Πώς θα βελτιώσετε την κατάταξή σας στους χάρτες της Google;

  1. Home
  2. Google
Πώς θα βελτιώσετε την κατάταξή σας στους χάρτες της Google;

Η εμφάνιση της επιχείρησής σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων στην αναζήτηση της Google, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τις περισσότερες επιχειρήσεις.

Για μια μικρή επιχείρηση, το να αποκτήσει την πρώτη θέση σε μια τοπική αναζήτηση στην Google, αποτελεί τεράστια ώθηση. Πώς θα φτάσετε όμως έως εκεί;

Τι είναι το Google Maps 3-Pack;

Όταν ψάχνετε έναν τύπο επιχείρησης στην Google, όπως “κτηνίατροι κοντά μου”, τρεις τοπικές επιχειρήσεις θα εμφανιστούν κάτω από έναν χάρτη στην κορυφή της σελίδας σας. Ο χάρτης υποδεικνύει τις θέσεις αυτών των τριών κορυφαίων αποτελεσμάτων. Για να δείτε περισσότερα αποτελέσματα, πρέπει να προχωρήσετε παραπέρα από αυτά τα τρία πρώτα.

Η μετάβαση λοιπόν σε αυτό το “3Pack” για μια αναζήτηση στην Google και η προβολή της τοποθεσίας σας στους χάρτες Google όπου ο καθένας μπορεί να δει, θα προσφέρει τεράστια ώθηση στις τοπικές πωλήσεις. Το να κατακτήσετε μία από αυτές τις τρεις θέσεις, δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως με τη σωστή στρατηγική SEO μπορείτε να ετοιμάσετε το δρόμο σας προς μία από τις κορυφαίες θέσεις του 3-Pack!

Google maps

Καταχωρήστε την επαγγελματική σας Σελίδα “Google My Business”

Κάθε αποτέλεσμα στο πακέτο αυτό έχει μια Google My Business σελίδα. Οι πληροφορίες που εμφανίζονται σε αυτή τη σελίδα, όπως η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και οι ώρες λειτουργίας της επιχείρησης, προέρχονται από την επαγγελματική αυτή Google σελίδα επιχείρησης.

Είναι κάτι παρόμοιο με τη σελίδα σας στο Google+, αφού και εδώ προσθέτετε όλες τις σχετικές πληροφορίες, ώστε να προβάλλεστε δημόσια. Μπορείτε να μιλήσετε για το τι κάνει η επιχείρησή σας, να ενθαρρύνετε κριτικές χρηστών και να συνδέσετε την επίσημη ιστοσελίδα σας. Όσες περισσότερες πληροφορίες δίνετε στην Google, τόσο περισσότερο συνεργάζεται με την επιχείρησή σας, όταν πρόκειται να αποφασίσει πώς να σας κατατάξει στις τοπικές αναζητήσεις.

Google My Business: Είναι ενημερωμένη και ενεργή η καταχώρησή σας;

Δημιουργία συνδέσμων προς την ιστοσελίδα σας

Μια σημαντική πτυχή του SEO είναι η δημιουργία συνδέσμων. Πρόκειται για εξωτερικές ιστοσελίδες που συνδέονται με την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, είτε αυτή είναι η σελίδα επικοινωνίας, μια landing page ή μια από τις αναρτήσεις του blog σας.

Διαβάστε επίσης: Τι θα πρέπει να περιέχει η “Αρχική σελίδα” της ιστοσελίδας μου;

Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν αυτό τον αριθμό των συνδέσμων που πηγαίνουν σε μία ιστοσελίδα, ως κομμάτι της διαδικασίας κατάταξης.

Ένας τρόπος να δημιουργήσετε αυτούς τους συνδέσμους, είναι να προσθέσετε την ιστοσελίδα και την επιχείρησή σας σε τοπικούς καταλόγους. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να διατηρήσετε το όνομά σας, τη διεύθυνσή σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας συνεπείς σε όλο το διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι η επιχείρησή σας έχει μόνο ένα αριθμό τηλεφώνου και ότι χρησιμοποιείτε μόνο μία έκδοση του ονόματός σας που εμφανίζονται και στην ιστοσελίδα σας, προτού καταχωρηθείτε σε τοπικούς καταλόγους.

Επαγγελματικός κατάλογος Spot-Place: Ενημέρωση, Διεκδίκηση και Καταχώρηση Επιχείρησης Online

Στη συνέχεια, αναζητήστε αξιόπιστους τοπικούς καταλόγους για να διεκδικήσετε την καταχώρισή σας ή να προσθέσετε την επιχείρησή σας. Κάθε κατάλογος έχει τη δική του διαδικασία για την καταχώριση μιας επιχείρησης, οπότε θα σας πάρει χρόνο να ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία. Όσο περισσότερο καταχωρείτε την επιχείρησή σας, τόσο περισσότερες συνδέσεις επιστρέφουν στην ιστοσελίδα σας. Επίσης, θα έχετε πολλές πηγές με σταθερές επιχειρηματικές πληροφορίες της επιχείρησής σας.

Διαβάστε επίσηςΠοια είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία για μια online καταχώρηση επιχείρησης σε έναν ηλεκτρονικό κατάλογο;

Χρησιμοποιήστε τα Social Media

Ένας άλλος τρόπος να οδηγήσετε συνδέσμους προς τον ιστότοπό σας, είναι μέσω των κοινωνικών μέσων.

Αφού δημιουργήσετε ποιοτικό περιεχόμενο, ξεκινήστε να δημιουργείτε fans και followers σε μερικά βασικά social media όπως το Facebook και το Twitter.

Καθώς κοινοποιείτε το περιεχόμενό σας,  θα προσεγγίσετε κοινοποιήσεις και repost. Όταν κάποιος οδηγεί στο περιεχόμενό σας από το blog του, μπορείτε για παράδειγμα να προσφέρετε κουπόνια ή διάφορες εκπτώσεις ανάλογα με το αντικείμενο του κλάδου σας.

Προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί αν η Google χρησιμοποιεί τα likes και τα repost για να επηρεάσει τα αποτελέσματα της ως μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο, ένα προφίλ στα social media μπορεί να κατατάσσεται και να εμφανίζεται στα αποτελέσματα των αναζητήσεών της. Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε γκουγκλάρει μια επιχείρηση και θα έχετε βρει τη σελίδα της στα κοινωνικά μέσα. Επιπλέον, λειτουργούν από μόνα τους ως μηχανή αναζήτηση, όπου οι άνθρωποι μπορούν να αναζητούν τα νέα, τα προφίλ και τις σελίδες που επιθυμούν.

Οτιδήποτε βοηθά στην τόνωση της παρουσίας της επιχείρησής σας στα τοπικά αποτελέσματα, θα βοηθήσει και την τοπική στρατηγική SEO που εκτελείτε αυτό τον καιρό.

Αποκτήστε περισσότερες Κριτικές

Σκέφτεστε τις αξιολογήσεις και τις κριτικές ως έναν σημαντικό στοιχείο για να αποκτήσετε περισσότερους πελάτες; Οι κριτικές ενισχύουν την παρουσία σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Οι αξιολογήσεις αποτελούν σχεδόν το 10% από αυτό που θα σας ταξινομήσει (ή όχι) στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Οι κριτικές πρέπει να προέρχονται από διάφορες πηγές και ιστοσελίδες. Πριν προσπαθήσετε να προσθέσετε μερικές κριτικές ο ίδιος, να θυμάστε ότι οι πάρα πολλές κριτικές που συμβαίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα, βλάπτουν το SEO σας, γιατί οι μηχανές αναζήτησης το ανιχνεύουν ως κάτι περίεργο.

Πώς θα προσελκύσετε νέες κριτικές; Προτρέψτε τους πελάτες σας. Όταν κάποιος αγοράζει κάτι από την ιστοσελίδα σας, στείλτε ένα e-mail λίγες μέρες μετά και ρωτήστε πώς τους φάνηκε και αν θα ήθελαν να γράψουν μια κριτική. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε κάποιο είδος ανταμοιβής. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα κομμωτήριο, προσφέρετε 15% έκπτωση σε κάποιον που θα σας κάνει μια καλή κριτική εκεί που θα υποδείξετε.

Όταν λαμβάνετε αρνητικές κριτικές, αντισταθείτε στην ανάγκη σας να …αντιμιλήσετε. Κάτι τέτοιο θα απομακρύνει τους πελάτες σας ή εκείνους που σκέφτονται να αγοράσουν κάτι από εσάς ή να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες σας. Αντίθετα, απαντήστε σε αυτούς και ζητήστε τους να σας ενημερώσουν για το πρόβλημα που αντιμετώπισαν. Αν αντιληφθείτε πως το λάθος είναι όντως δικό σας, φροντίστε να επανορθώσετε με κάποιον τρόπο και απαντήστε δημόσια.

Google Reviews: Τι πρέπει να προσέξω;

Επεξεργασία των ετικετών (tags) της σελίδας σας

Οι ετικέτες στην ιστοσελίδα σας επηρεάζουν το SEO. Θέλετε να σας συμπεριλάβει η Google στο 3-Pack για την πόλη σας, όχι κάπου αλλού, άρα θα πρέπει να εστιάσετε σε ετικέτες της σελίδας σας με βάση την τοποθεσία. Οι ετικέτες τίτλου στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας θα πρέπει να περιέχουν αναφορές τοποθεσίας. Έτσι θα πρέπει να είναι και οι URL διευθύνσεις σας.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για κινητές συσκευές

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να αναζητήσουν οτιδήποτε στο διαδίκτυο, η ιστοσελίδα σας πρέπει να λειτουργεί άψογα όταν κάποιος την ανοίγει από ένα smartphone.

Οι μηχανές αναζήτησης δίνουν μεγάλη σημασία στο πόσο καλά λειτουργεί η ιστοσλείδα σας σε μια κινητή πλατφόρμα. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για την βελτιστοποίηση ενός website για κινητά, είναι να βεβαιωθείτε ότι το template είναι Responsive και προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει ανάλογα με την οθόνη που χρησιμοποιεί κάποιος χρήστης. Μπορείτε να το ελέγξετε εδώ: Am I Responsive?

Δυστυχώς, καμία από τις παραπάνω ενέργειες δεν θα σας ωθήσει ξαφνικά στο 3-Pack της Google, αν δεν είστε ήδη εκεί. Θα πρέπει να δοκιμάσετε πολλές από αυτές τις επιλογές και να τις αναπτύξετε με την πάροδο του χρόνου ώστε να βελτιώσετε την ταξινόμησή σας στις μηχανές αναζήτησης. Ορίστε αρχικά μικρότερους στόχους, όπως το να αποκτήσετε έναν ικανοποιητικό αριθμό κριτικών ή να βγαίνετε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε ορισμένους τοπικούς όρους αναζήτησης.

  • Η Άριστη Κατασκευή Ιστοσελίδας,
  • ο Αξιόπιστος Server,
  • η καλή Φιλοξενία,
  • η Υποστήριξη και
  • η Εκπαίδευση

Σε συνδυασμό με τη σωστή παρουσία σας  στα Social Media, είναι η “συνταγή της επιτυχίας” !

Μπορείτε να κάνετε μία Ανάλυση Ιστοσελίδας. Εμείς, στην BLB.gr θα εκτιμήσουμε τις ανάγκες της ιστοσελίδας σας δωρεάν και θα σας προτείνουμε διορθώσεις.

πηγή: digitalinformationworld.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.