Πως ανεβάζω τις εικόνες μου για να βγω πρώτος στην Google;

  1. Home
  2. Blog
Πως ανεβάζω τις εικόνες μου για να βγω πρώτος στην Google;

– Ενημερώνετε την ιστοσελίδα σας ανεβάζοντας κείμενα και φωτογραφίες; Δείτε σε μερικά απλά βήματα πως ανεβάζουμε την εικόνα/φωτογραφία μας, ώστε να θεωρείται Βέλτιστη (optimized) για την Google, ενισχύοντας το SEO της ιστοσελίδας σας.

Ανοίξτε τον αγαπημένο σας επεξεργαστή εικόνας* και ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα προσεκτικά ένα προς ένα:

1. Μετατρέψτε τη μέγιστη πλευρά της εικόνας σε 800px με 1200px το πολύ.

Αν πχ η στην ιστοσελίδα σας μετράει πολύ η εικόνα, λχ προϊόντα με ρούχα, τότε μπορείτε να μετατρέψετε την εικόνα σε το πολύ 1200px πλάτος – αν είναι οριζόντια, ή 1200px ύψος το πολύ, αν είναι κάθετη. Αν δεν μετράει τόσο η εικόνα, λχ ιστοσελίδα εταιρείας δικηγορικής, τότε μπορείτε να μετατρέψετε την εικόνα και σε 700 ή 800px πλάτος αντίστοιχα.

photo-edit-1

 

2. Αποθηκεύστε την εικόνα με όσο πιο υψηλή συμπίεση γίνεται, και σε μορφή jpg

Αν πχ η εικόνα σας είναι οριζόντια και με 800px πλάτος, τότε ΔΕΝ πρέπει να ξεπερνά τα 80KB σε μέγεθος αρχείου. Για αυτό θα χρειαστείτε ένα πραγματικά καλό πρόγραμμα, ή μια online εφαρμογή (πχ pixlr.com ή photopea.com)

photo-edit-2

Ρυθμίστε την ποιότητα της εικόνας να ΜΗΝ είναι πολύ χαμηλή, για να μην χαλάει η προβολή της εικόνας, και να φαίνεται σωστά και καθαρά.

3. Δώστε το σωστό όνομα αρχείου της εικόνας

Όταν φτάσετε στο σημείο αποθήκευσης της εικόνας, τότε θα δώσετε ένα όνομα αρχείου με α) αγγλικά γράμματα, β) χωρίς κενά (αν θέλετε βάλτε παύλες) και γ) με λέξη κλειδί που να την περιγράφει. Αν πχ η φωτογραφία δείχνει ένα όμορφο γυναικείο παπούτσι, τότε ονομάστε την gova-mple-36-a.jpg και όχι γόβαΜπλε36νουμερο.jpg

4. Εισαγωγή υδατογραφήματος

Ιδανικό θα ήταν με μαζική εισαγωγή, κάπου διακριτικά, πχ στο κάτω δεξιά μέρος της εικόνας, και με απλή ξεκάθαρη γραμματοσειρά να αναφέρετε το domain σας. Πχ ifirmamou.gr

shipsrepairs

Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στη μαζική επεξεργασία εικόνας, ένα πρόγραμμα όπως το δωρεάν και εξαιρετικό FastStone Photo Resizer.

Ανεβάστε τις εικόνες/φωτογραφίες στον υπολογιστή σας και απολαύστε τα αποτελέσματα του SEO ακόμη περισσότερο.

*Χρησιμοποιήστε τον δωρεάν ONLINE editor PIXLR ή το photopea.com

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.