Γιατί τα email που στέλνω πάνε στα spam (ανεπιθύμητα);

  1. Home
  2. E-mail
Γιατί τα email που στέλνω πάνε στα spam (ανεπιθύμητα);

Στέλνετε email και όλα πάνε στους φακέλους spam των παραληπτών σας; Ή μήπως στέλνετε σε συγκεκριμένους παραλήπτες και μόνο αυτοί το λαμβάνουν στο φάκελο spam;

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε πως ακριβώς λειτουργούν τα φίλτρα για τα email, και με ποια κριτήρια καθορίζονται ως spam. 

Κάθε αποστολέας email, ή απλά το κάθε email πχ [email protected] έχει ένα κατά κάποιο τρόπο “μητρώο”.

Ποιος καθορίζει το μητρώο του κάθε email;

Το πόσο καθαρό είναι το μητρώο του email σας, καθορίζεται από ορισμένες διεθνώς Spam λίστες. Αν το email σας, μπει σε αυτές τις λίστες, τότε άμεσα θα έχετε πρόβλημα και όλα σας τα απεσταλμένα μηνύματα θα πηγαίνουν στους φακέλους με τα ανεπιθύμητα.

Πως ελέγχω αν το email μου είναι σε Spam λίστα;

Αυτό γίνεται με τη χρήση ONLINE εργαλείου, όπως για παράδειγμα το MxToolbox.

Εκεί μπορείτε να βάλετε το domain που ανήκει το email σας και στη συνέχεια να δείτε αν έχει καταχωρηθεί σε κάποια Spam list. Αν το email σας είναι για παράδειγμα [email protected] τότε στο domain βάζετε το hetaireiamoy.gr

Επίσης, εκτός από το domain, σε Spam λίστα μπορεί να μπει και η ΙΡ σας.

Αν δεν είμαι σε Spam λίστα αλλά με λαμβάνουν κάποιοι ως ανεπιθύμητο

Τότε συμβαίνει πολύ συχνά, ο ISP του παραλήπτη – πχ OTENET ή FORTHNET – να σας έχει περάσει στην δική του Spam λίστα για κάποιο λόγο. Πρέπει άμεσα να έρθετε σε επικοινωνία με τον ISP και να λύσετε το πρόβλημα. Αυτό το κάνει ο ΙΤ σας, ή ο τεχνικός δικτύων της εταιρείας σας.

Αν είμαι καταχωρημένος σε μια διεθνή Spam λίστα, τι κάνω!;

Καταρχάς ψυχραιμία. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να αναλάβετε ξεχωριστή επικοινωνία σε ΚΑΘΕ μια λίστα ξεχωριστά, ώστε να γίνει DELIST. Να σας αφαιρέσουν δηλαδή από τη Blacklist.

Μερικές τεχνικές για να μην μπαίνουμε σε Spam λίστες

  • Δεν στέλνουμε συνεχώς ομαδικά email με κοινοποιήσεις σε 15 άτομα, πέρα από το αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Αποστολή-κοινοποίηση του ίδου email σε πάνω από 10 παραλήπτες ταυτόχρονα, θεωρείται Spam.
  • Επιλέγουμε φιλοξενία ιστοσελίδας – email από αξιόπιστους και εξαιρετικούς servers οι οποίοι εκμηδενίζουν την αποστολή Spam και η ΙΡ δεν μπαίνει ποτέ σε μαύρες λίστες.
  • Δεν στέλνουμε newsletter αυθαίρετα και ανυπολόγιστα σε οποιουσδήποτε παραλήπτες. Ειδικά η αποστολή email σε μη ενεργά email (που δεν χρησιμοποιούνται πια) ή αλλιώς Bounce, μας ωθεί απευθείας στη μαύρη λίστα.
  • Αν στέλνετε Newsletter, τότε κάντε το σωστά, διαβάστε περισσότερα.
  • Αποφύγετε την αποστολή μεγάλων αρχείων, συνημμένων προγραμμάτων, ή ασυνήθιστων συνδέσμων, μέσω email.

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.