Επαγγελματικό προφίλ στο Google+ [έκλεισε]

  1. Home
  2. Internet Marketing
Επαγγελματικό προφίλ στο Google+ [έκλεισε]

Τι είναι το Google+

To Google+  αποτελεί  ένα  λογαριασμό της Google που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες Google.

Το Google plus (Google+) είναι το νέο μέσο δικτύωσης από την μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών  από την οποία φέρει και το όνομα του.

g+

Η Google στην δημιουργική της πορεία και ύστερα από πειράματα έφτιαξε το Google plus σκοπεύοντας να ανταγωνιστεί τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter.

Η βασική δραστηριότητα του Google plus είναι η επικοινωνία των χρηστών και η ανταλλαγή πληροφοριών. Μέσα από το Google plus μπορείτε να προσθέσετε τους φίλους σας, να επικοινωνήσετε μαζί τους, να κάνετε βίντεο κλήση, να μοιραστείτε φωτογραφίες και πληροφορίες και πολλά άλλα.

Πως είναι διαμορφωμένο ένα προφίλ στο Google+

Αρχική σελίδα

Στην αρχική σελίδα προσιδιάζει με την αρχική και των υπολοίπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και περιλαμβάνει όλες τις νεώτερες δραστηριότητες του κύκλου σας. Η ροή είναι ένα τμήμα που συγκεντρώνει ολόκληρο το περιεχόμενο του προφίλ σας, διαδραστικά, όπως άτομα που είναι στους κύκλους (=κοινό) σας και τις δραστηριότητες τους.  Έχετε την δυνατότητα να δείτε όλες τις αναρτήσεις  με εικόνες, βίντεο, κείμενο ή συνδέσμους. Όταν κάνετε κοινή χρήση (=δημόσια ανάρτηση) μοιράζεστε περιεχόμενο με άτομα του κύκλου σας ή όχι, τότε εκείνοι τα βλέπουν στη ροή τους.

Φωτογραφίες

Στο Google+  μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες, να τις επεξεργάζεστε, να τις σχολιάζετε και να τις μοιράζεστε με τους φίλους σας.

Hangouts

Μέσω του Hangout επικοινωνείτε με βίντεο και ήχο με τους κύκλους σας. Το Hangout περιλαμβάνει επικοινωνία μεταξύ δύο ατόμων και ομαδικές συνομιλίες με φωτογραφίες και κλήσεις βίντεο και όλα αυτά δωρεάν.

Προφίλ

Το προφίλ σας είναι η εικόνα σας που φαίνεται σε όλη τη Google. Με το προφίλ σας, μπορείτε να μοιραστείτε  δεδομένα σας, όπως το βιογραφικό, τα στοιχεία επικοινωνίας και τους συνδέσμους σας σε άλλους ιστότοπους  είτε σας ανήκουν είτε σας αναφέρουν. Από την στιγμή που το προφίλ σας είναι σε δημόσια χρήση, τα μόνα υποχρεωτικά στοιχεία που θα εμφανίζονται στο προφίλ σας είναι το πλήρες όνομα και το φύλο σας και μπορείτε να επεξεργαστείτε η να διαγράψετε δεδομένα που δεν θέλετε να είναι ορατά προς τρίτους.

+1

Ένα σύμβολο που αρχίζει και γίνεται καθημερινότητα στο διαδίκτυο. Σημαίνει το πασίγνωστο πλέον «Like». Έτσι λοιπόν πατώντας σε αυτό το σύμβολο επισημαίνετε ότι κάποια ανάρτηση σας αρέσει. Ανάλογα λοιπόν με το πόσα +1 βλέπετε στο Google+, ξέρετε πόσα Like έχετε και από ποιους. Το +1 μπορεί να το επισημάνει κάποιος άσχετα απ’το αν έχει ή όχι λογαριασμό στο Google+, φτάνει μόνο να έχει ένα Gmail λογαριασμό.

 

Κύκλοι

Οι κύκλοι του Google+ αντιστοιχούν με τις λίστες διαχωρισμού «φίλων» στο Facebook. Ομαδοποιούν και οργανώνουν τον κύκλο σας σε λίστες. Έτσι μπορείτε να μοιραστείτε το αντίστοιχο υλικό την αντίστοιχη ομάδα και να κάνετε στοχευμένες αναρτήσεις στο κοινό σας.

Σε τι ωφελεί το Google+

Το Google+ είναι το επίσημο μέσο δικτύωσης  της Google και έχει πιο «σοβαρό» χαρακτήρα από τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επομένως για τον σύγχρονο επαγγελματία που δουλεύει με το διαδίκτυο και χρησιμοποιεί τα email του, το Google plus είναι πάρα πολύ χρήσιμο γιατί τον βοηθούν να έρθει σε άμεση επαφή με τα άτομα που στέλνει ή δέχεται email.

To Google+ είναι ένα ταχέως ανερχόμενο μέσο δικτύωσης και ένας επαγγελματικός λογαριασμός σε αυτό θα βοηθούσε πολύ την ιστοσελίδα σας και την προώθηση της στο web.

  • Κοινοποίηση:

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

1 σχόλιον

  • Sakis

    10 έτη πριν

    Επίσης είναι το πιο ολοκληρωμένο κοινωνικό δίκτυο γιατί ενσωματώνει τις λειτουργίες ΟΛΩΝ των υπολοίπων δικτύων καθώς επίσης και πολλές άλλες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.