες (προϊόντα, κατηγορίες, ετικέτες) όμως πολλές από αυτές έχουν το ίδιο περιεχόμενο. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητα κακό για SEO, αλλά ούτε και καλό.

Εκτός από τη βελτιστοποίηση των κατηγοριών και των σελίδων προϊόντων σας, ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε τον αριθμό των μοναδικών σελίδων που ευρετηριάζουν οι μηχανές αναζήτησης είναι μέσω του blogging.

Social Media Marketing

Το Social Media Marketing είναι απαραίτητο για ένα e-shop. Mια σταθερή παρουσία στα social είναι ένας καλός τρόπος για να προωθήσετε το brand σας και τα προϊόντα σας.

Εκτός από τις πληρωμένες διαφημίσεις, πρέπει να διατηρείτε τους λογαριασμούς σας με φρέσκο και υψηλής ποιότητας περιεχόμενο και ένα blog είναι το τέλειο εργαλείο για να το καταφέρετε.

Εμπλουτίστε τις αναρτήσεις στο blog σας με εικόνες και βίντεο, ώστε να είναι πιο ενδιαφέρουσες και ελκυστικές όταν τις μοιράζονται οι χρήστες.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει τα είδη περιεχομένου και την απήχησή τους στα social media:

Average shares by content

Διαβάστε επίσης: 10 Λόγοι για τους οποίους δεν αποδίδουν τα Social Media της επιχείρησής σας.

Εξυπηρέτηση πελατών & Υποστήριξη

Ένα ενεργό blog μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λόγους εξυπηρέτησης πελατών και υποστήριξης. Χρησιμοποιήστε το για να καλύψετε θέματα που σχετίζονται με τα προϊόντα σας, για τα οποία ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες οι χρήστες.

Κάντε ανακοινώσεις προϊόντων και δημιουργήστε ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ της εταιρείας σας και των πελατών σας.

Αναγνωρισιμότητα Brand & Εμπιστοσύνη

Οι χρήστες πρέπει να αισθάνονται σίγουροι ότι αν κάνουν μια ηλεκτρονική αγορά από το e-shop σας, δεν θα χάσουν τα χρήματά τους. Έτσι, ένα από τα πράγματα που κάνουν πριν πατήσουν το κουμπί “Αγορά” είναι να αναζητήσουν στην Google και να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εταιρεία σας.

Εάν έχετε ένα blog, τότε είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν δημοσιεύσεις για αναζητήσεις που σχετίζονται με το brand σας προωθώντας και βοηθά στη δημιουργία εμπιστοσύνης με τον πελάτη.

Το Blogging δεν είναι μόνο κείμενο

Όταν ακούτε blogging, μην σκέφτεστε μόνο το κείμενο. Υπάρχουν διάφορες μορφές περιεχομένου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ανάλογα με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε τον τρόπο για ακόμη πιο ελκυστικό περιεχόμενο;

Οπτικό περιεχόμενο στα άρθρα και τις κοινοποιήσεις σαςΠόσο συχνά δημοσιεύετε στο blog σας;

Δεν υπάρχει ο χρυσός κανόνας για το πόσες φορές πρέπει να δημοσιεύετε ανά εβδομάδα/μήνα.

Ωστόσο, αποδεικνύεται πως οι ιστοσελίδες που δημοσιεύουν περιεχόμενο σε τακτική βάση κατατάσσονται υψηλότερα και λαμβάνουν περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα σε σχέση με ιστοσελίδες που δεν δημοσιεύουν και τόσο τακτικά περιεχόμενο.

Είναι δύσκολο να τηρήσετε ένα χρονοδιάγραμμα στην παραγωγή του περιεχομένου σας.

Όμως ποτέ μην αφήσετε κάποιον τρίτο να το αναλάβει, γιατί κανείς άλλος δεν αντιλαμβάνεται και δεν “πονάει” την επιχείρησή σας, όσο εσείς.

Ένας σύμβουλος και ειδικός SEO, μπορεί να σας δώσει εντολές στον συγγραφέα σχετικά με τα θέματα που θα καλύψει, τι τίτλους θα χρησιμοποιήσει, πόσο τακτικά θα γίνονται οι αναρτήσεις και μόλις ετοιμάσει μια ανάρτηση, μπορεί να την βελτιστοποιήσει με τις SEO τεχνικές πριν δημοσιευτεί.

Μη βάζετε στόχους που δε μπορείτε να πετύχετε. Ξεκινήστε ανεβάζοντας μία ανάρτηση/εβδομάδα, μετά δύο αναρτήσεις/εβδομάδα κοκ.

Blog: 5 Tips να ποστάρεις σε λιγότερο χρόνο!

Συμπέρασμα

Όλα τα e-shop πρέπει να διατηρούν ένα ενεργό blog. Όταν ρυθμιστεί σωστά ένα blog μπορεί να προσελκύσει οργανική κίνηση στην ιστοσελίδα σας και μπορεί να χρησιμεύσει και ως μέσο επικοινωνίας με τους πελάτες σας.

Μόλις αποκτήσει αρκετή επισκεψιμότητα, μπορείτε είτε να ανακατευθύνετε την κυκλοφορία μέσω CTA buttons προς το προϊόν σας και να χρησιμοποιήσετε το newsletter marketing για να παρουσιάσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

πηγή: reliablesoft.net

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.