3 δωρεάν εργαλεία μέτρησης της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας

  1. Home
  2. SEO
3 δωρεάν εργαλεία μέτρησης της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας

Ο χρόνος φόρτωσης μια ιστοσελίδας ή eshop είναι το 1ο κριτήριο στην Google για το SEO. Αν ένα site αργεί να φορτώσει ή εμφανίζει σφάλματα 504 τότε αυτό αποτελεί φάουλ για την Google και μας ρίχνει από την 1η σελίδα αποτελέσμάτων αναζήτησης.

Τον χρόνο φόρτωσης τον καταλαβαίνουμε και από την εμπειρία μας, απλά αν επισκεφτούμε την ιστοσελίδα μας ή το eshop μας από διαφορετικούς υπολογιστές ή κινητά.

Όταν όμως θέλουμε να γνωρίζουμε τι πραγματικά βλέπουν οι επισκέπτες ή ο μέσος όρος των επισκεπτών, τότε ξεκινάμε από τον χρόνο απόκρισης του server μας, πριν καν μετρήσουμε το χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας.

Ο χρόνος απόκρισης του server καθορίζει το πόσο γρήγορα μετέπειτα θα ολοκληρωθεί η φόρτωση του eshop μας στον browser του επισκέπτη. Αν ένας server έχει απειροελάχιστο χρόνο απόκρισης (<0,3″), σημαίνει ότι έχει όλους τους πόρους του (CPU, RAM, Disk, Network) άμεσα διαθέσιμους για τους επισκέπτες/πελάτες. Αν υπάρχει χρόνος απόκρισης από μισό δευτερόλεπτο και πάνω >0,5″ σημαίνει ότι ο server είναι ήδη φορτωμένος με κάποιες διεργασίες.

Ας δούμε μερικά εργαλεία τα οποία μας βοηθούν να μετρήσουμε τον πραγματικό χρόνο φόρτωσης του eshop ή της ιστοσελίδας μας.

PageSpeed Insights της Google

Ίσως το πιο πλήρες εργαλείο μέτρησης. Αρχικά διαχωρίζει τη μέτρηση για κινητά και υπολογιστές desktop – laptop. Η βαθμολογία δίνεται σε ποσοστό % όπου ιδανικά απαιτείται τουλάχιστον το 90%.

Αυτό που είναι αξιοσημείοτο, είναι ότι μεν σου δίνει μια άμεση εικόνα/βαθμολογία.

Αλλά σου προσφέρει και πλήρη διάγνωση ώστε άμεσα να διορθώσεις/βελτιστοποιήσεις ορισμένες παραμέτρους.

Αν εφαρμόσουμε κατά γράμμα ό,τι ακριβώς προτείνει το PageSpeed insights, τότε σε όλα τα εργαλεία μέτρησης πέρνουμε άριστη βαθμολογία και φυσικά το eshop ή η ιστοσελίδα μας φορτώνουν σχεδόν σε πρώτο χρόνο.

Όταν ένα site ή eshop έχουν άριστη ταχύτητα φόρτωσης τότε δεν μένει παρά ο ιδιοκτήτης να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο ώστε να ολοκληρώσει την βελτιστοποίηση SEO που χρειάζεται.

Διαβάστε σχετικά: Η ιδανική σελίδα προϊόντος για αύξηση πωλήσεων.

Δίνει μεγάλη έμφαση στην προβολή ξεχωριστά για κινητά με κάθε λεπτομέρεια ώστε να βελτιστοποιηθεί η εμπειρία χρήστη. Είναι τόσο αυστηροί με την μέτρηση προβολής για κινητά που την έχουν τοποθετήσει σε ξεχωριστή καρτέλα.

Pingdom tools της solarwinds

Από τους πρώτους μετρητές ταχύτητας ιστοσελίδας παγκοσμίως. Δίνουν μια βαθμολογία τάξης μεγέθους Α – B – C – D – E – F και αναλύουν το τι χρειάζεται για την βελτίωση του αποτελέσματος.

Αρχικά προβάλεται μια σύνοψη με τις κρισιμότερες επισημάνσεις.

Και αν κάποιος επιθυμεί να προχωρήσει σε πλήρη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας του, του παρέχονται αναλυτικά όλες οι εκκρεμότητες που έχει να επιλύσει.

GTmetrix φόρτωση ιστοσελίδας

Από τους πρώτους την παγκόσμια αγορά που πρόσφεραν έναν απλό και συνοπτικό μετρητή ταχύτητας φόρτωσης. Δίνουν βαθμολογία του τύπου Α – Β – C – D… όπου το Α είναι ιδανική ταχύτητα ιστοσελίδας για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην Google.

Προσφέρει επίσης αναλυτική παρουσίαση της φόρτωσης της ιστοσελίδας, με εστίαση στα στοιχεία σειριακά που αποστέλλονται από τον διακομιστή.

 

Αν θέλετε να έχει μια πλήρη εικόνα διάγνωσης του eshop ή της ιστοσελίδας σας, καλέστε μας καθημερινά 09:00 – 17:00 στο 2103003801.

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.