Τα Top 7 χαρακτηριστικά SEO που Αγνοείς

  1. Home
  2. Content Marketing

Νιώθεις πως οι SEO κανόνες αλλάζουν συνεχώς, ανά ώρα, ανά ημέρα! Και ναι, καμιά φορά συμβαίνει κι αυτό… Προσπάθησε να παραμένεις όσο μπορείς περισσότερο εντός αυτού του “κύκλου” των αλλαγών, αν έχεις κι εσύ ένα website που αντιπροσωπεύει την επιχείρησή σου και θέλεις να το επισκέπτονται οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση. SEO είναι ο τρόπος, το πώς θα τους οδηγήσεις στο site σου, αλλά και πώς μπορείς να το προσαρμόσεις, ώστε να αντικατοπτρίζει τους πιο πρόσφατους κανόνες της Google!

1. Viral περιεχόμενο: Δεν είναι τελικά τόσο πολύτιμο όσο πίστευες;

Ακόμα και μέσα σε μια τεράστια ποσότητα περιεχομένου που δημοσιεύεται καθημερινά, εκείνο το μοναδικό περιεχόμενο, πάντα θα ξεχωρίζει. Το viral περιεχόμενο λοιπόν, είναι απίστευτα σπάνιο και σχεδόν τυχαίο! Ένα viral video γίνεται δημοφιλές κυρίως μέσω διαδικτυακής διαμοίρασηςsharing, συνήθως μέσω ιστοσελίδων φιλοξενίας βίντεο, μέσων κοινωνικής δικτύωσης – social media (Facebook, Twitter, κλπ), αλλά και μέσω του e-mail marketing, newsletter. Τα videos αυτά, χαρακτηρίζονται από χιουμοριστικό περιεχόμενο. Δεν πρόκειται να γνωρίζεις εξ’ αρχής τι θα είναι αυτό που θα τραβήξει την προσοχή του αναγνώστη στο Διαδίκτυο και να δεσμεύεσαι για το επόμενο μεγάλο σου βήμα… Πιθανόν τελικά να μην είναι και η πιο σωστή τεχνική επένδυσης όσον αφορά το SEO.

Μη βιαστείς να διαμαρτυρηθείς. Αυτό το είδος περιεχομένου, είναι κατάλληλο για μια παγκόσμια επιχείρηση με μία ευρεία πελατειακή βάση. Παράλληλα, ορισμένοι διαφημιστές έχουν την ικανότητα να πατούν τις σωστές νότες και να δημιουργούν εμπορικά viral spots. Άλλωστε, το σωστό είδος διαφήμισης μπορεί να ενισχύσει την επιχείρησή σου και να σε βοηθήσει στην καθιέρωση του brand σου – brand awareness και το engagement των πελατών σου. Για μια τοπική επιχείρηση όμως, κάτι τέτοιο θα είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος. Αν μια εταιρεία σου υποσχεθεί viral SEO, μην την επιλέξεις…

Μην κλείσεις συμφωνία με μια εταιρεία που θα σου “πουλήσει” ψέματα, για να καταφέρει πωλήσεις.

(infograph)2014-the-year-of-video-YOUTUBE-infographic232

2. Το κακό SEO, κάνει κακό και στην Επιχείρησή σου

333eastwood-500x333Έχεις παρακολουθήσει ποτέ μια παλιά ταινία Western; Θα γνωρίζεις λοιπόν, πως οι “κακοί” φορούσαν μαύρο χρώμα καπέλο, ενώ οι “καλοί” άσπρο. Κάποιοι… έξυπνοι εκεί στην άγρια Δύση του Διαδικτύου, αποφάσισαν να τροποποιήσουν αυτή την αναλογία και το Black Hat SEO να κυριαρχεί.

Ακριβώς όπως στις ταινίες, οι αθέμιτες αυτές πρακτικές καθορίζονται σε βάθος χρόνου. Το Black Hat SEO, εξελίσσεται όπως οι μηχανές αναζήτησης, αλλάζοντας τα δεδομένα για το τι είναι τελικά το καλό και τι είναι το κακό.

Τακτικές που κάποτε ήταν αποδεκτές από την Google, τώρα μοιάζουν με τοξική ουσία! Καθώς πασχίζει να παρεμποδίσει εκείνους που θέλουν να ξεγελάσουν το σύστημα.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα. Οι στόχοι της Google δεν έχουν αλλάξει. Όσο πιο γρήγορα καταλάβεις πως όλες αυτές οι μικρορυθμίσεις και οι αναβαθμίσεις γίνονται για την καλύτερη ποιότητα που θα αποδοθεί στον χρήστη, τόσο το καλύτερο! Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Γέμισε την ιστοσελίδα σου με όσο το δυνατόν καλύτερο και ποιοτικό περιεχόμενο, χρησιμοποίησε links για σύνδεση με αξιόλογο περιεχόμενο και μείνε στην κορυφή της καινοτομίας. Θα είσαι… “χρυσάφι” !

Πως επιτυγχάνει κάποιος τα πρόσκαιρα καλά αποτελέσματα στην Google;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εσύ ακόμα αναρωτιέσαι για το  Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την κατάταξή σου στην Google;

3. Διπλότυπο Περιεχόμενο: Μπορεί να βλάψει το SEO, αλλά όχι πάντα

Το διπλότυπο περιεχόμενο, δεν είναι τόσο τραγικό. Μπορεί να χρησιμοποιείς και να αναδημοσιεύεις ίδιες ετικέτες και στοιχεία, αλλά δεν είναι καταστροφικό όσον αφορά την κατάταξή σου και την Google.

4. Οι Εισερχόμενες συνδέσεις – links, δεν αποτελούν πάντα καλό SEO

Ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσεις την κατάταξή σου, έτσι; Συνδέσεις με διαδικτυακούς τόπους που δεν έχουν καμία σχέση με τον κλάδο σου και το είδος του περιεχομένου σου, μπορούν να βλάψουν την κατάταξή σου.

Να μην ξεχνάς, πως η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα.

5. Πρέπει να υπάρχει συνοχή

Το επίσημο SEO εγχειρίδιο, επισημαίνει πως οτιδήποτε δημοσιεύεις στο site σου, θα πρέπει να παρουσιάζει το είδος και το θέμα του περιεχομένου σου, με βάση τις υπηρεσίες σου ή το προϊόν σου. Περιγραφές φωτογραφιών, HTML ετικέτες, διάφορες επικεφαλίδες και άλλα χαρακτηριστικά της σελίδας, θα πρέπει να είναι σχετικά σημασιολογικά με τον σκοπό της ιστοσελίδας σου.

Μάθε ποιο είναι το μυστικό για επιτυχημένα Post στο Blog σου!

6. Γίνε ο “κύριος” του SEO στην ιστοσελίδα σου

billionphotos-2610723Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά στο SEO, είναι η αυτοματοποίηση. Όσα θέλεις να γνωρίζεις για την κίνηση – επισκεψιμότητα στο site σου και το πώς οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε αυτό, με απλές διαδικασίες καταγραφής αυτών των δεδομένων, που ο καθένας μπορεί να τις κατανοήσει.

Φυσικά, κάποιος με περισσότερη εμπειρία στο αντικείμενο, θα είναι ενήμερος για τις τελευταίες τάσεις και θα γνωρίζει πώς να διορθώσει τυχών προβλήματα που θα εμφανιστούν. Οι εμπειρογνώμονες του SEO, σίγουρα έχουν απεριόριστη γνώση. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να προσλάβεις κάποιον και ότι δε μπορείς να τα καταφέρεις εξίσου καλά και μόνος σου. Πρέπει να μάθεις ακριβώς πώς θα χρησιμοποιήσεις τα διαθέσιμα δωρεάν εργαλεία SEO.

7. Γίνε Mobile Friendly

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ρίχνοντας απλά μια ματιά γύρω σου, οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι, αν billionphotos-1854168δεν έχεις κολλήσει και εσύ στο smart phone σου πως είτε στο εστιατόριο, είτε στο σαλόνι ενός ιατρείου περιμένοντας το ραντεβού σου, ακόμα και σε μια βιβλιοθήκη ή σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, γενικά όπου μαζεύεται περισσότερο κόσμος, ο περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται στα κινητά τους τηλέφωνα αντί να επικοινωνούν με τους άλλους ανθρώπους γύρω τους. Δεν θα αναλύσουμε το τι σημαίνει αυτό για την κοινωνία, αλλά γιατί χρειάζεται να ξέρεις τι σημαίνει για το website σου.

Μάθε λοιπόν, πως αν η ιστοσελίδα σου δεν είναι φιλική με τα κινητά τηλέφωνα σήμερα, δεν θα κατατάσσεται και στις αναζητήσεις για κινητά… Όλοι εκείνοι που χρησιμοποιούν την Google στα κινητά τους, δεν θα δουν ποτέ το site σου. Η αναζήτηση μέσω κινητών τηλεφώνων, αποτελεί το αποκορύφωμα των τοπικών SEO. Η δική σου ιστοσελίδα για την επιχείρησή σου, θα μπορούσε να κυριαρχεί στον κόσμο των κινητών τηλεφώνων, απλά και μόνο επειδή άλλες τοπικές επιχειρήσεις δεν το κάνουν ακόμα, έτσι δεν είναι;

Κορυφαία Marketing Trends 2016: Τι σημαίνουν για τη μικρή σου Επιχείρηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

πηγή: entrepreneur.com

 

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.