Πώς ενημερώνω την ιστοσελίδα μου για να ανέβω στην Google;

  1. Home
  2. SEO
Πώς ενημερώνω την ιστοσελίδα μου για να ανέβω στην Google;

Για να αποκτήσουμε στοχευμένη επισκεψιμότητα, τόσο από την Google όσο και από τα Social Media (Facebook, YouTube, Blog, Twitter κοκ) χρειαζόμαστε:

  1. Την τεχνική υποστήριξη με καλή κατασκευή ιστοσελίδας, σωστή φιλοξενία, άμεση υποστήριξη και εκπαίδευση από μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και
  2. Την σωστή ενημέρωση και εξωστρέφεια από τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας.

Μην αναθέτετε την ενημέρωση της ιστοσελίδας σας και των Social Media σε εξωτερικές εταιρείες. Όχι ότι είναι άχρηστες, άλλα το σίγουρο είναι πως η πιο ποιοτική ενημέρωση και εξωστρέφεια γίνεται πάντα καλύτερα από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας. Αυτόν που γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε ένα την υπηρεσία του και τα προϊόντα του.

Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας καλύτερα από εσάς τον ίδιο.

Σας δίνουμε μερικές απλές αλλά θαυματουργές τεχνικές για την άνοδό σας στην Google και τα Social Media.

Ανανέωση των υπηρεσιών/προϊόντων της ιστοσελίδας σας

Η Google εμφανίζει στη πρώτη σελίδα αναζητήσεων τις πιο ενημερωμένες ιστοσελίδες. Αυτές που έχουν το περισσότερο και το ποιοτικότερο περιεχόμενο. Αν για παράδειγμα, ο ανταγωνισμός σας έχει στην ιστοσελίδα του περισσότερα και καλύτερα προϊόντα/υπηρεσίες, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσετε καλύτερη κατάταξη.

Τουλάχιστον μια φορά το μήνα, αφιερώστε 2 ώρες για να ανανεώσετε τις σελίδες σας. Το ιδανικό είναι να αφιερώνετε μισή ώρα την εβδομάδα.

  • Ρίξτε μια ματιά στις παλιές σελίδες σας, και κάνετε διορθώσεις και προσαρμογές πάνω στο κείμενο. Βάλτε πχ 2 ή 3 bold σε μερικές πολύ σημαντικές για τον πελάτη λέξεις. Προσοχή: σε καμία περίπτωση ΠΟΤΕ δεν πειράζουμε τα υπάρχοντα alias.
  • Ανακοίνωσε κάτι νέο, ίσως ένα νέο προϊόν ή μια νέα υπηρεσία. Ίσως ένα εταιρικό νέο, μια παρουσία σε έκθεση, οτιδήποτε έχει κάνει η εταιρεία σας τον τελευταίο, μήνα – έστω και το πιο απλό – για να εξελιχθεί, πρέπει να κοινοποιηθεί. Δείχνουμε στους επισκέπτες μας ότι δεν ήμαστε στάσιμοι.
  • Ανακοίνωσε μια προσφορά ή ένα δώρο. Έστω ενδεικτικά. Σχεδόν το 90% των ελληνικών αναζητήσεων στη Google, περιλαμβάνει την λέξη τιμές (“υδραυλικός τιμές”, “ανακαίνιση τιμές”, “προϊόν/υπηρεσία τάδε τιμές”).

Ενημέρωση των Social Media, του Blog και των forum

Εφόσον έχει δημιουργηθεί το νέο περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας, είναι καλό να γίνετε εξωστρεφής, και να κοινοποιήσετε σχετικό περιεχόμενο στα Social Media.

Δεν κοινοποιούμε τα πάντα υποχρεωτικά παντού, αλλά φροντίζουμε για μια ολοκληρωμένη off-site (πέρα από την ιστοσελίδα) μας παρουσία:

  • Ενημερώνουμε το Facebook τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, όχι αποκλειστικά με τις νέες προσφορές μας, και νέα από το website μας, αλλά με αυτό που αγαπά περισσότερο το κοινό μας. Δείτε περισσότερα εδώ.
  • Ενημερώνουμε το blog μας με αυτά που αρέσουν και ενδιαφέρουν το κοινό μας. Συχνές  ερωτήσεις – απαντήσεις, νέα της αγοράς, συμβουλές, ψυχαγωγικά – ενημερωτικά άρθρα γενικού ενδιαφέροντος κοκ.
  • Συμμετέχουμε ενεργά και με αφοσίωση σε forum, όπου φροντίζουμε όχι μόνο να ρωτάμε ή να αναρτούμε τυπικές απαντήσεις, αλλά να βοηθάμε και όποιον χρειάζεται τη βοήθεια μας.

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοηθήσουν αρκετά.

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.