Πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων της Google

  1. Home
  2. Google
Πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων της Google

Οι ηλεκτρονικές αγορές μέσω e-shop, αυξάνονται κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο. Μέχρι το 2021, οι ειδικοί προβλέπουν ότι οι πωλήσεις μέσω e-shop θα φτάσουν τα 4,5 τρις δολάρια παγκοσμίως. Όταν οι άνθρωποι θέλουν να εντοπίσουν μοναδικά ρούχα και κορυφαία εστιατόρια, εμπιστεύονται τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και πληκτρολογούν λέξεις-κλειδιά ή φράσεις για αυτό που αναζητούν. Η Google έχει περίπου 3,5 δις αναζητήσεις καθημερινά και 1,2 τρις ετησίως!

Οι άνθρωποι που αναζητούν συγκεκριμένα προϊόντα οδηγούνται σε πολλές από αυτές τις αναζητήσεις. Στην πραγματικότητα, το 70% των χρηστών που διαθέτουν smartphone και αγοράζουν κάτι από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, αναζητούν πληροφορίες online πριν αγοράσουν οτιδήποτε. Σε έναν κόσμο που η online παρουσία είναι απαραίτητη για να πραγματοποιηθούν πωλήσεις, οι επιχειρήσεις πρέπει να κατατάσσονται σε υψηλά αποτελέσματα σε αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Γιατί το να βρίσκεται η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google είναι ένα τόσο σημαντικό ζήτημα;

Οι αναζητήσεις μας στην Google δημιουργούν αυτομάτως εκατοντάδες σελίδες αποτελεσμάτων τις οποίες καλούμαστε να τις εξερευνήσουμε. Η πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης περιέχει συνήθως 10 οργανικές ιστοσελίδες, ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα και μερικές πληρωμένες αναζητήσεις (google ads). Δείτε 6 λόγους για τους οποίους θα πρέπει πάντα να στοχεύετε στην πρώτη σελίδα αναζητήσεων της Google:

1. Αν δεν βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα, το website σας ουσιαστικά “δεν υπάρχει”

Ίσως ακούγεται υπερβολή, όμως η πικρή αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου δεν εξετάζουν σχεδόν ποτέ άλλες σελίδες, εκτός από την πρώτη και σε σπάνιες περιπτώσεις τη δεύτερη και αυτή …μισή. Το 70% –92% των χρηστών, παραμένουν στην πρώτη σελίδα κατά την αναζήτησή τους. Για να προσελκύσετε περισσότερους και σίγουρους πελάτες, πρέπει να βγείτε στην πρώτη σελίδα. Οτιδήποτε άλλο, φαίνεται να είναι χάσιμο χρόνου αλλά και χρημάτων.

Φιλοξενία ιστοσελίδας με RocketSEO για απογείωση στην Google.

2. Οι πελάτες εμπιστεύονται περισσότερο τα brands που εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα

Όταν η εταιρεία σας εμφανίζεται συχνά στην πρώτη σελίδα, δίνει την εντύπωση στους χρήστες του διαδικτύου ότι είστε αξιόπιστοι. Σας βλέπουν ως την αρχή του κλάδου σας και απευθύνονται μόνο σε εσάς για βοήθεια. Εάν έχουν ερωτήσεις, σας ερευνούν για στοχευμένες απαντήσεις, συμβουλές και λύσεις. Αυτό αυξάνει σημαντικά την πελατεία, αλλά και τις πωλήσεις σας.

3. Οι άνθρωποι συμβουλεύονται την Google για να πάρουν σημαντικές αποφάσεις

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου παίρνουν αποφάσεις σχετικά με προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν, αφού πρώτα εξετάσουν σχετικές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Πάνω από το 80% των αγοραστών αναζητούν πληροφορίες online πριν από την αγορά τους. Αναζητούν στην Google σχόλια και άρθρα που περιγράφουν τα προϊόντα που επιθυμούν να αγοράσουν. Αν το δικό σας περιεχόμενο εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα, μπορείτε έτσι να τους πείσετε ότι εσείς έχετε τα καλύτερα προϊόντα. Με το χαρακτηριστικό απόσπασμα (κείμενο) που εμφανίζεται ακριβώς κάτω από την ιστοσελίδα σας (domain name), οι καταναλωτές θα αποφασίσουν αν τελικά θα αγοράσουν από εσάς, προτού ακόμα κλικάρουν στην ιστοσελίδα σας.

4. Το brand name σας ενισχύεται όταν βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της Google

Έχετε παρατηρήσει ότι τα εστιατόρια που βρίσκονται κοντά στην εθνική οδό, έχουν συχνά τις μεγαλύτερες και πιο τολμηρές πινακίδες; Αυτό τους βοηθά να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

Η Google είναι σαν μια φωσφοριζέ τεράστια πινακίδα μέσα στο διαδίκτυο. Υπάρχουν 67.000 αναζητήσεις στην Google κάθε δευτερόλεπτο! Αυτοί είναι δυνητικοί πελάτες. Όταν εμφανίζεστε με την ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα, οι χρήστες που αναζητούν πληκτρολογώντας συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά βλέπουν το δικό σας brand. Όσο περισσότερο σας βλέπουν, τόσο πιο πιθανό είναι να αποφασίσουν να κλικάρουν στη δική σας ιστοσελίδα.

5. Τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης φέρνουν αξιόπιστη πελατεία στην ιστοσελίδα σας

Οι άνθρωποι δεν αναζητούν προϊόντα στο διαδίκτυο για πλάκα. Το κάνουν πάντα όταν θέλουν να αγοράσουν κάτι. Το καλό SEO λοιπόν, σας βοηθά να προσελκύσετε πελάτες υψηλής αξίας που είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αγορές. Το να εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων της Google, σημαίνει ότι επηρεάζετε σαν εταιρεία σημαντικά τις μετατροπές στο διαδίκτυο. Δηλαδή με άριστη εξυπηρέτηση και έξυπνο digital marketing, μπορείτε να μετατρέψετε νέους επισκέπτες σε πιστούς σας πελάτες.

6. Οι ιστοσελίδες της πρώτης σελίδας των αναζητήσεων της Google, παίρνουν τα περισσότερα κλικ

Κύριος στόχος του SEO είναι να οδηγεί ακόμα περισσότερες επισκέψεις στην ιστοσελίδα σας. Το θέμα είναι να προσφέρετε στους χρήστες του διαδικτύου αρκετές πληροφορίες στα αποτελέσματα αναζήτησης ώστε να καταγράψετε το ενδιαφέρον τους και στη συνέχεια να τους κατευθύνετε στην ιστοσελίδα σας και να μάθετε περισσότερα. Τα κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης καταγράφουν την πλειοψηφία των κλικ, μετατρέποντας τη σελίδα κατά μία κατάταξη στον κύριο τρόπο για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας. Άλλωστε, πάνω από το 90% των ηλεκτρονικών αλληλεπιδράσεων ξεκινά με μια μηχανή αναζήτησης.

Διαβάστε επίσης: 5 On-Page SEO Τεχνικές για καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Όπως τα περισσότερα πολύτιμα πράγματα για μια επιχείρηση, έτσι και το να φτάσει στα κορυφαία αποτελέσματα των αναζητήσεων της Google, απαιτεί προσπάθεια. Ωστόσο, στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η υψηλή κατάταξη είναι το κλειδί για την επιτυχία του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η επιχείρησή σας απολαμβάνει μεγαλύτερη φήμη και περισσότερα κέρδη από ποτέ.

SEO: Το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον.

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.