PR που δεν σου πίνουν το αίμα

 1. Home
 2. Internet Marketing

To PR (Public Relations) στην Ελλάδα πριν την κρίση ήταν μια υπερκοστολογημένη υπηρεσία των διαφημιστικών εταιρειών.

Στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά και την δημιουργίας, για να επιβιώσει η επιχείρηση σας πρέπει να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες δαπάνες αλλά με το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Τι είναι το PR και ποιες οι υπηρεσίες του;

Υπηρεσίες που παρέχουν οι Εταιρίες Δημοσίων Σχέσεων αφορούν την προώθηση της φήμης και της εικόνας του πελάτη, καθώς και την ανάπτυξη σχέσεων και επαφών με δυνητικούς πελάτες.  Οι υπηρεσίες των PR κινούνται στα ΜΜΕ, τα Social Media, Events κα.

Η παραδοσιακή διαφήμιση των PR είναι κοστοβόρα

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα κοστολόγησης των  PR είναι:

 • Χρονοχρέωση με αμοιβή ανά ώρα,
 • μηνιαία αμοιβή και
 • εφάπαξ αμοιβή.

Χωρίς βέβαια να συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έξοδα (δείπνα, δεξιώσεις, οχήματα, τηλέφωνα κλπ). Στην ουσία είναι  μια δαπανηρή λειτουργία των επιχειρήσεων, που παρέχει στην επιχείρηση μικρό όφελος σε σχέση με το κόστος των υπηρεσιών.

Internet marketing στην θέση του PR

Στις μέρες μας έχει γίνει στροφή στο Internet marketing, σύμφωνα και με τα διεθνή πρότυπα προώθησης των εταιρειών. Είναι πολύ πιο οικονομική και στοχευμένη λύση.

Δημιουργεί αμφίδρομες σχέσεις προς εκατομμύρια δυνητικούς πελάτες ταυτοχρόνως, και η προσέγγιση είναι άμεση. Βοηθά τις επιχειρήσεις να διαφημιστούν, να καθιερώσουν το Brand name τους, να πουλήσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους με μικρό, σε σχέση με το κέρδος τους, κόστος.

Είναι η πλέον Value for Money προωθητική κίνηση που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις στις μέρες μας, καθώς έχει άμεσα αποτελέσματα και τεράστιο κοινό.

Πως δουλεύει το Internet marketing;

Το Internet marketing αφορά την επαγγελματική Προώθηση στο διαδίκτυο και τα Social Media. Περιλαμβάνει την δημιουργία μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας, την προώθηση της στο διαδίκτυο ώστε να βγαίνει πρώτη στις μηχανές αναζήτησης και την προώθηση στα κοινωνικά δίκτυα.web-promotion-banner

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται συνήθως στο Internet Marketing είναι:

 • Email marketing. Αποτελεί την μαζική και στοχευμένη αποστολή εμπορικών email ή αλλιώς newsletter.
 • Article marketing. Ή αλλιώς Content Marketing. Αφορά την δημιουργία προωθητικού περιεχομένου και άρθρων για το website ή το Blog σας.
 • Viral marketing. Είναι η μέθοδος προσέλκυσης πελατών μέσα από την δημιουργία προωθητικών video.
 • SEO. Βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, ώστε να βγαίνει στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης.
 • PPC – pay per click advertising. Αποτελεί την εύρεση πελατών μέσα από διαφημιστικά banners σε ιστοσελίδες και  μηχανές αναζήτησης.
 • Social media marketing. Προωθητικές ενέργειες με την χρήση των social media π.χ. Facebook, Twitter, Google+ και LinkedIn.

 

Τι μου προσφέρει το Internet marketing;

 

Η προσωποποίηση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο είναι η ιστοσελίδα σας.  Ένα από τα πλεονεκτήματα του διαδικτυακού marketing είναι η μεγάλη και άμεση απήχηση που μπορεί να σας προσφέρει. Κερδίζετε την γνωστοποίηση της εμπορικής σας δραστηριότητας σε πάρα πολύ κόσμο, γρήγορα, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και το σημαντικότερο, πολύ πιο οικονομικά απ’ότι η προώθηση μέσω PR.Balancing Time And Dollar

Μια στοχευμένη προώθηση διαδικτυακού marketing είναι σαφέστατα πιο οικονομική από τις υπηρεσίες PR. Επίσης αποτελεί πιο σύγχρονο τρόπο, και θα λέγαμε μετεξέλιξη του κλασικού PR. Με το διαδικτυακό marketing, απευθυνόμαστε σε τεράστιο αριθμό υποψήφιων πελατών. Ακολουθούμε την εξέλιξη τις  τεχνολογίας στους τρόπους διαφήμισης και προώθησης και καθιστούμε την επιχείρηση μας, ανταγωνιστική και εφάμιλλη με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού, αυξάνοντας τις πωλήσεις και το κέρδος μας.

Πολύ σημαντικό είναι να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την προώθηση της επιχείρησης σας στο διαδίκτυο. Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο θα δείτε εδώ.

 

Βέβαια δεν υποτιμούμε τις παραδοσιακές γραμμές προώθησης και διαφήμισης. Εν κατακλείδι λοιπόν, εάν ακολουθείτε τις εξελίξεις στην προώθηση της επιχείρησης σας και είστε συντονισμένοι με την εποχή και της απαιτήσεις της, για συμπλήρωμα, ένας παραδοσιακός τρόπος διαχείρισης όπως το PR θα ήταν, εφόσον έχετε την οικονομική δυνατότητα, το κερασάκι στην τούρτα της προώθησης σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.