4 + 1 Απίστευτες χρήσεις του κινητού για ώρες έκτακτης ανάγκης

  1. Home
  2. Ασφάλεια
4 + 1 Απίστευτες χρήσεις του κινητού για ώρες έκτακτης ανάγκης

Τα κινητά πλέον, μόνο που δεν τηγανίζουν πατάτες (θα γίνει και αυτό!). Υπάρχουν όμως και άγνωστες χρήσεις του κινητού που μπορούν να σε σώσουν σε περίπτωση ανάγκης.

1. Σε περίπτωση κλοπής:

Σου κλέψανε το κινητό; Λίγο δύσκολο να το βρεις, μπορείς όμως να κάνεις κάτι άλλο:

Μπλόκαρε το κινητό σου με έναν πολύ απλό τρόπο: Κάθε συσκευή, έχει ένα μοναδικό κωδικό, που ονομάζεται σειριακός αριθμός (IMEI). Πληκτρολογώντας το *#06# εμφανίζεται στην οθόνη σου ο σειριακός αριθμός. Κράτησε αυτόν τον αριθμό και αχρείαστος να είναι.

Σε περίπτωση κλοπής λοιπόν, δίνεις τον σειριακό αριθμό της συσκευής σου, στον πάροχο σου και θα μπλοκάρουν οριστικά την συσκευή σου, καθιστώντας  την ουσιαστικά άχρηστη, ακόμα και αν ο κλέφτης αλλάξει κάρτα SIM.

2. Κλειδώθηκες έξω από το αυτοκίνητο;

Την… πάτησες και κλείδωσες τα κλειδιά στο αυτοκίνητο, σαν να μην έφτανε αυτό, είσαι και μακριά από το σπίτι και το αντικλείδι. Τι κάνεις;

Πάρε τηλέφωνο από το κινητό σου στο σπίτι. Πες στους δικούς σου που είναι το αντικλείδι και πες να πλησιάσουν το δεύτερο κλειδί στο τηλέφωνο και να πατήσουν το κουμπί ξεκλειδώματος (control), ταυτόχρονα εσύ κρατάς το κινητό σου σε απόσταση 20εκ. από την πόρτα του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο ξεκλειδώνει!

Αν δεν πιάσει, κατέβασε την εφαρμογή SOS Unlock στο κινητό σου, όπου και χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ σου βρίσκει τον πλησιέστερο κλειδαρά. Κατέβασε την εφαρμογή εδώ.

3. Κλήση έκτακτης ανάγκης

Υπάρχει Παγκόσμια αριθμός για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ακόμα και αν δεν έχεις σήμα ή κάρτα, καλείς τον αριθμό 112.

Μιας και μιλάμε για κλήσεις έκτακτης ανάγκης, στην Αττική Οδό ισχύει πλέον ένας νέος αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης. Έτσι, οι οδηγοί που κινούνται στην Αττική Οδό και αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, μπορούν να καλούν το 1024 από το κινητό τους τηλέφωνο.

4. Ξέμεινες από μπαταρία;

Η μπαταρία του κινητού πάντα “πεθαίνει” όταν την έχεις πραγματικά ανάγκη (νόμος του Μέρφυ!) τι κάνεις; 

Όταν ξεμένει το κινητό από μπαταρία υπάρχει ένα κολπάκι επαναφόρτισης. Σχεδόν όλα τα κινητά έχουν ρεζέρβα φόρτισης. Πληκτρολογώντας το *3370# η ρεζέρβα ενεργοποιείται και σου δίνει 50 % πρόσθετη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όταν ξαναφορτίσεις την συσκευή σου, η ρεζέρβα ξαναγεμίζει για την επόμενη χρήση ανάγκης.

5. Κάμερα ασφαλείας

Φεύγεις από το σπίτι και θέλεις να έχεις εποπτεία ενός δωματίου, μιας ντουλάπας ή ενός συρταριού; Το κινητό σου κάνει και τον security! Άνοιξε την κάμερα και παρακολούθα απομακρυσμένα, με πολλές διαφορετικές εφαρμογές, τι δίνεται στο χώρο σου!

Για περισσότερα έξυπνα tips μείνετε συντονισμένοι!

Ετικέτες: Εφαρμογές
  • Κοινοποίηση:

Christos Rontos

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.