Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα κάνετε το site σας να εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης; Σίγουρα ναι! Κάθε μικρή επιχείρηση θέλει να την βρίσκουν εύκολα, αλλά δεν είναι εύκολη διαδικασία και απαιτεί προϋποθέσεις.
Μπορεί να δημιουργήσεις μία πολύ “καλή” ιστοσελίδα, αλλά αν δεν είναι βελτιστοποιημένη (Τεχνικές Βελτιστοποίησης, SEO), δεν θα έχει επισκεψιμότητα.
Τι είναι το SEO;
Το SEO, είναι βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας (τεχνικές ή εικαστικές βελτιστοποιήσεις κλπ) ώστε να βγαίνει στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης. Ανανεώνοντας συχνά το περιεχόμενο, αυξάνεται σταδιακά η κίνηση της ιστοσελίδας και σιγά-σιγά, η Google σε συμπεριλαμβάνει στην πρώτη σελίδα σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.
Τα παρακάτω 6 δωρεάν εργαλεία SEO, θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την κίνηση της ιστοσελίδας σου:
1. Google Trends
Το Google Trends, είναι ένα εργαλείο για τις λέξεις-κλειδιά. Με την πάροδο του χρόνου, τα ερωτήματα αναζήτησης αλλάζουν. Εδώ, συγκρίνεις τις λέξεις-κλειδιά ή φράσεις, ώστε να δεις ποιες χρησιμοποιούνται περισσότερο.
Για παράδειγμα, έχεις ένα ηλεκτρονικό site με online κρατήσεις διαμερισμάτων, ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων κλπ και θέλεις να αυξήσεις τις κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι. Όταν οι χρήστες ψάχνουν στο google, αναζητούν περισσότερο για λέξεις κλειδιά όπως “ενοικιαζόμενα“, “ξενοδοχείο” ή “διαμέρισμα“ ;
Έτσι, συγκρίνοντας τα 3 αποτελέσματα στο Google Trends, παρατηρείς:
Σύμφωνα με το παραπάνω διάγραμμα, οι χρήστες γκουγκλάρουν για “ξενοδοχεία” συχνότερα, απ’ ότι για “διαμερίσματα” ή “ενοικιαζόμενα“. Επίσης, ένα έξτρα μπόνους που σου δίνει το εργαλείο αυτό είναι ότι μπορείς να δεις πότε έψαξαν για το συγκεκριμένο προϊόν και να πάρεις έτσι παραπάνω πληροφορίες.
Άρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη λέξη “ξενοδοχεία” σε αναρτήσεις στο site σου ή στο blog σου αυξάνοντας έτσι την επισκεψιμότητα.
2. BROWSEO
Με αυτό το εργαλείο ανακαλύπτεις πώς βλέπει η μηχανή αναζήτησης την ιστοσελίδα σου. Την απεικονίζει απλά, χωρίς φανταχτερές γραμματοσειρές, επικεφαλίδες ή εικόνες και εμφανίζει σχετικές πληροφορίες με το SEO. Εξετάζοντας έτσι το site, μπορείς να δεις τι χρειάζεται βελτίωση. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να βάλεις τη διεύθυνση του ιστοτόπου σου, στο BROWSEO.
3. Screaming Frog
Αυτό το εργαλείο, ερευνά για SEO προβλήματα και δίνει μία αναφορά. Ψάχνει για κατεστραμμένες συνδέσεις, πολύ μεγάλα αρχεία και φωτογραφίες, διπλές σελίδες κλπ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αποτελέσματα για να βελτιώσεις το site σου και το SEO.
4. GTmetrix
Πόσο γρήγορα φορτώνει η ιστοσελίδα σου; Έχεις σελίδες που αργούν πολύ να ανοίξουν; Η χαμηλή ταχύτητα της σελίδας, εμποδίζει το SEO. Η ταχύτητα που ανοίγουν οι σελίδες, παίζει ρόλο για τις μηχανές αναζήτησης, γι’ αυτό έλεγξε την ταχύτητα του site σου με το GTmetrix.
Απλά πληκτρολογείς τη διεύθυνση στο πεδίο και σου εμφανίζει ένα αποτέλεσμα της ταχύτητας της σελίδας και μια λίστα με διάφορους τρόπους βελτίωσής της. Για παράδειγμα, ίσως σου προτείνει να αλλάξεις το μέγεθος των φωτογραφιών, ώστε να ανοίγει πιο γρήγορα.
5. Rank Checker
Με αυτό το εργαλείο, μπορείς να δεις πού ανοίχθηκε το site σου και προτείνει επίσης τρόπους να το βελτιώσεις.
6. Responsive Design Checker
Πώς εμφανίζεται το site σου στην οθόνη ενός κινητού smartphone; Να ξέρεις, οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν τις ιστοσελίδες, που εμφανίζονται στο φυσιολογικό τους μέγεθος, σε όλες τις συσκευές (κινητό, tablet κλπ). Αν δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις Responsive Design, βάλε τη διεύθυνση του ιστοτόπου στη σελίδα του Responsive Design Checker στο σωστό πεδίο και ανακάλυψέ το! Για να το σιγουρέψεις, χρησιμοποίησε έναν Responsive Σχεδιασμό για το site σου!
Το Responsive Design είναι ένα από τα απαραίτητα Standards μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας, καθώς η τεχνολογία προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και οι άνθρωποι πλέον έχουν πρόσβαση στο Internet από κάθε είδους μέσο (κινητό, tablet, κλπ). Άρα είναι σημαντικό για εσένα που θέλεις η επαγγελματική σου ιστοσελίδα να έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, να φορτώνει και να παίζει παντού σωστά και ο πελάτης, να βρίσκει πάντα αυτό που θέλει και εύκολα, χωρίς να φεύγει δυσαρεστημένος από τη σελίδα σου.
μάθε περισσότερα για Responsive Design.
Πηγή: verticalresponse.com
Αφήστε ένα σχόλιο