Πώς να αφαιρέσετε την ημερομηνία από τα URL του WordPress

  1. Home
  2. CMS
Πώς να αφαιρέσετε την ημερομηνία από τα URL του WordPress

Θέλετε να καταργήσετε την ημερομηνία από τις διευθύνσεις URL του WordPress;

Το WordPress διαθέτει μια δομή διευθύνσεων URL φιλικών προς το SEO. Αυτό περιλαμβάνει διάφορες μορφές συνδέσμων, συμπεριλαμβανομένης μιας που προσθέτει ημερομηνίες στις διευθύνσεις URL ανάρτησης ενός άρθρου.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε εύκολα την ημερομηνία από τους συνδέσμους.

Γιατί εμφανίζονται οι ημερομηνίες στις διευθύνσεις URL του WordPress;

Από προεπιλογή, το WordPress χρησιμοποιεί μια δομή συνδέσμων για διευθύνσεις URL δημοσιεύσεων και σελίδων που μοιάζουν με αυτό:

https://example.com/?p=123

Χρησιμοποιεί το αναγνωριστικό ανάρτησης ID στη διεύθυνση URL.

Ωστόσο, το WordPress σας επιτρέπει να το αλλάξετε εύκολα σε πιο φιλικές προς το SEO διευθύνσεις URL. Σας δίνει πολλές επιλογές για να επιλέξετε από τη σελίδα Ρυθμίσεις »Permalinks.

Ορίζοντας τις επιλογές “Μήνας και όνομα” ή “Ημέρα και όνομα” θα προσθέσει τις παραμέτρους ημερομηνίας στις διευθύνσεις URL. Στη συνέχεια θα εμφανίζονται έτσι:

Ημέρα και όνομα: https://example.com/2020/09/03/sample-post/
Μήνας και όνομα: https://example.com/2020/09/sample-post/

Αυτά τα URL είναι καλύτερα από τα προεπιλεγμένα κακά URL. Εξακολουθούν να είναι φιλικά προς το SEO επίσης. Ωστόσο, είναι μεγάλα και οι ημερομηνίες κάνουν τα άρθρα σας να φαίνονται παλιά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί χρήστες θέλουν να στραφούν μόνο στη δομή διευθύνσεων URL «Όνομα ανάρτησης», η οποία θα καταργήσει την ημερομηνία και θα χρησιμοποιήσει απλώς τη λέξη-κλειδί ανάρτησης στη διεύθυνση URL.

Όνομα: https://example.com/sample-post/

Είναι πιο σύντομο, σημαντικό, φιλικό προς το SEO και δεν φαίνεται χρονολογημένο με την πάροδο του χρόνου.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την κατάργηση της ημερομηνίας από τις διευθύνσεις URL του WordPress

Εάν ξεκινάτε ένα νέο site ή blog στο WordPress και δεν το έχετε ξεκινήσει ακόμη, τότε είναι ασφαλές να αφαιρέσετε την ημερομηνία από τις διευθύνσεις URL εξαρχής.

Ωστόσο, εάν το site σας υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό, τότε θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα πράγματα.

Η αλλαγή της δομής της διεύθυνσης URL μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα 404 για τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να δείτε προειδοποιήσεις και σφάλματα στις αναφορές του Google Search Console.

Η κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης μπορεί επίσης να επηρεαστεί καθώς ο σύνδεσμος που επιστρέφει στα παλιά σας άρθρα θα οδηγήσει τώρα σε 404 σφάλματα.

Και τα δύο αυτά προβλήματα μπορούν να επιδιορθωθούν ρυθμίζοντας ανακατευθύνσεις και θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αργότερα σε αυτό το άρθρο.

Κατάργηση ημερομηνίας από τις διευθύνσεις URL του WordPress

Πρώτον, πρέπει να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του σας . Αυτό θα σας επιτρέψει να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας σε προγενέστερο στάδιο σε περίπτωση που τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως περιμένατε.

[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Μετά από αυτό, πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα Ρυθμίσεις »Μόνιμοι σύνδεσμοι και να επιλέξετε« Όνομα »ως επιλογή μόνιμου συνδέσμου.

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση αλλαγών” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Το WordPress θα καταργήσει τώρα την ημερομηνία από τις διευθύνσεις URL του WordPress και θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τη δομή διευθύνσεων URL βάσει ονόματος.

Ρύθμιση ανακατευθύνσεων για τη διατήρηση της κατάταξης SEO

Τώρα που έχετε καταργήσει την ημερομηνία από τις διευθύνσεις URL του WordPress. Πρέπει να ρυθμίσετε τις κατάλληλες ανακατευθύνσεις.

Οι ανακατευθύνσεις θα στείλουν τους χρήστες στις ενημερωμένες διευθύνσεις URL χωρίς να δουν σφάλμα 404. Αυτό θα βοηθήσει επίσης τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν ότι οι παλιές διευθύνσεις URL μεταφέρονται τώρα σε αυτές τις νέες διευθύνσεις URL.

Αρχικά, πρέπει να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε την προσθήκη (plugin) ανακατεύθυνσης.

Μετά την ενεργοποίηση, πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα Εργαλεία »Ανακατεύθυνση και να κάνετε κλικ στο κουμπί” Έναρξη ρύθμισης “.

Στη συνέχεια, η προσθήκη θα σας δείξει μερικές επιλογές. Μπορεί να σας εντοπίσει και να σας ειδοποιήσει αυτόματα εάν αλλάξει ένα URL αναρτήσεων και διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής ανακατευθύνσεων. Μπορείτε επίσης να αφήσετε ανοιχτές και τις δύο αυτές επιλογές και απλά να κάνετε κλικ στο κουμπί «Συνέχιση ρύθμισης».

Στη συνέχεια, η προσθήκη θα εκτελέσει ορισμένες δοκιμές και αν όλα φαίνονται καλά τότε μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Finish setup. Μετά από αυτό, θα αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις στη βάση δεδομένων του WordPress.

Μόλις τελειώσετε, θα δείτε τη σελίδα ρυθμίσεων της προσθήκης. Από εδώ, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί «Προσθήκη νέου» στο επάνω μέρος ή να μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα «Προσθήκη νέας ανακατεύθυνσης».

Θα δείτε μια φόρμα με πεδία Πηγή και Στόχος. Η «Πηγή» είναι το πεδίο όπου θα περιγράψετε την παλιά σας διευθύνσεων URL και το «Στόχος» είναι το νέο URL.

Εάν χρησιμοποιείτε τις διευθύνσεις URL “Ημέρα και όνομα”, τότε θα εισαγάγετε τις ακόλουθες τιμές στα πεδία του νέου URL:

Source: /(\d*)/(\d*)/(\d*)/([A-Za-z0-9-*])
Target: /$4

Εάν χρησιμοποιούσατε διευθύνσεις URL “Μήνας και όνομα”, θα εισαγάγετε τις ακόλουθες τιμές:

Source: /(\d*)/(\d*)/([A-Za-z0-9-*])
Target: /$3

Μην ξεχάσετε να επιλέξετε Regex και κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη ανακατεύθυνσης” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Η προσθήκη θα ανακατευθύνει τώρα τους χρήστες στα νέα σας URL βάσει ονόματος.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μάθετε πώς να καταργήσετε εύκολα την ημερομηνία από τις διευθύνσεις URL του WordPress.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.