Μπορεί ένα Πάντα να αλλάξει όλη τη κατάταξη της Google;

 1. Home
 2. Link Building
Μπορεί ένα Πάντα να αλλάξει όλη τη κατάταξη της Google;

Τι είναι το Google Panda ;

Το Google Panda είναι άλλη μια υπηρεσία της Google για την βελτίωση της κατάταξης των ιστοσελίδων στην μηχανή αναζήτησης. Είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον να βρίσκονται στα πρώτα αποτελέσματα της κατάταξης της Google, ιστοσελίδες χωρίς αντίκρισμα.

Τον Φεβρουάριο του 2011 λοιπόν, η Google εκδίδει για πρώτη φορά το Google Panda. Ένα μέρος του αλγόριθμου της Google, που στόχο έχει την ανακατάταξη των αποτελεσμάτων της Google διατηρώντας στην κορυφή τα πιο ποιοτικά website, που πληρούν τα διεθνή κατασκευαστικά  standard.

Η αρχική εφαρμογή του Panda επηρέασε το 12% της κατάταξης και προκάλεσε τα παράπονα αρκετών webmaster που είδαν τα website τους να χάνονται από την Google. Από τότε μέχρι σήμερα το Google Panda, έχει λάβει πολλές ενημερώσεις και συνεχίζει να ενημερώνεται διαρκώς. Έχει καταστεί πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του αλγόριθμου της Google που κρατάει τα ποιοτικά website στην κορυφή των αναζητήσεων και αφήνει αρκετά πιο κάτω τα υποδεέστερα website ή αυτά που δεν συμμορφώνονται με την νοοτροπία της Google.

557648_10150681310327827_1755377142_n

 

Εσείς γνωρίζετε αν θα μείνετε στη κορυφή ή αν θα… βυθιστείτε;

 

Τι αλλάζει με το Google Panda;

 • Βελτιώνεται το user experience.

Με τα πιο ποιοτικά website η Google προσφέρει στους χρήστες της μια βελτιωμένη εμπειρία πλοήγησης στην μηχανή αναζήτησης.

 • Τα μη ποιοτικά website εξαφανίζονται.

Τα μη ποιοτικά website εξαφανίζονται και κυριολεκτικά έρχονται τα πάνω κάτω στην κατάταξη των αποτελεσμάτων.

 • Βελτιώνεται η ποιότητα στις ιστοσελίδες.panda

Τέλος στις ιστοσελίδες που δεν είναι καλές τεχνικά και εικαστικά.

 • Αλλάζει η νοοτροπία των κατασκευαστών ιστοσελίδας.

Αρχίζει η εποχή που μόνο οι ποιοτικές κατασκευές θα έχουν αντίκρισμα.

 6 + 1 Tips για να μην σας επηρεάσει η Βελτιστοποίηση του Google Panda

 1. Προτιμήστε κατασκευαστές ιστοσελίδας που να δουλεύουν σύμφωνα με το εγχειρίδιο της Google.
 2. Προσέξτε την ποιότητα του περιεχομένου σας. Τα κείμενα και το υλικό σας να είναι προσεγμένα, στοχευμένα και να ανανεώνετε συχνά τα κείμενα σας.
 3. Προσοχή στα Backlinks. Οι εξωτερικοί, καθώς και οι εσωτερικοί σύνδεσμοι της ιστοσελίδας σας πρέπει να είναι προσεγμένοι και προπάντων αληθινοί.
 4. Φτιάχνετε πρωτότυπα κείμενα και όχι αντιγραφή από άλλα website.
 5. Έχετε έναν καλό server. Η ταχύτητα που φορτώνει το website σας είναι πολύ σημαντική και ένας αξιόπιστος server με μηδενικό downtime και διαρκή υποστήριξη.
 6. Διαβάστε τα Analytics σας και φροντίστε να προσφέρετε ολοκληρωμένη περιγραφή για τις λέξεις κλειδιά που έχετε.
 7. Προσέξτε τα διαφημιστικά Banner που βάζετε στην ιστοσελίδας σας. Ο σκοπός τους είναι να εξυπηρετούν τον επισκέπτη, όχι τον επιχειρηματία.

panda1

Το Panda είναι λίγο πολύ ένα φίλτρο ποιότητας περιεχόμενου. Η Google βελτιώνει διαρκώς τις υπηρεσίες της και σε άμεσο χρόνο θα γίνει η επανάσταση ενάντια στις Black Hat τεχνικές, τα ψεύτικα Backlinks, το ανορθόδοξο SEO και τους δήθεν webmasters !

Μια νέα εποχή ξεκινά λοιπόν!

Κάντε μια έρευνα στις εταιρείες που παρέχουν ορθό SEO και προτιμήστε αυτές που μιλούν με το πελατολόγιο τους και το αποτέλεσμα στις αναζητήσεις είναι διαχρονικό.

Γνωρίζετε ποιά είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο SEO πελατολόγιο Πανελληνίως; Δείτε εδώ.

 • Κοινοποίηση:

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.