Μάθε τις βασικές έννοιες του SEO πριν το ξεκινήσεις

  1. Home
  2. Google
Μάθε τις βασικές έννοιες του SEO πριν το ξεκινήσεις

Πριν ξεκινήσεις την κατασκευή του site σας σε WordPress, πρέπει να κατανοήσετε τα βασικά στοιχεία της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, της χρηστικότητας και των συνδέσμων. Εάν δεν το κάνετε, τότε θα έχετε έναν σημαντικό πονοκέφαλο αργότερα. Καθένα από αυτά μπορεί εύκολα να επεξεργαστεί μέσω του WordPress, αλλά μπορεί επίσης να θέλετε να εγκαταστήσετε κάποιο εξειδικευμένο plugin όπως το Yoast για να κάνετε τη διαδικασία λίγο πιο εύκολη και σωστή.

Slugs

Αυτό είναι το κομμάτι στο τέλος της διεύθυνσης URL της σελίδας (ή της ανάρτησης) που ακολουθεί το όνομα και τη δομή του ιστότοπού σου. Σιγουρέψου ότι αυτό αντιπροσωπεύει το περιεχόμενο της σελίδας σου. Πρέπει η διεύθυνση URL σου να φαίνεται όσο το δυνατόν καθαρότερη και πιο δελεαστική.

Σύνδεσμοι

Το κείμενο Anchor είναι το κείμενο που είναι πραγματικά συνδεδεμένο και πρέπει να βεβαιωθείς ότι αυτό είναι σχετικό με τη σελίδα στην οποία είναι συνδεδεμένη, καθώς αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται από τις μηχανές αναζήτησης. Μην χρησιμοποιείς “για να δείτε περισσότερα blinds κάντε κλικ εδώ”. Προσπάθησε να συνδέεις τις λέξεις στις οποίες θέλεις να ταξινομήσεις στην Google, όπως το εμπορικό σήμα ή τα προϊόντα σου – π.x. “Προβολή περισσότερων εργαλείων”.

Μεταβατικές περιγραφές

Όταν ο ιστότοπός σου εμφανίζεται σε μια αναζήτηση της Google, αυτό είναι το μικρό απόσπασμα κειμένου που εμφανίζεται στην καταχώρισή σου. Κάνε το μοναδικό, δελεαστικό και σχετικό με τη σελίδα σου, ώστε να ενθαρρύνεις τους ανθρώπους να κάνουν κλικ.

Alt Text

Όταν μεταφορτώνεις μια εικόνα, θα δεις την επιλογή ‘Alt text’. Εκεί μπορείς να εισάγεις κείμενο που θα εμφανίζεται αν η εικόνα σου δεν μπορεί να εμφανιστεί (για παράδειγμα, εάν ένα πρόγραμμα περιήγησης έχει τις εικόνες απενεργοποιημένες). Οι ιστότοποι με ολοκληρωμένο alt κείμενο ευνοούνται από τις μηχανές αναζήτησης και κατατάσσονται υψηλότερα στις αναζητήσεις.

Κάνοντας αυτά τα λίγα βήματα θα κάνεις ένα πολύ καλό ξεκίνημα στην ιστοσελίδα σου για να βελτιώσεις την κατάταξης της στην Google.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.