Google My Business: Είναι ενημερωμένη και ενεργή η καταχώρησή σας;

  1. Home
  2. Google
Google My Business: Είναι ενημερωμένη και ενεργή η καταχώρησή σας;

Εάν δεν το χρησιμοποιείτε ακόμα, τότε χάνετε ένα αποδοτικό και οικονομικό εργαλείο marketing. Η Google παρέχει αυτή την υπηρεσία σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δωρεάν.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να διαχειρίζεστε ενεργά την καταχώρισή σας στο Google My Business. Θα εκπλαγείτε από το πόσα μπορεί να σας προσφέρει αυτή η πλατφόρμα.

Τι είναι το Google My Business;

Είναι ένα ισχυρό εργαλείο marketing που αυξάνει την προβολή σας στο διαδίκτυο και συνδέει ευκαιρίες επιτυχίας με την επιχείρησή σας. Ενισχύει και συμπληρώνει την ιστοσελίδα σας και αν το διαχειρίζεται σωστά, βελτιώνει την ταξινόμησή σας στις μηχανές αναζήτησης.

Όταν γκουγκλάρετε το όνομα της επιχείρησής σας, τι εμφανίζεται;

Αν έχετε ήδη ρυθμίσει σωστά την καταχώρισή σας στο Google My Business, την βελτιστοποιήσατε και τη διαχειρίζεστε σωστά, τα στοιχεία της επιχείρησή σας θα εμφανίζονται επάνω δεξιά στη σελίδα αποτελεσμάτων της Google.

Σε μια κινητή συσκευή, η ίδια αναζήτηση θα μεταφέρει τον χρήστη απευθείας στην καταχώρισή σας. Εκεί θα ανακαλύψει έναν χάρτη με τη φυσική διεύθυνση της τοποθεσίας σας, των ωρών λειτουργίας της επιχείρησής σας και των αξιολογήσεων των πελατών σας. Επίσης μπορούν να σας καλέσουν στο τηλέφωνο της επιχείρησής σας ή να επισκεφτούν απευθείας την ιστοσελίδα σας με ένα μόνο κλικ.

Αν δεν έχετε ρυθμίσει την καταχώρισή σας, οι πελάτες σας ενδέχεται να βλέπουν αποτελέσματα σχετικά με τους ανταγωνιστές σας κατά τις αναζητήσεις τους.

Σχετικό και σημαντικό: Γιατί πρέπει να ποστάρω στο Google MyBusiness;

Επαληθεύστε την καταχώρισή σας στο Google My Business

Αφού ρυθμίσετε την καταχώρισή σας στο Google My Business ή την διεκδικήσετε ενώ είναι ήδη καταχωρημένη, πρέπει να ολοκληρώσετε την επαλήθευση.

Η διαδικασία αυτή είναι σημαντική για τρεις λόγους:

Πρώτον, κάτι τέτοιο βοηθά την Google να διασφαλίσει ότι το φυσικό πρόσωπο που διεκδικεί την καταχώριση, είναι ο νόμιμος κάτοχος της επιχείρησης. Δεύτερον, διασφαλίζει ότι όλες οι πληροφορίες και οι ενημερώσεις σας είναι οι σωστές και περιλαμβάνονται στην καταχώριση. Αλλά το τρίτο και πιο σημαντικό, είναι ότι η επαλήθευση θα διασφαλίσει ότι η καταχώρηση σας στο Google My Business θα καταταχθεί στα αποτελέσματα των αναζητήσεων της Google.

Η επαλήθευση μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας τον τετραψήφιο κωδικό που σας δίνει η Google σε μια κλήση στον τηλεφωνικό αριθμό της επιχείρησής σας.

Αλλιώς θα σας στείλει ταχυδρομικά μια κάρτα στην επαγγελματική σας διεύθυνση.

Μέχρι να επαληθευτεί η καταχώρισή σας, δεν μπορείτε να την βελτιστοποιήσετε.

Βελτιστοποίηση της καταχώρησής σας στο Google My Business

Αν δεν προσέξετε με τις πληροφορίες που εισάγετε σχετικά με την επιχείρησή σας, μπορεί να βλάψετε την κατάταξή σας αντί να την “βοηθήσετε”. Προτού εισάγετε τα δεδομένα σημειώστε σημαντικές λεπτομέρειες για κάθε πεδίο. Μπορεί να νομίζετε ότι όλα είναι βασικά και αυτονόητα στοιχεία, αλλά η Google επιφυλάσσεται στις λεπτομέρειες.

Όνομα Επιχείρησης

Η Google απαιτεί να εισαγάγετε το πραγματικό όνομα της επιχείρησής σας, ενώ έχει καθιερώσει κάποια ειδικά standards ώστε να το διαχειρίζεται. Κάποιοι προσπαθούν να εξαπατήσουν το σύστημα, γεμίζοντας λέξεις-κλειδιά στο όνομα της επιχείρησής τους.

Για παράδειγμα, εάν το όνομα για της κτηματομεσιτικής σας επιχείρησης είναι “Slate Associates”, έτσι πρέπει να το καταχωρήσετε στο Google My Business. Δεν μπορείτε να βάλετε σαν όνομα “Slate Residential Real Estate Sales Associates”.

Διεύθυνση

Αν η επιχείρησή σας έχει μια φυσική διεύθυνση – το φυσικό σας κατάστημα – όπου εκεί σας επισκέπτονται οι πελάτες σας, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση αυτή (όνομα-διεύθυνση-τηλέφωνο) που χρησιμοποιείτε και στην ιστοσελίδα σας.

Εάν όμως δεν διαθέτετε κάποιο φυσικό κατάστημα ή δουλεύετε την επιχείρησή σας από το σπίτι, τότε θα πρέπει να εισάγετε περιοχή εξυπηρέτησης και όχι κάποια διεύθυνση. Η Google δεν ευνοεί τη χρήση μιας διεύθυνσης κατοικίας για μια καταχώρηση στο Google My Business, ενώ οι αλγόριθμοί της εντοπίζουν και αναγνωρίζουν τη διαφορά.

Κατηγορία Επιχείρησης

Επιλέξτε την κατηγορία της επιχείρησής σας με ιδιαίτερη προσοχή. Παρόλο που μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία, είναι προτιμότερο να μην επιλέξετε περισσότερες από δύο-τρεις. Διαφορετικά, η καταχώρισή σας δεν θα έχει καλή κατάταξη για καμία από τις κατηγορίες σας. Ορισμένες κατηγορίες μπορεί να κατατάσσονται καλύτερα από άλλες, πάντα με βάση τον κλάδο σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι ποιες κατηγορίες θα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να ψάξετε ή να εντοπίσετε μερικές από τους ανταγωνιστές σας.

Ώρες Λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας έχουν μεγάλη σημασία για την Google.

Για παράδειγμα, αν τρέχετε ένα τσαγκαράδικο και κάποιος στην περιοχή σας αναζητά “επιδιόρθωση υποδημάτων”, η Google δεν θα εμφανίσει την καταχώρισή σας, εκτός και αν η αναζήτηση πραγματοποιείται κατά τις καταχωρημένες ώρες λειτουργίας της επιχείρησής σας.

Σας επιτρέπει να καταχωρήσετε τις ώρες των διαλειμμάτων σας και ειδικούς χρόνους έναρξης της επιχείρησης ή λήξης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ξεχνούν να καταχωρήσουν τον αριθμό τηλεφώνου της επιχείρησής τους και την URL διεύθυνση της ιστοσελίδας τους στην καταχώρησή τους στο Google My Business. Η Google δεν θα σας πάρει στα σοβαρά και δυνητικοί σας πελάτες δεν θα σας καλέσουν ποτέ, επειδή δεν θα ξέρουν ποιος είναι ο αριθμός τηλεφώνου σας.

Φωτογραφίες

Για την κύρια καταχώρησή σας στο Google My Business, η Google τραβάει τη δική της φωτογραφία οδού για τη φυσική διεύθυνσή σας. Σωστό ή λάθος, αυτή θα είναι η φωτογραφία που θα σας αντιπροσωπεύει.

Ευτυχώς, μπορείτε να ανεβάσετε τις δικές σας φωτογραφίες ή μια Εικονική Περιήγηση 360º Google Street View. Για παράδειγμα:

Πρόκειται για ένα ισχυρό εργαλείο προσέγγισης νέων πελατών, ενώ εμπνέει εμπιστοσύνη στους καταναλωτές σας.

Ιδιοκτήτες Καταχώρησης & Διαχειριστές

Ο ιδιοκτήτης μιας καταχώρισης μπορεί να ορίσει άλλους χρήστες ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές της Google My Business καταχώρησης. Ο ορισμός διαχειριστών για την καταχώρισή σας θα επιτρέψει στα μέλη του προσωπικού σας, τους υπαλλήλους σας ή την εταιρεία που έχει αναλάβει την ενημέρωσή του προφίλ σας, να ενημερώσουν την καταχώρισή σας χωρίς να έχουν πρόσβαση στον Google λογαριασμό σας και στα e-mail σας.

Ενημέρωση του Google My Business προφίλ σας

Το Google είναι γνωστό για τις αλλαγές του, μερικές φορές ακόμα και σε καθημερινή βάση ή μπορεί έτσι να φαίνεται. Έτσι και το Google My Business. Αν δεν ενημερώνετε τις καταχωρίσεις σας τακτικά, η Google θα πιστέψει πως έχετε εγκαταλείψει τη σελίδα και δεν σας επαληθεύει.

Μην παραμελήσετε την καταχώρησή σας στο Google My Business.

Η καταχώρισή σας στο Google My Business μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους χρήσιμους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του AdWords και άλλων προϊόντων και Google υπηρεσιών. Μπορεί επίσης να βελτιστοποιηθεί και να παρέχει τη μέγιστη προώθηση και προβολή στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.

Εάν η δημιουργία, η διαχείριση ή η βελτιστοποίηση της καταχώρισής σας δείχνει αποθαρρυντική, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με αυτό το νέο και πολλά υποσχόμενο εργαλείο marketing.

πηγή: belocallyseo.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.