Ταυτόχρονοι Επισκέπτες – Αυτοί που καθορίζουν το χώρο φιλοξενίας

 1. Home
 2. Cloud
Ταυτόχρονοι Επισκέπτες – Αυτοί που καθορίζουν το χώρο φιλοξενίας

Σχεδόν καθημερινά μας ρωτάτε “Τι χώρο φιλοξενίας να επιλέξω;”

Η απάντηση είναι απλή, αν και για κάθε ιστοσελίδα χρειάζεται προσεκτική επιλογή.

Σε περίπτωση που επιλέξουμε κάτι παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε, τότε πετάμε τα λεφτά μας, ενώ σε περίπτωση που επιλέξουμε κάτι παρακάτω από αυτό που χρειαζόμαστε τότε η ιστοσελίδα μας θα πέσει.

Και μάλιστα θα πέσει την ώρα που θα μπουν αρκετοί ταυτόχρονοι επισκέπτες, όπου ενδέχεται οι περισσότεροι να είναι και δυνητικοί πελάτες – άρα μιλάμε για μεγάλη ζημιά στο μαγαζί.

Σας δίνουμε λοιπόν την τακτική επιλογής για κάθε  κατηγορία ιστοσελίδας ή και e-Shop:

Για απλές στατικές ιστοσελίδες ή OnePage websites

[Στατικά αρχεία] με μονόδρομη λειτουργία

Υπάρχουν απλά στατικά αρχεία στον server, που απλά τα σερβίρει στους επισκέπτες.

Εδώ έχουμε την πιο απλή περίπτωση όπου και με απλή κοινόχρηστη φιλοξενία ιστοσελίδας, μπορεί να αντέξει αρκετούς ταυτόχρονους επισκέπτες. Είναι οικονομική, και δεν απαιτείται κάποια ειδική ρύθμιση.

Λόγω του ότι είναι στατική η ιστοσελίδα, σημαίνει ότι είναι σαν μια απλή εικόνα στον server. Και δεδομένου ότι με την χρήση CDN τα στατικά αρχεία είναι πλέον παιχνιδάκι, δεν τίθεται θέμα απόδοσης, αφού σε μια αξιόπιστη φιλοξενία μπορεί να αντέξει 20 ως και 40 επισκέπτες.

Για δυναμικές ιστοσελίδες παρουσίασης με CMS

[Στατικά αρχεία] + [βάση] με μονόδρομη λειτουργία

Έχουμε τα στατικά αρχεία μεν, αλλά η ιστοσελίδα σας σε κάθε επισκέπτη διαβάζει την βάση και εμφανίζει μια δυναμική έκδοση της στον browser. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, η λειτουργία είναι μονόδρομη, δηλαδή από τον server προς τον browser του επισκέπτη.

Εδώ αρχίζουν οι απαιτήσεις. Θέλει προσοχή ώστε να φιλοξενείται η ιστοσελίδα σας σε μια οπωσδήποτε επαγγελματική κοινόχρηστη φιλοξενία με:

 • Τεχνική Υποστήριξη
 • Εκπαίδευση
 • Αντίγραφα ασφαλείας και
 • Συντήρηση με ενημερώσεις του CMS (WordPress, Joomla, Drupal κ.ο.κ.)

Το ιδανικό είναι να υπάρχει βελτιστοποίηση (Optimization) της σελίδας, για την καλύτερη απόδοση τόσο τεχνικά αλλά και εμπορικά μέσω SEO στην Google. Μια από τις καλύτερες υπηρεσίες είναι το RocketSEO, για κάθε φιλοξενία ιστοσελίδας.

Για δυναμικές ιστοσελίδες συναλλαγών με e-Shop, σύστημα κρατήσεων

WooCommerce, PrestaShop, OpenCart, myBooking

[Στατικά αρχεία] + [βάση] με αμφίδρομη λειτουργία

Εδώ θέλει την περισσότερη προσοχή. Μέχρι στιγμής, ο server σας απλά σέρβιρε την ιστοσελίδα προς τον browser του εκάστοτε επισκέπτη. Έστελνε μόνο δηλαδή, και δεν λάμβανε. Τώρα όμως που ο επισκέπτης θέλει να παραγγείλει ή να κάνει κράτηση, πρέπει να γίνουν κάποιες εγγραφές στην βάση του e-Shop σας λόγου χάριν. Άρα ο server σε αυτές τις περιπτώσεις λαμβάνει δεδομένα από τους επισκέπτες – πελάτες.

Μην επιλέξετε στην αρχή κοινόχρηστη φιλοξενία, γιατί ναι μεν μπορεί το online κατάστημα σας να λειτουργεί εξαιρετικά, αλλά όταν θα μπουν 20 ταυτόχρονοι πελάτες – επισκέπτες τότε θα θρηνήσουμε θύματα. 

Εφόσον ξεκινάτε ένα e-Shop ή σύστημα κρατήσεων, ή γενικά μια ιστοσελίδα που πουλάει, δεν θα προσπαθήσετε να πουλήσετε – αν όχι παγκόσμια – τουλάχιστον πανελλαδικά;

Έχετε υπολογίσει τι απαιτήσεις έχει αυτό στον server σας; Ή μήπως περιμένετε όταν θα φτάσετε σε αυτή την επισκεψιμότητα, τότε να μετακομίσετε σε καλύτερο server (VPS);

Αυτή η τεχνική μοιάζει με ένα φυσικό κατάστημα όπου ο ιδιοκτήτης του ενοικιάζει έναν φθηνό μικρό παρακμιακό χώρο κάπου απομακρυσμένα, αλλά όταν όλοι μάθουν τα προϊόντα του και έρθουν να τα αγοράσουν, τότε δεν θα μπορεί να τους εξυπηρετήσει γιατί δεν έχει ούτε το χώρο αλλά ούτε και τις προδιαγραφές. Καλό θα ήταν λοιπόν να ενοικιάσει έναν άνετο χώρο, με σύγχρονες προδιαγραφές, αλλά να είναι και κεντρικά μαγαζί γωνία.

Στην περίπτωση του e-Shop, του συστήματος κρατήσεων και οποιασδήποτε ιστοσελίδας συναλλαγών αυτό μεταφράζεται στην επιλογή της VPS φιλοξενίας. Και με προδιαγραφές:

 • Μνήμη RAM ανεξάρτητη
 • Επεξεργαστή CPU ανεξάρτητο
 • Δίσκο SSD NVMe
 • Βοήθεια στην ιστοσελίδα
 • Καθημερινά Backup
 • Control Panel με CWP
 • Στατιστικά Επισκεπτών
 • RocketSEO
 • Φιλοξενία σε CDN
 • SSL με https://

Ξεκινήστε τώρα με VPS 2GB RAM στο πακέτο:

Στην ειδική περίπτωση που έχετε ήδη κάποιο WooCommerce, OpenCart, PrestaShop, Joomla Virtuemart ή σύστημα κρατήσεων ή συναλλαγών με:

 • Υψηλή Επισκεψιμότητα
 • Γέφυρες ενημέρωσης προϊόντων και διαθεσιμότητας.
 • ή και άλλες λειτουργίες.

Τότε χρειάζεστε ειδική επιλογή φιλοξενίας με κατάλληλη βελτιστοποίηση από έναν τεχνικό.

Ρωτήστε μας για τις προδιαγραφές σας στο ☎2103003801

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.