Πόσο συχνά πρέπει να δημοσιεύω νέο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μου;

  1. Home
  2. Blog
Πόσο συχνά πρέπει να δημοσιεύω νέο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μου;

Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις  που αφορά τη στρατηγική content marketing είναι “Πόσο συχνά πρέπει να δημοσιεύω νέο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μου; Είναι απαραίτητο να δημοσιεύω νέο περιεχόμενο καθημερινά ή μπορώ να δημοσιεύω 2 με 3  post/εβδομάδα ή και λιγότερο;”

Εξαρτάται από το είδος του blog σας ή της ιστοσελίδας σας. Η Google ψάχνει για σχετικό περιεχόμενο με ποιότητα ώστε να εμφανίζεται στα αποτελέσματά της και το πόσο πρόσφατο είναι, αποτελεί σημαντικό παράγοντα που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους οι αλγόριθμοι κατάταξης.

Σχεδιάστε την καταλληλότερη στρατηγική δημοσίευσης, με βάση μερικές ιδέες σε μορφή ερώτησης/απάντησης που παρουσιάζονται παρακάτω:

Πρέπει να δημοσιεύω νέο περιεχόμενο καθημερινά;

Εάν έχετε ένα ειδησεογραφικό site, με δημοφιλή πρόσωπα, με προσφορές, με συνήθειες π.χ. τρόπου ζωής ή με αθλητικές ειδήσεις, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να δημοσιεύετε πολλές φορές την ημέρα ώστε να διατηρήσετε το περιεχόμενό σας σχετικό και “φρέσκο” .

Εάν πάλι διατηρείτε ένα blog ή μια ιστοσελίδα που αναφέρεται σε θέματα όπως την απώλεια βάρους, τη σωστή διατροφή, την εκπαίδευση, τα ταξίδια κ.λπ. όπου η κατάσταση δεν αλλάζει καθημερινά, τότε μπορείτε να δημοσιεύετε 2 με 3 post/εβδομάδα. Προετοιμάσετε/προγραμματίστε τις δημοσιεύσεις σας, βελτιστοποιήστε τους τίτλους σας, προωθήστε παλαιότερες δημοσιεύσεις σας και μάθετε τη στρατηγική του digital marketing.

Διαβάστε επίσηςΈνα χρονοδιάγραμμα που θα αυξήσει την κίνηση στο Website σας.

Τι κάνουν οι ανταγωνιστές μου;

Μάθετε ποια είναι η στρατηγική δημοσίευσης άλλων ιστοσελίδων που ανήκουν στον ίδιο κλάδο με τη δική σας. Δημοσιεύουν καθημερινά ή πολλές φορές μέσα στην ημέρα; Τι είδος δημοσιεύσεων αναρτά – σύντομο ή μεγάλο και ενημερωτικό κείμενο;

Διαβάστε επίσης: Χρησιμοποιείτε σωστά το blog της Online σας Επιχείρησης;

Υπάρχουν οφέλη για το SEO εάν δημοσιεύω καθημερινά;

Έμμεσα υπάρχει κάποιο όφελος για το SEO από τις τακτικές δημοσιεύσεις είτε καθημερινά, είτε 3 με 4 φορές/εβδομάδα. Πρώτον, δίνετε ένα κίνητρο στην Google να ανιχνεύει και να ευρετηριάζει την ιστοσελίδα σας. Δεύτερον, δίνετε κίνητρο στους αναγνώστες σας να έρθουν ξανά στην ιστοσελίδα σας και ο ο συνδυασμός αυτός μπορεί να σας δώσει μεγαλύτερη έκθεση στις αναζητήσεις, περισσότερες κοινοποιήσεις στα social media, πιο πιστούς αναγνώστες και γιατί όχι και links που να οδηγούν στην ιστοσελίδα σας.

Τι λέει η Google για τη δημοσίευση νέου περιεχομένου;

Πόσο σημαντική είναι η συχνότητα των δημοσιεύσεων σε ένα blog και το πρωτότυπο περιεχόμενο είναι σημαντικό για όλες τις ιστοσελίδες;

Διατηρήστε το περιεχόμενό σας πρωτότυπο και ενημερωμένο με τα τελευταία νέα.

Αυτό που λέει η Google είναι ότι πρέπει να διατηρήσετε το περιεχόμενό σας “φρέσκο” και σχετικό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να δημοσιεύετε καθημερινά ή εβδομαδιαία.

Πιο σημαντικό είναι η ποιότητα του περιεχομένου και όχι η συχνότητα δημοσίευσης.

Περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες

Πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε νέο περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας, χωρίς να χρειάζεται να το δημιουργήσετε από την αρχή, είναι να παροτρύνετε τους χρήστες σας να δημιουργούν περιεχόμενο με τη μορφή σχολίων, αναρτήσεων σε forum, μέσω κριτικών, απαντήσεων σε ερωτήσεις, διαγωνισμών, ερευνών κοκ. Δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί αν δεν έχετε πολλούς επισκέπτες, αλλά είναι ένας τρόπος να διατηρήσετε το περιεχόμενο σας ενημερωμένο.

Τι μπορώ να κάνω από εδώ και πέρα;

1) Καθιερώστε ένα πρόγραμμα δημοσιεύσεων  Είναι σημαντικό να έχετε μια στρατηγική δημοσιεύσεων και να την τηρείτε αυστηρά. Έχοντας έτσι μια στρατηγική ως προς το πότε θα πρέπει να δημοσιεύσετε θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το πρόγραμμά σας, ένα σχέδιο δράσης και τις προθεσμίες σας. Εάν το αφήσετε ανοιχτό, πιθανότατα να το αναβάλλετε με την πρώτη δυσκολία.

2) Τι θέλουν οι αναγνώστες σας; – Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση των αναγνωστών σας και σκεφτείτε αν θέλετε να λαμβάνετε περιεχόμενο συχνότερα. Εάν δημοσιεύετε μεγάλα και ενημερωτικά άρθρα σε καθημερινή βάση, πιστεύετε ότι αυτό είναι κάτι που οι αναγνώστες σας θέλουν να διαβάζουν καθημερινά;

3) Ελέγξτε τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας σας – Δοκιμάστε διαφορετικά είδη αναρτήσεων και πρόγραμμα για μερικές εβδομάδες και ελέγξτε τα στατιστικά στοιχεία για να μάθετε εάν μια συχνότερη δημοσίευση είναι ωφέλιμη ή όχι.

4) Προγραμματίστε τα post σας – Σημαντικό μαζί με το πρόγραμμα δημοσιεύσεων είναι η προετοιμασία/ο προγραμματισμός των post σας εκ των προτέρων. Καλό είναι να έχετε 2 με 3 post προγραμματισμένα ή προετοιμασμένα για δημοσίευση, ώστε να μη χάνετε τον στόχο σας.

Διαβάστε επίσης:  Ιδέες …έμπνευση, όταν δεν ξέρεις τι να γράψεις!

Snoopy Typing

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία, είμαστε στη διάθεσή σας! Αφήστε μας το σχόλιό σας παρακάτω.

πηγή: reliablesoft.net

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.