Το Blog για την Επιχείρησή σου

  1. Home
  2. Blog
Το Blog για την Επιχείρησή σου

Σίγουρα θα γνωρίζεις το πολυπόθητο Engagement, τη σημασία του και το πόσο επηρεάζει την επισκεψιμότητα στο website σου. Θέλεις κι εσύ, να γυρνούν πίσω οι αναγνώστες σου, να διαβάζουν και να ξαναδιαβάζουν τα post σου και να μη σε ξεχνούν.

Έχεις ακούσει για το Blog; Ξέρεις πόσο χρήσιμο και απαραίτητο είναι για την online διαφήμισή σου στο Διαδίκτυο;

Σκέψου το απλά, σαν μια πηγήθρεπτικών συστατικών” που θα επιστρέψουν ξανά οι αναγνώστες σου για να καταναλώσουν την αξία της!

Το Blog λοιπόν για την Επιχείρησή σου, αποτελεί ένα δυνατό εργαλείο Marketing. Αλλά ο όρος αυτός ίσως να σε μπερδεύει λίγο, ειδικά αν ξεκινάς τώρα τα πρώτα σου βήματα εκεί έξω στο Διαδίκτυο. Λογικά, θα σκέφτεσαι πως πωλήσεις και Marketing είναι το ίδιο πράγμα, έχουν την ίδια έννοια, πως οι ορισμοί τους συγχέονται. Όμως δεν είναι έτσι!

Πώληση, είναι η διαδικασία του να ωθήσεις έναν πελάτη στην αγορά.

Marketing, είναι το πώς θα τοποθετήσεις το προϊόν σου, το πώς θα στοχεύσεις τους πελάτες σου και μετά να αποφασίσεις το πώς θα τους προσεγγίσεις.

Όμως, θα πρέπει να προσέξεις! Μη δημιουργήσεις ένα blog αποκλειστικών πωλήσεων και προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών σου. Μετέτρεψε το σε ένα “δωμάτιο” απ’ όπου θα μπορέσεις να εντοπίζεις τους πελάτες σου, θα τους προσφέρεις πληροφορία, αλλά και θα έχεις έναν τρόπο παρουσίασης και ανάδειξης της αξίας σου. Κάτι αντίστοιχο, της πηγής “θρεπτικών συστατικών” που αναφέρθηκε παραπάνω.

Γιατί οι Άνθρωποι Παρουσιάζονται στο Διαδίκτυο;

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, οι άνθρωποι δεν “περιπλανώνται” στο Διαδίκτυο με μοναδικό σκοπό τους να αγοράσουν το προϊόν σου. Χρειάζονται πληροφορίες! Πολλές είναι οι διαφημίσεις υψηλού κόστους που παραμερίστηκαν από τους χρήστες του Διαδικτύου, γιατί προωθούσαν απλά και μόνο το προϊόν ή την υπηρεσία, χωρίς να παρέχουν κάποιου είδους πληροφορία ή εκπαίδευση. Ή αλλιώς, το Διαδίκτυο είναι το μέσο του χρήστη για αναζήτηση πληροφοριών.

Σίγουρα σημαίνει πολλά για τη δημιουργία και τη χρήση ενός Blog, που θα εκπροσωπεί εσένα και τις υπηρεσίες σου. Αρχικά, παρέχει στους αναγνώστες σχετική πληροφορία, την οποία θέλουν να λάβουν και θα το πετύχεις χωρίς εκκεντρικές και συχνές διαφημίσεις, που τελικά αποφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Για να Λάβεις, πρέπει να Δώσεις

Ακόμη και αν δεν είσαι εμπειρογνώμονας ακόμη, αλλά παλεύεις να το καταφέρεις, βρίσκεσαι εκεί έξω μαζί με τόσους άλλους που κυνηγούν το ίδιο όνειρο. Το πώς θα το καταφέρεις αυτό, είναι το ίδιο σημαντικό με το αν είσαι ο κατάλληλος να το κάνεις. Προσέφερε αυτές τις πληροφορίες δωρεάν στο Διαδίκτυο.

Μοιράσου ό, τι μαθαίνεις τακτικά με τους αναγνώστες σου, έτσι ώστε να γνωρίζουν πού και πότε θα βρουν εκείνη τη χρήσιμη πληροφορία που χρειάζονται. Προσπάθησε να το συνεχίσεις όσο πιο πολύ μπορείς όλο αυτό, ώστε να αποκτήσεις τους ακόλουθους σου και δυνητικούς πελάτες, οι οποίοι θα έχουν την πλήρη επίγνωση των υπηρεσιών σου. Ακόμα και αν δεν είναι ακόμη έτοιμη να αγοράσουν κάτι από εσένα, το brand σου θα έχει πλέον μεγάλη ισχύ στο μυαλό τους  και σίγουρα θα το μοιράζονται με άλλους ανθρώπους που θα είναι σε φάση αγορών και ανανέωσης. Σκέψου ένα e-shop που ανακάλυψες πρόσφατα, με όμορφα καλοκαιρινά παπούτσια, σε προσιτές τιμές, με διάφορα κουπόνια αγορών και χωρίς έξοδα αποστολής. Αν πέσει στην αντίληψη μιας κοπέλας που όμως δε μπορεί να πραγματοποιήσει αγορά άμεσα, να είσαι σίγουρος πως θα το μοιραστεί με φίλες και γνωστούς της λόγω του ενθουσιασμού της και θα γίνει έτσι ευρέως γνωστό σε έναν κύκλο ατόμων, που είναι έτοιμοι να προβούν σε αγορές άμεσα.

hed-ecommerce1

Οι Μηχανές Αναζήτησης θα σε Κατατάξουν ανάλογα

Υπάρχει πολλή πληροφορία εκεί έξω στο Διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, κάθε δεκαοχτώ μήνες, η συνολική ποσότητα των δεδομένων πληροφορίας παγκοσμίως διπλασιάζεται, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης επιταχύνεται συνεχώς.

Πώς μπορείς λοιπόν εσύ, να σταθείς όρθιος μέσα σε έναν ωκεανό πληροφορίας;

Μην υποτιμάς τις Μηχανές Αναζήτησης, είναι έξυπνες. Αμέσως μόλις ξεκινήσεις το Blog σου, τα ρομπότ της μηχανής θα περάσουν το περιεχόμενό του μέσα από τους εξειδικευμένους αλγορίθμους της. Το Blog σου, θα λάβει την ανώτερη κατάταξη, εάν η γραμματική και η ορθογραφία των άρθρων σου είναι σωστή και αν γίνονται σχόλια, κοινοποιήσεις ή likes.

Εξετάζουν επίσης λέξειςκλειδιά τις οποίες χρησιμοποιούν οι χρήστες κατά την αναζήτησή τους
στο Διαδίκτυο. Εξαρτάται από το πόσες από αυτές τις λέξεις περιέχει η σελίδα σου, ώστε να αυξηθεί η σχετικότητα με το site σου, αλλά και πριν ξεκινήσεις, να γνωρίζεις καλά το κομβικό σημείο που θα τραβήξει τους πιθανούς πελάτες σου και τυχόν συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις που θα χρησιμοποιούσαν για να αναζητήσουν το οτιδήποτε σχετικό με το Blog σου.

Οτιδήποτε παρέχεις όμως, φρόντισε να είναι ξεχωριστό, μοναδικό σε είδος και ποιότητα, ενδιαφέρον και πάνω από όλα, σχετικό με τα θέλω του πελάτη! Το ζητούμενο είναι να επικεντρωθείς σε μια χρήσιμη, καλογραμμένη και ενδιαφέρουσα προσφορά σχετικής πληροφορίας. Μπορεί να ξεγελάς τη μηχανή αναζήτησης, με λέξεις-κλειδιά και διάφορα top επίκαιρα θέματα, μα αν το περιεχόμενό σου συνεχίζει να είναι φτωχό, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Είναι γεγονός, ότι διάφοροι χρήστες που θα φτάσουν στο site σου και δεν τους αρέσει το περιεχόμενο που προσφέρεις, θα δυσανασχετήσουν και μπορούν να κάνουν μεγάλο κακό στο brand σου, αντί για καλό.

Πώς θα μάθεις σε ποιες λέξεις κλειδιά εμφανίζεται η ιστοσελίδα σου στην 1η σελίδα της Google;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

billionphotos-1906107

Μήπως έφτασε η στιγμή να φτιάξεις κι εσύ το Blog σου;

Δεδομένου ότι το να φτιάξεις το δικό σου blog δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, με τις μηχανές αναζήτησης να τηρούν αστυνόμευση σε κάθε σου προσπάθεια, εσύ θα πρέπει να κατασκευάσεις το blog της επιχείρησής σου και να το υποστηρίξεις μοναδικά, όπως εσύ ξέρεις. Πιθανόν το εταιρικό σου website, να έχει πλέον μια καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Είναι αναγκαίο πλέον, βλέποντας πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς το Διαδίκτυο για να βρουν πληροφορίες ή να κάνουν τις αγορές τους.

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να εμφανίζεσαι στα πρώτα αποτελέσματα της Google; 

Σκέψου απλά, το πώς αναζητάς πληροφορίες στο Internet. Περιφέρεσαι απλά ανάμεσα στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης ή επιλέγεις ένα από τα αρχικά αποτελέσματα που βρίσκονται στην πρώτη σελίδα και με ιδιαίτερη προσοχή;

Εάν μένεις στα κορυφαία αποτελέσματα, τότε είσαι ένας από τους 95% εκεί έξω, που κάνουν το ίδιο! Σε ποια σελίδα εμφανίζεται το blog σου; Έρχεται στην πρώτη σελίδα; Στην δεύτερη; Ή μήπως στην τρίτη;

Αυτό ονομάζεται: Κατάταξη σελίδας, το λεγόμενο και χιλιοειπωμένο …Pagerank!

Όσο περισσότερη επισκεψιμότητα αποκτήσεις, όσο περισσότερο engaged είναι το περιεχόμενό σου, όσα περισσότερα likes και κοινοποιήσεις γίνονται στα άρθρα σου, τόσο καλύτερα θα αξιολογηθείς και θα καταταχθείς στην Google! Πράγμα που σημαίνει, ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ανακαλύπτουν το εταιρικό σου website, το blog σου, θα μαθαίνουν εσένα, για τις υπηρεσίες, τα προϊόντα σου, τα πάντα!

Το μυστικό για επιτυχημένα post στο Blog
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόσο συχνά “γράφεις” στο Blog σου;

Το Blogging, μοιάζει με μια εργασία, σαν ένα Project που θα ολοκληρωθεί, μόνο αν πραγματικά το θέλεις.

Συμβουλή: Γράψε, μόνο όταν το θέλεις πραγματικά και όταν έχεις χρόνο. Μην πιέζεσαι και μη σε αγχώνει η συχνότητα, απλά ξεκίνα από κάπου. Μία φορά το μήνα, είναι καλύτερο από το να μην ασχοληθείς καθόλου. Μία φορά την εβδομάδα, είναι ακόμα καλύτερο, ενώ η καθημερινή δημοσίευση άρθρων, είναι το βέλτιστο! Όσο πιο συχνά και περισσότερο γράφεις, τόσο πιο εύκολο γίνεται πλέον και η αυξημένη ποσότητα, θα οδηγήσει τελικά στη “συλλογή” δυνητικών πελατών, άμεσα.

Όσο περισσότερο χρόνο έχεις ξοδέψει για ποιοτικό περιεχόμενο στο Blog σου, τόσο λιγότερο χρόνο θα ξοδέψεις αργότερα για την επιχείρησή σου. Το marketing αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την επιχείρησή σου, αλλά το χειρότερο σενάριο θα ήταν ένα άρθρο με τίτλο: “Πώς κατέστρεψα την Επιχείρησή μου, γιατί αφιέρωνα πολύ χρόνο για το Blog μου” …

Ο Χρόνος, είναι πολυτιμότερος από το χρήμα. Ξόδεψέ τον, με σύνεση.

Τι “γράφεις” ;

Αρχικά, γράψε για εσένα, για τους πελάτες σου. Γράψε για τις υπηρεσίες, για τα προϊόντα σου. Γράψε για τις επιτυχίες, τις αποτυχίες σου και μαθήματα που μέσα από αυτά, έμαθες! Και αν …τολμάς, γράψε μερικές ενδιαφέρουσες ιστορίες για το πώς αποφάσισες να γίνεις αυτός που είσαι σήμερα, στην Αγορά. Προσωπικές ιστορίες για την επιτυχία σου, αλλά και πώς τα κατάφερες, θα βοηθήσει στο να αποκτήσεις ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο brand name. Όπως ειπώθηκε παραπάνω, οι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες στο Διαδίκτυο, ψάχνοντας για αξιόπιστες πηγές “θρεπτικών συστατικών“. Μια πηγή από αυτές, είναι οι Κριτικές που δημοσιεύονται από πελάτες σου και δείχνουν ποια προϊόντα είναι τα καλύτερα. Όσο πιο καλή και αξιόπιστη σχέση έχει με τους πελάτες σου μέσω του Blog σου, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται και οι καλές κριτικές για εσένα, για τα προϊόντα σου.

Blog: 5 Tips να ποστάρεις σε λιγότερο χρόνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναθέτεις τη συγγραφή των άρθρων σου;

Ναι, μπορείς να προσλάβεις επαγγελματία αρθρογράφο. Και ναι, μπορείς να τον πληρώνεις για να φτιάχνει πρωτότυπο και engaged περιεχόμενο, ώστε να προσελκύσεις το αναγνωστικό διαδικτυακό κοινό σου. Η διαδικασία αυτή, λέγεται εναλλακτικά και Content Marketing. Ωστόσο, φρόντισε να μην εκτελεστεί ανεπαρκώς, καθώς αποτελεί μια από τις πιο βασικές τεχνικές Marketing, αλλά και η διαδικασία να είναι θεμιτή. Προσπάθησε να σιγουρέψεις πως ο άνθρωπός αυτός, θα συγκλίνει με τα δικά σου θέλω και ο τρόπος γραφής του θα ταιριάζει με τον δικό σου.

Υψηλότερη θέση στην Google, με την πολύτιμη βοήθεια του Content Marketing

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόσα άρθρα πρέπει να έχεις;

Η Ποιότητα των άρθρων σου, πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή. Αλλά το μέγεθος, μετράει. Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ήθελες να ανεβάζεις άρθρα συχνότερα από τους ανταγωνιστές σου. Με αυτόν τον τρόπο, η μηχανή αναζήτησης βλέπει ότι η ιστοσελίδα σου είναι περισσότερο ενεργή, ισχυρή και αξιόπιστη, απ’ ότι των ανταγωνιστών σου. Περισσότερα άρθρα στο Blog σου, ισούται με πολύ περισσότερες πιθανότητες ανακάλυψής του από αναγνώστες που αναζητούν πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

Σκέψου καλά τα παραπάνω και αναλογίσου από εδώ και πέρα, κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να αναρτήσεις ένα άρθρο στο Blog σου. Μην ξεχνάς πως πρέπει να είσαι η πηγή των “θρεπτικών συστατικών” που θα καταναλώσουν οι αναγνώστες σου και θα ευχαριστηθούν.

Το καλύτερο είναι πως τα άρθρα που γράφεις σήμερα, θα συνεχίσουν να προσελκύουν υποψήφιους πελάτες, έως και χρόνια αργότερα.

Το Blogging είναι δώρο, που συνεχώς θα σου αποφέρει κέρδη!

 

πηγή: entrepreneur.com

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.