4 Κερδοφόρα On-Page SEO Tips για ένα eshop

  1. Home
  2. SEO
4 Κερδοφόρα On-Page SEO Tips για ένα eshop

Ο ανταγωνισμός των eshop είναι μεγάλος στην διαδικτυακή αγορά και μια  onpage βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, θα σας κρατήσει χιλιόμετρα μπροστά από από τους ανταγωνιστές σας. Η on-page SEO βελτιστοποίηση είναι μια ιδιαίτερα κερδοφόρα διαδικασία για ένα eshop, επιτρέποντάς σας να αυξήσετε την κατάταξή σας στα αποτελέσματα των αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης – SERPs, την online ιντερνετική σας προβολή, τις λέξεις-κλειδιά και πολλά άλλα.

Με την on-page βελτιστοποίηση, αυξάνετε τα κέρδη της επιχείρησής σας. Με τη δημιουργία μοναδικών τίτλων και την κατάργηση διπλότυπου περιεχομένου, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας μπορούν να εκτιναχθούν στα ύψη.

Πώς όμως θα μεγιστοποιήσετε την on-page βελτιστοποίηση στη σελίδα σας; Όταν πρόκειται για ένα μεγάλο eshop όπως μπορεί να είναι και το δικό σας, οι παρακάτω 4  συμβουλές on-page βελτιστοποίησης SEO μπορούν να αποδειχθούν πραγματικά κερδοφόρες.

Θέλετε top κατάταξη της Online επιχείρησής σας στην Google;

1. Βελτιστοποιήστε σωστά τις εικόνες των προϊόντων σας

Ένα μεγάλο eshop περιέχει εκατοντάδες σελίδες προϊόντων και ακόμα περισσότερες εικόνες. Ο όγκος των εικόνων είναι τεράστιος, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε αυτές μια απλή τεχνική SEO για να βελτιώσετε την κατάταξή σας.

Η βελτιστοποίηση των εικόνων του προϊόντος σας είναι απλή, προσθέτοντας επιπλέον αξία λέξης-κλειδιού στις σελίδες των προϊόντων σας και τις τοποθετεί στην αναζήτηση εικόνων της Google. Είναι επίσης μια τεχνική προσέλκυσης του καταναλωτή. Ποιος δεν θέλει οι εικόνες του να αναγνωρίζονται και να ταξινομούνται από τις μηχανές αναζήτησης;

Και πώς θα το καταφέρουμε; Χρησιμοποιώντας στην εικόνα το Alt Text!

Alternative text on product images

Για παράδειγμα:

  • Βελτιστοποιήστε το αρχείο εικόνας του προϊόντος σας: “keywordkeywordkeyword.jpg”
  • Βελτιστοποιήστε την ετικέτα Alt Text: “Keyword Keyword Keyword”

Το κλειδί εδώ είναι να φτιάξετε ένα Alt Text χωρίς ενωτικά και να το κάνετε λογικό και σχετικό με το προϊόν που αντιπροσωπεύει.

2. Μια εύκολη Πλοήγηση στα μεγάλα eshop είναι απαραίτητη

Μια ευρεία γκάμα προϊόντων και σελίδων χωρίς δομή,  θα προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές που επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας. Μια διάσπαρτη δομή, προκαλεί σύγχυση και στις μηχανές αναζήτησης, οδηγώντας σας σε μια κακή κατάταξη.

Μια πολύτιμη συμβουλή SEO για το eshop σας, είναι να επικεντρωθείτε στην εμπειρία του χρήστη. Είναι ό, τι καλύτερο για τις πωλήσεις σας, αλλά και για τις μηχανές αναζήτησης. Τα καλύτερα eshop επιτρέπουν στους επισκέπτες να περιηγούνται με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τους ενδιαφέρουν όπως είναι το brand, ο τύπος, το μέγεθος και πολλά άλλα.

Products' NavigationΤο γνωστό σε όλους μας Amazon, είναι το καταλληλότερο παράδειγμα στην περίπτωση αυτή. Φανταστείτε τι τρομερές επιπτώσεις θα έχει στο δικό σας eshop.

3. Αφαιρέστε το διπλότυπο περιεχόμενο

Τα μεγάλα eshop έχουν αναπόφευκτα διπλότυπο περιεχόμενο, λόγω του μεγάλου όγκου των προϊόντων. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε το καλύτερο για να απαλλαγείτε από αυτό το περιεχόμενο και να εκτινάξετε στα ύψη τη SEO στρατηγική σας.

Πρώτο βήμα, να προσδιορίσετε το διπλό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρήσιμα εργαλεία όπως το crawl Moz που θα κάνει τον έλεγχο για εσάς.

4. Χρησιμοποιήστε μοναδικούς SEO τίτλους

Οι SEO τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί για την μεγιστοποίηση της online προβολής σας στο διαδίκτυο. Συχνά λειτουργούν και ως σήμα κατατεθέν για τις μηχανές αναζήτησης που τους εξηγούν τι περιέχει η σελίδα προϊόντος σας. Πρόκειται για ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, καθώς μέσα από αυτό οι μηχανές αναζήτησης παρέχουν τις σελίδες προϊόντων σας για να ευχαριστήσουν τον αναγνώστη του διαδικτύου.

Αλλά πώς μπορείτε να έχετε μοναδικούς SEO τίτλους με τα παρόμοια προϊόντα σας;

Ένα μοντέλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι: “Μάρκα + Μοντέλο + Τύπος είδους + Υλικό + Χρώμα + Μέγεθος

Δείτε ένα παράδειγμα στο παρακάτω eshop λιανικής που εξασφαλίζει όσο το δυνατόν περισσότερο μοναδικούς SEO τίτλους για τα προϊόντα του:

Unique SEO titles

Διαβάστε επίσης: Κατασκευάστε SEO friendly URL

Εσείς έχετε ξεκινήσει να βελτιστοποιείτε το eshop σας και την ιστοσελίδα σας με onpage SEO;

πηγή: boostability.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.