“Ανέβασε” τα αρχεία σου στα… σύννεφα!

  1. Home
  2. Cloud
“Ανέβασε” τα αρχεία σου στα… σύννεφα!

“χάλασε ο σκληρός δίσκος… έχασα όλα μου τα αρχεία!”

Για να μη βρεθείς κι εσύ σε αυτή τη δυσάρεστη θέση… Κάνε τώρα την ασφάλισή σου, στα σύννεφα!Είναι κρίμα να χάσεις τα προσωπικά σου αρχεία, με σημαντική αξία για εσένα, όπως την πτυχιακή σου που με κόπο έφτιαξες, φωτογραφίες, αποφοιτήσεις, μεγάλες και σοβαρές μελέτες… και πολλά άλλα.

Έτσι λοιπόν, παρακάτω προτείνονται μερικές πρακτικές λύσεις, για να μη χαθούν άδικα κι άλλα σημαντικά προσωπικά δεδομένα. Η μαγική λέξη-κλειδί, είναι “Cloud Storage” .

Η ιδέα είναι απλή και έχει σκοπό να σε διευκολύνει. Σου επιτρέπει να ανεβάζεις τα αρχεία σου στο Internet και να τα χρησιμοποιείς όποτε θέλεις από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή σου, μόνο με τη χρήση ενός κωδικού και με σύνδεση στο Internet. Προσφέρει  αξιοπιστία και ασφάλεια για τα δεδομένα σου, χωρίς να ανησυχείς αν το PC σου έχει όση προστασία χρειάζεται. Ακόμα και σε μία μεγάλη φυσική καταστροφή, τα αρχεία βρίσκονται ταυτόχρονα σε πολλούς εξυπηρετητές σε διαφορετικά σημεία και πιθανότατα θα υπάρχουν αντίγραφα. Θα έχεις ένα εξωτερικό μέσο αποθήκευσης του σπιτιού σου ή της επιχείρησης, που θα το κουβαλάς πάντοτε μαζί σου. Μάθετε περισσότερα για το Cloud.

Dropbox

Ένας απλός τρόπος να δουλεύεις όπως θέλεις, όπου κι αν βρίσκεσαι και με όποιον θέλεις.

http://www.youtube.com/watch?v=QADSH8XYx_A

  • Έχεις τα αρχεία σου παντού!

Αποθηκεύοντας αρχεία στο pc σου, έχεις ανά πάσα στιγμή πρόσβαση από το κινητό σου. Ό, τι κρατάς στο dropbox, συγχρονίζεται αυτόματα με όλες τις συσκευές σου! Αποθήκευσε ακόμα και μουσική, φωτογραφίες και video. Τα αρχεία σου είναι διαθέσιμα, ακόμα και όταν βρίσκεσαι εκτός σύνδεσης, ώστε να δουλεύεις όπου κι αν βρίσκεσαι.

  • Στείλε το video σου γρήγορα!

Μοιράζεσαι εύκολα ένα μεγάλου μεγέθους video, ακόμα και αν ο άλλος δεν έχει λογαριασμό dropbox. Απλά βάλε το αρχείο σου μέσα και στείλε το άμεσα με έναν απλό σύνδεσμο. Για να μοιράζεσαι αρχεία εύκολα, φτιάξε έναν σύνδεσμο και έπειτα στείλε τον ως email, chat ή ακόμα και ως ένα απλό μήνυμα. Ο παραλήπτης, μπορεί να δει μία προεπισκόπηση αυτού και κατεβάζει ένα αντίγραφο.

  • Κράτα τις φωτογραφίες σου ασφαλείς!

dropbox_savebox

Σου προσφέρει ένα αυτόματο back-up στις φωτογραφίες που θέλεις, ώστε να τις κρατάς ασφαλείς. Οργανώνονται κατά ημερομηνία και έχεις πρόσβαση σε αυτές από κάθε συσκευή. Επίσης μπορείς να δημιουργήσεις albums και να τα μοιραστείς, αλλά και όχι αν δεν θέλεις, φυσικά…

Δούλεψε ταυτόχρονα με όλους, χρησιμοποιώντας τα ίδια αρχεία, φτιάχνοντας έναν κοινόχρηστο φάκελο. Όταν προσθέτεις άτομα στο φάκελο, τα αρχεία σου θα εμφανίζονται στο dropbox τους. Με το που θα αναρτήσεις ένα αρχείο κοινόχρηστο, θα ενημερωθούν όλοι αυτομάτως.

  • Μην χάσεις τα αρχεία σου ποτέ ξανά!

Έχασες το κινητός σου; Όλα σου τα αρχεία είναι ασφαλή και μπορείς να τα ανακτήσεις από οποιαδήποτε συσκευή με έλεγχο επαλήθευσης και ανταλλαγή σε δύο βήματα. Επίσης, παρέχει ένα ιστορικό τριάντα ημερών, σε περίπτωση που διαγράψεις ένα αρχείο καταλάθος ή θέλεις να επαναφέρεις μια προηγούμενη έκδοση.

Google Drive

Το Google Drive, φαίνεται να ανταγωνίζεται το Dropbox και έχουν την ίδια λογική. Επιτρέπει  στους χρήστες να αποθηκεύουν όλους τους τύπους των αρχείων τους. Μπορείτε να φτιάξετε κοινόχρηστα έγγραφα, να τα μοιραστείτε και να βλέπετε ταυτόχρονα με τους άλλους τυχών αλλαγές. Παρέχει εργαλείο για ισχυρή αναζήτηση. Βασικό στο Google Drive, είναι η αναζήτηση με μια λέξη-κλειδί ή με φιλτράρισμα, για να βρίσκεις ακόμα ποιο γρήγορα το αρχείο σου!

Χωρίς τίτλο

Οι φωτογραφίες σου, θα αποκτήσουν επαγγελματική εμφάνιση, αν τις αποθηκεύσεις στο Drive, μέσω του Google Photos. Επίσης, παρέχει αυτόματα αντίγραφο ασφάλειας για όλα τα αρχεία σου και τις φωτογραφίες.

drive_synnΑποθήκευσε τα συνημμένα άμεσα από τα email σου. Περνώντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα συνημμένο, θα δεις το λογότυπο του Drive. Εάν το επιλέξεις, θα αποθηκευτεί κατευθείαν στο Drive, όπου θα τα έχεις όλα οργανωμένα και θα μπορείς να τα μοιραστείς όποτε θελήσεις.

  • Έγγραφα, Φύλλα, Παρουσιάσεις

Δημιούργησε έγγραφα και φύλλα, επεξεργάσου τα και άνοιξέ τα όποτε θέλεις, μέσω του κινητού, του tablet ή του υπολογιστή σου! Μοιράσου το αρχείο ή το φύλλο σου και δούλεψέ το μαζί με άλλους.  Οι αλλαγές στο έγγραφο και το φύλλο αποθηκεύονται αυτόματα και έτσι δε χρειάζεται να αποθηκεύεις συνεχώς. Σημαντικό είναι, ότι συνεργάζεται με το Word και το Microsoft Excel και έτσι, μπορείς να μετατρέπεις τα αρχεία εγγράφων Google και τα φύλλα σε Word ή Excel εύκολα και το αντίστροφο. Δούλεψε και ενώ βρίσκεσαι εκτός σύνδεσης. Εντελώς δωρεάν, δημιούργησε και παρουσιάσεις, επιλέγοντας θέματα από μια μεγάλη συλλογή, επέλεξε γραμματοσειρά, βίντεο ενσωματωμένα κ.ά. Δούλεψε απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι, ακόμα και εκτός σύνδεσης και μοιράσου τις παρουσιάσεις σου με άλλους. Μετέτρεψε την παρουσίαση Google σε αρχείο PowerPoint και αντίστροφα. Μπορείς να επιστρέψεις σε παλαιότερη έκδοση έως και 30 ημέρες πριν για κάθε αρχείο, αν δεις ότι έχει τροποποιηθεί από άλλους.

  • Βασικά στοιχεία για σένα και την επιχείρησή σου!

Οι ανάγκες κάθε εταιρικού site ή ενός ιδιώτη, ακόμα και ενός eshop ή forum με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες, είναι η αξιόπιστη φιλοξενία και η τεχνική υποστήριξη. Τι πιο σημαντικό για τη σωστή λειτουργία μιας ιστοσελίδας; Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ολόκληρες επιχειρήσεις τρέχουν μέσω του Cloud. Ενημερωθείτε για πακέτα φιλοξενίας και υποστήριξης ιστοσελίδων.

Αφού πλέον γνωρίζεις, “ανέβασε” κι εσύ τα αρχεία σου στα σύννεφα και …ξένοιασε!

πηγή: blb.grdropbox.com, google.gr

Ετικέτες: Cloud
  • κοινοποίησε το:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.