Όλη η αλήθεια για την έναρξη μιας σωστής στρατηγικής SEO

  1. Home
  2. SEO
Όλη η αλήθεια για την έναρξη μιας σωστής στρατηγικής SEO

Σήμερα, θα ρίξω λίγο φως στο θέμα και θα αποκαλύψω μερικά εμπορικά μυστικά και σημαντικά βήματα που μπορείτε να μάθετε για να κατανοήσετε καλύτερα το SEO. Με λίγη τύχη, μπορείτε να έχετε περισσότερους πελάτες που επισκέπτονται το website σας όπως ποτέ άλλοτε.

Ξεκινήστε με τo τοπικό SEO

Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να θέσουμε ρεαλιστικά πρότυπα. Προτού να μπορέσετε να είστε  παγκόσμιως δημοφιλής, πρέπει να είστε πρώτος στην πόλη σας.  Πριν σκεφτείτε για την επέκταση του SEO σας σε παγκόσμια ή και εθνική κλίμακα, βεβαιωθείτε ότι είστε στις κρυφαίες τοπικές αναζητησεις.

Όταν πρόκειται για το τοπικό SEO, είναι σημαντικό να αλλάξετε τους στόχους σας. Χρειάζεται να ακολουθήσετε ένα περιεχόμενο και λέξεις-κλειδιά που είναι τοπικά σχετικές. Τι σημαίνει αυτό. Ας υποθέσουμε ότι έχετε έδρα στην θεσσαλονίκη και πουλάτε τη καλύτερη μπουγάτσα.

Αποφασίζετε να ξεκινήσετε μια στρατηγική SEO πλήρους κλίμακας σε εθνικό επίπεδο, αλλά παρατηρείτε μετά από μερικές εβδομάδες ότι η οργανική σας κίνηση δεν έχει βελτιωθεί. Γιατί αυτό; Είναι αδύναμο το περιεχόμενό σας; Δεν υπάρχουν αρκετές μετοχές στο Facebook; Ή ίσως κάτι άλλο;

Είναι επειδή πηγαίνετε εναντίον ενός εκατομμυρίου άλλων website που πουλάνε μπουγάτσα. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος σε εθνικό επίπεδο, αφήνοντας το μάρκα σας να αγωνίζεται για να πάρει πέντε λεπτά στη σκηνή. Για να το αντιμετωπίσετε, προχωρήστε μετά τη λέξη-κλειδί, να θέσετε στόχους και να είστε αμείλικτοι. Δημιουργήστε ένα σχέδιο τριών μηνών όπου το μόνο που κάνετε είναι να ακολουθήσετε το ίδιο σύνολο τοπικών λέξεων-κλειδιών. Για παράδειγμα, ένα άρθρο με τίτλο “η καλύτερη μπουγάτσα της θεσσαλονίκης “.

Βλέπετε, συναντώ τόσους πολλούς οδηγούς και πελάτες που θέλουν να καταταχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν. Χρειάζονται περισσότερες πρακτικές σε τοπικό επίπεδο. Και τι καλύτερο μέρος για να οικοδομήσουμε εκείνο το fanbase παρά στο σπίτι; Στο σπίτι, υπάρχει ένα χρυσωρυχείο ανεκμετάλλευτων πόρων.

Τα περισσότερα website δημιουργούν περιεχόμενο με τη μία ή την άλλη μορφή και σχεδόν πάντα ξεχνούν να δημιουργούν προσαρμοσμένο τοπικό περιεχόμενο. Ξεχνούν το σπίτι. Πριν ξεκινήσετε την επόμενη καμπάνια σας, σκεφτείτε σε τι είδους δραστηριότητες ξεκινάτε να στοχεύετε . Εξετάστε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε στοχευμένες αναρτήσεις website, σελίδες προορισμού και βίντεο με βάση τη λέξη-κλειδί.

Τα φίλτρα χαμηλής ανάρτησης που θα ακολουθήσουν θα είναι:

• Niche και Geo-Targeted Blogs: Μερικές φορές μπορούμε να είμαστε πολύ στοχοθετημένοι. Η εστίαση σε μια ευρύτερη λέξη-κλειδί (δηλ. Η θέση σας) θα βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτού.

• Κριτικές Google Plus και Yelp: Οι ανασκοπήσεις είναι ένας γνωστός παράγοντας που ωθεί τους πελάτες να αγοράσουν από εσάς. Και οι δύο αυτές πλατφόρμες είναι εξαιρετικά εργαλεία για την εδραίωση της αξιοπιστίας της επωνυμίας σας.

• Geo-Specific Hashtags: Αυτή είναι μια σταθερή τακτική που πρέπει να χρησιμοποιήσετε όταν μοιράζεστε περιεχόμενο σε κοινωνικά μέσα.

Σκεφτείτε τις μηχανές αναζήτησης (όπως το Google) ως mailman και το περιεχόμενό σας ως ένα κομμάτι αλληλογραφίας. Η προσθήκη λέξεων-κλειδιών θα ήταν παρόμοια με τη σύνταξη μιας διεύθυνσης στο φάκελο – αλλά μην ξεχνάτε ότι πρέπει να στείλετε αυτό το μήνυμα. Εκεί βρίσκεται η σφραγίδα (τοποθεσία / γεω-ετικέτα).

Το SEO κατατέσεται σε δύο μέρη: on-site SEO και offsite SEO (όπως η δημιουργία περιεχομένου). Το SEO δεν είναι ενα ψέμα. Είναι πραγματικά πολύ μετρήσιμο όταν το σωστό σχέδιο είναι σε ισχύ.

Το σχέδιό σας για το πρόγραμμα εκκίνησης πρέπει να είναι ως εξής:

• Προσδιορίστε τις λέξεις-κλειδιά προορισμού

• Δημιουργήστε περιεχόμενο με λέξεις-κλειδιά και τοπικές λέξεις-κλειδιά

• Να είστε αμείλικτοι γι ‘αυτό για τουλάχιστον τρεις μήνες

Καταλάβετε ότι χρειάζεται εργασία.

Το SEO είναι σαν να κάνετε ντούζ, αν δεν κάνετε μια μέρα ντούζ θα μυρίζετε. Και όπως τα περισσότερα πράγματα που αξίζουν τον κόπο, δεν είναι αυτόματο. Μπορείτε να τρώτε καλά και να κάνετε κάθε μέρα μπάνιο , αλλά δεν θα έχετε το καλοκαιρινό σώμα που επιθυμείτε για πολύ καιρό αν δεν προσέχετε τον εαυτό σας σε καθημερινή βάση.

Ξεκινήστε με όλα όσα αναφέραμε παραπάνω. Ναι, χρειάζεται δουλειά και επιμονή. Να θυμάστε όμως, ακόμα και ο Beethoven εξάσκησε την τέχνη του, έτσι και εσείς χρειάζεται να αφιερώσετε ώρες για να τα καταφέρετε στο SEO.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.