Τι είναι το Schema και γιατί να το χρησιμοποιήσετε;

  1. Home
  2. Google
Τι είναι το Schema και γιατί να το χρησιμοποιήσετε;

Το Schema είναι ένας ειδικός τύπος κώδικα HTML που προστίθεται στον ιστότοπό σας στο WordPress και προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενό σας στις μηχανές αναζήτησης.

Αυτές οι πληροφορίες δεν εμφανίζονται στον ιστότοπό σας. Προστίθεται στον πηγαίο κώδικα για ανάγνωση των ρομπότ των μηχανών αναζήτησης.

Το Google, το Bing και άλλες μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν το Schema για να εμφανίζουν πρόσθετες πληροφορίες σε συγκεκριμένα κείμενα της ιστοσελίδας. Αυτά εμφανίζονται στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Για παράδειγμα, έστω ότι θέλουμε να αναζητήσουμε στην Google πως φτιάχνουμε μια σπιτική πίτσα, το schema μπορεί να εμφανίσει συστατικά, βαθμολογίες, χρόνο μαγειρέματος, θρεπτική αξία και άλλες πληροφορίες από τις συνταγές σας στα επιλεγμένα αποσπάσματα.

Η Google λαμβάνει αυτές τις επιπλέον πληροφορίες από το Schema που έχουμε στην ιστοσελίδας μας και τα εμφανίζει στα αποτελέσματα.

Αυτό σας βοηθά να ενισχύσετε την ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

Το Schema είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβετε περισσότερα κλικ στον ιστότοπό σας από οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης και να αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας.

Ο ευκολότερος τρόπος για να προσθέσετε Schema στο WordPress είναι χρησιμοποιώντας την προσθήκη All in One SEO (AIOSEO) για WordPress.

Είναι η καλύτερη προσθήκη WordPress SEO στην αγορά και σας βοηθά να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπό σας για τις μηχανές αναζήτησης χωρίς να χρειάζεται να προσλάβετε έναν ειδικό στο SEO.

Σημαντικό: Θα χρειαστείτε την έκδοση AIOSEO Pro καθώς περιλαμβάνει τη δυνατότητα σήμανσης σχήματος και άλλες ισχυρές λειτουργίες όπως χάρτες ιστότοπου, διαχείριση ανακατεύθυνσης και άλλα. Υπάρχει επίσης μια δωρεάν έκδοση του AIOSEO που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν σας κάνει πριν ξεκινήσετε.

Αρχικά, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε την προσθήκη AIOSEO στον ιστότοπό σας.

[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Μετά την ενεργοποίηση, μπορείτε να μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου All in One SEO » από τον πίνακα διαχείρισης του WordPress και να κάνετε κλικ στο κουμπί «Εκκίνηση του Οδηγού εγκατάστασης».

Απλώς ακολουθήστε τα βήματα στον οδηγό για να διαμορφώσετε σωστά την προσθήκη στον ιστότοπό σας.

Αφού ρυθμίσετε το AIOSEO στον ιστότοπό σας, μπορείτε τώρα να μεταβείτε στο AIOSEO » Εμφάνιση αναζήτησης από την περιοχή διαχειριστή του WordPress και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στην καρτέλα «Τύποι περιεχομένου».

Στην ενότητα Τύποι περιεχομένου, μπορείτε να επεξεργαστείτε το schema για αναρτήσεις, σελίδες, προϊόντα, ομάδες, συνδρομές και όλους τους άλλους τύπους περιεχομένου που έχετε στον ιστότοπό σας.

Προχωρήστε και επιλέξτε την καρτέλα “schema ” για τις αναρτήσεις. Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Τύπος σχήματος και να επιλέξετε την επιλογή πχ «Συνταγή».

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για σελίδες, προϊόντα, προσαρμοσμένους τύπους αναρτήσεων και όλους τους άλλους τύπους περιεχομένου. Αφού επιλέξετε τη συνταγή ως τύπο σχήματος, μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε τις πληροφορίες της συνταγής σας σε κάθε ανάρτηση ή σελίδα του WordPress που θέλετε να εμφανίσετε στα επιλεγμένα αποσπάσματα.

Για να ξεκινήσετε, προχωρήστε και επεξεργαστείτε μια υπάρχουσα ανάρτηση ή προσθέστε μια νέα. Μόλις εισέλθετε στον επεξεργαστή WordPress, απλώς μετακινηθείτε προς τα κάτω στο μετα-πλαίσιο «Ρυθμίσεις AIOSEO» και επιλέξτε την καρτέλα «Σχήμα».

Το AIOSEO προσφέρει πολλά πεδία για να καταχωρίσετε λεπτομέρειες σχετικά π.χ. με τη συνταγή σας και να πείτε στην Google περί τίνος πρόκειται. Μπορείτε να ξεκινήσετε προσθέτοντας το όνομα του πιάτου, μια περιγραφή, τον συγγραφέα και την εικόνα που θέλετε να εμφανίσετε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Εκτός αυτού, το AIOSEO προσφέρει επιπλέον πεδία για να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνταγή σας. Η συμπλήρωση αυτών των πρόσθετων πεδίων είναι πραγματικά χρήσιμη, καθώς η Google θα εμφανίζει διαφορετικές πληροφορίες για διαφορετικούς όρους αναζήτησης.

Μπορείτε να εισαγάγετε λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο πιάτου, τον τύπο της κουζίνας, τον απαιτούμενο χρόνο, την ποσότητα των μερίδων, τα συστατικά, τις θερμίδες, τις οδηγίες, τις βαθμολογίες και πολλά άλλα.

Αφού συμπληρώσετε τις πληροφορίες της συνταγής σας, προχωρήστε και δημοσιεύστε την ανάρτηση σας. Το AIOSEO θα προσθέσει το σχήμα συνταγής με τα δεδομένα που μόλις παρείχατε.

Εσείς και οι επισκέπτες σας δεν θα μπορείτε να δείτε αυτές τις προσθήκες που κάνατε, αλλά τώρα τα bot μηχανών αναζήτησης θα έχουν όλα τα επιπλέον δεδομένα που χρειάζονται για να τα παρουσιάσουν στους υποψήφιους αναγνώστες σας που θα ψάξουν στην Google συνταγές.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε πώς να προσθέτετε σχήμα στο WordPress.

Christos Rontos

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.