Γνωρίζετε τους ανταγωνιστές σας;

  1. Home
  2. Internet Marketing
Γνωρίζετε τους ανταγωνιστές σας;

Η έρευνα του ανταγωνισμού έχει καθοριστική σημασία για την δημιουργία μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με το SEO και την προώθηση της ιστοσελίδας μας.

Ανήκει στους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία μας. Όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός στο κλάδο, ακόμα και μια μέτρια ιστοσελίδα μπορεί να έχει επιτυχία· όταν όμως υπάρχει ανταγωνισμός πρέπει να μελετήσουμε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές μας και τι κάνουν ακριβώς.

Τι σημαίνει Έρευνα Αγοράς;

Μια επαγγελματική ιστοσελίδα είναι η προσωποποίηση του φυσικού σας καταστήματος στο διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα σας είναι το βασικό σας εργαλείο για την καθιέρωση του Brand Name της εταιρείας σας. Σήμερα, λόγω της οικονομικής κατάστασης ο ανταγωνισμός συνεχώς αυξάνεται και η κάθε επιχείρηση έχει πλέον ανάγκη την έρευνα της αγοράς για να αποκτήσει μια επιτυχημένη κατεύθυνση.

Μέσω της έρευνας αγοράς  βλέπουμε στοιχεία όπως τον αριθμό των ανταγωνιστών μας που δραστηριοποιούνται στην ίδια με εμάς αγορά και την στρατηγική marketing που ακολουθούν.

Πως μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση σας η έρευνα αγοράς;

Η έρευνα αγοράς απαντά σε βασικά ερωτήματα για τον καθορισμό της στρατηγικής που θα ακολουθήσετε:

  • Ποια είναι η γνώμη του υποψήφιου πελάτη για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας;
  • Ποιο είναι το κοινό που απευθυνόμαστε;
  • Ποια προϊόντα ή υπηρεσίες μου έχουν μεγαλύτερη ζήτηση;
  • Πως μπορούμε να προλάβουμε μια λανθασμένη κίνηση;
  • Τι είδους προώθηση πρέπει να κάνουμε για να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας;

Έτσι αποκτούμε βασικά εφόδια για να τοποθετηθούμε ορθά στην αγορά που μας αφορά και να εξασφαλίσουμε την επιτυχία.

Έρευνα ανταγωνισμού στο διαδίκτυο

Η έρευνα του ανταγωνισμού στο διαδίκτυο, μας βοηθά να μάθουμε επακριβώς την ζήτηση της αγοράς που μας απασχολεί στις μηχανές αναζήτησης, τις λέξεις κλειδιά που μας χαρακτηρίζουν, καθώς και που υστερούν/υπερτερούν οι ανταγωνιστές. 

Έρευνα ανταγωνισμού στα social media

Τα social media επίσης αποτελούν δυνατό εργαλείο για την προώθηση της επιχείρησης μας. Μέσω αυτών βλέπουμε τις κινήσεις του ανταγωνισμού μας και αποκτούμε πολύτιμες πληροφορίες για την απήχηση των αναρτήσεων τους.

Έτσι λοιπόν παρακολουθώντας τον ανταγωνισμό που επιτυγχάνει το στόχο του, παρατηρούμε ποια στοιχεία επιτυχίας ταιριάζουν με την δική μας τακτική, αλλά και που χρειαζόμαστε βελτίωση.

competition3

Σχέση με το πελατολόγιο

Πολύ σημαντικό κομμάτι της έρευνας της αγοράς και του ανταγωνισμού αποτελεί και η σχέση που έχουμε με τους πελάτες μας.

Εσείς γνωρίζετε τι πιστεύουν για εσάς οι πελάτες σας;

Έτσι μαθαίνουμε με ακρίβεια την ζήτηση που υπάρχει στην αγορά για συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα, αλλά και πως μπορούμε να βελτιωθούμε και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Με αυτό τον τρόπο κάνουμε το απόλυτα στοχευμένο marketing, κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες τις αγοράς που απευθυνόμαστε.

Πως μπορώ να κάνω έρευνα ανταγωνισμού, τι χρειάζομαι;

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα για εσάς, με πολύτιμα εργαλεία για την έρευνα του ανταγωνισμού σας:

  • Κοινοποίηση:

Christos Rontos

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.