Για αυτούς που εργάζονται ακόμη με τις τεχνικές του 2013, ναι. Αυτό το SEO έχει πεθάνει.
Τι έχει αλλάξει από το 2013; Βλ. εδώ
Παρά πολλά. Έχουν γίνει ουσιαστικά, όχι απλά ριζικές αλλαγές, αλλά έχουν προστεθεί αρκετά νέα κριτήρια για την Google.
Συνοπτικά, το σημερινό SEO για να θεωρείται ολοκληρωμένο απαιτεί την συμμετοχή του πελάτη στην ενημέρωση της ιστοσελίδας με τις υποδείξεις (guideline) της κατάλληλης εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων. Όπου:
- η εταιρεία κατασκευής είναι υπεύθυνη για τα Τεχνικά θέματα της ιστοσελίδας (όλα αυτά δηλαδή που γινόντουσαν μέχρι και το 2013) και
- ο πελάτης είναι υπεύθυνος για το σωστό περιεχόμενο αλλά και την εξωστρέφεια του.
Εδώ, δεν θα σας μιλήσω για back link, META, links, εσωτερικούς συνδέσμους, σωστά alias, headings, γρήγορη φόρτωση σελίδας κα . Αυτά είναι πια αυτονόητα ότι πρέπει να τα έχετε. Αυτά αφορούν την εταιρεία κατασκευής.
Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας ακριβώς;
Ολική Ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων
Αν οι υπηρεσίες και τα προϊόντα σας δεν είναι πράγματι ανταγωνιστικά, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχετε με το SEO. Εδώ χρειάζεστε Google Adwords.
Πως μετράει η Google την ποιότητα των υπηρεσιών μου;
Όπως θα δείτε και παρακάτω, υπάρχουν παρά πολλά κριτήρια για αυτό. Ένα από τα σημαντικότερα είναι ο χρόνος παραμονής. Πχ, αναζητάει κάποιος “κατασκευή ιστοσελίδας“.
- Γνωρίζετε πόσα αποτελέσματα θα ανοίξει;
- Γνωρίζετε ότι στο τελευταίο αποτέλεσμα που θα μείνει (Α), ουσιαστικά δίνει ένα βραβείο σε αυτή την ιστοσελίδα; Γιατί πολύ απλά βρήκε αυτό που ήθελε.
- Επίσης αν σε μια ιστοσελιδα βγει αμέσως (Β), αυτο σημαίνει οτι ειναι κατι τελείως εκτός απο αυτο που έψαχνε. Άρα αυτομάτως η Google θα ανεβάσει το (Α) website και ρίχνει σε κατάταξη το (Β).
Γενικά, φροντίστε την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιων σας και βρείτε την χρυσή τομή κόστους/κέρδους ώστε να σας ερωτευτεί η αγορα. Μετα ακολουθείτε τα επόμενα βήματα:
Το best seller περιεχόμενο
Αυτό που θα το διαβάσει ο υποψήφιος πελάτης σας και θα σας ερωτευτεί. Θα το αποθηκεύσει στα αγαπημένα, θα το κοινοποιήσει στους φίλους του και θα το στείλει με email.
Ποιο ειναι αυτο το περιεχόμενο;
Περιεχόμενο είναι πολύ απλά 1) Κείμενα 2) Φωτογραφίες και 3) Βίντεο. Θέλετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που μιλάει στις καρδιές των αναγνωστών και τελικά πουλάει; Βλ εδω
Η εξωστρέφεια και τα Social Media
Ξέρετε… Οι Αμερικανοί όταν ετοιμάζουν ένα startup, μια νέα δουλειά με απλά λόγια, ξεκινούν από το “τελευταίο” βήμα. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον.
Για παράδειγμα, αν ξεκινήσουμε την επιχείρηση Προϊόντα Ζύμης με Ζέα, τότε ο Αμερικανός, ενώ έχει κάνει έναρξη επιχείρησης, πριν καλά καλά νοικιάσει γραφεία, αρχίζει και:
- βομβαρδίζει τα Social media με σχετικές δημοσιεύσεις,
- στέλνει newsletter σε στοχευμένους πελάτες – συνεργάτες,
- πληρώνει για Google Adwords, δημιουργώντας έναν απίστευτου μεγέθους ντόρο για το προϊόν του.
Και ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η γραμμή παραγωγής, όταν το προϊόν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων, τότε το κοινό του είναι ήδη έτοιμο.
Δημιουργήστε ένα πλάνο το οποίο θα έχει μια θεματολογία γύρω από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Προγραμματίστε δημοσιεύσεις στα Social media (κυρίως στο Google+), το εταιρικό σας blog και ανεβάστε video στο YouTube.
Απαντήστε σε σχόλια και απορίες των θαυμαστών σας και δημιουργήστε μια ONLINE κοινοτητα!
Πως γίνεται η σωστή δημιουργία περιεχομένου, και πως οργανώνεται σωστά μια ολοκληρωμένη εξωστρέφεια στα Social media;
Τόσο για το περιεχόμενο αλλα και την ONLINE εξωστρέφεια σας, σας εκπαιδεύει η εταιρεία φιλοξενίας: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφήστε ένα σχόλιο