Πώς να εξαιρέσετε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης στο WordPress

  1. Home
  2. Κατασκευή ιστοσελίδας
Πώς να εξαιρέσετε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης στο WordPress

Θέλετε να μάθετε πώς να εξαιρείτε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress;

Από προεπιλογή, η εσωτερική αναζήτηση στον ιστότοπό σας θα περιλαμβάνει όλα τα άρθρα και τις σελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για να διευκολύνετε τους επισκέπτες του ιστότοπού σας να βρουν αυτό που αναζητούν, μπορεί να θέλετε να εξαιρέσετε συγκεκριμένο περιεχόμενο, ώστε να μην εμφανίζεται ποτέ σε αυτά τα αποτελέσματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να εξαιρέσετε ορισμένες σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress, βήμα βήμα.

[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Γιατί να εξαιρέσετε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress;

Μια ιστοσελίδα σε WordPress περιλαμβάνει όλες τις αναρτήσεις, τις σελίδες και τους προσαρμοσμένους τύπους αναρτήσεων στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ωστόσο, εάν διαχειρίζεστε ένα eshop, τότε μπορεί να θέλετε να αποκρύψετε σελίδες όπως η σελίδα του λογαριασμού σας, η σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς και πολλά άλλα.

Το ίδιο ισχύει και για όσους τρέχουν ιστοσελίδες forum. Μπορεί να θέλετε να αποκρύψετε περιεχόμενο μόνο για συνδρομητές ώστε να μην εμφανίζεται στα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Ας δούμε πώς να εξαιρέσετε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Δημιουργήστε έναν νέο αλγόριθμο αναζήτησης WordPress με ένα plugin του WordPress

Ο ευκολότερος τρόπος για να εξαιρέσετε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress είναι χρησιμοποιώντας την προσθήκη SearchWP. Είναι το καλύτερο πρόσθετο αναζήτησης για WordPress που χρησιμοποιείται σε πάνω από 30.000 ιστότοπους.

Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και σας δίνει τον πλήρη έλεγχο των αποτελεσμάτων αναζήτησής σας στο WordPress.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το πρόσθετο.

Μετά την ενεργοποίηση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις » SearchWP και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή μενού «Άδεια χρήσης».

Στη συνέχεια, μπορείτε να εισαγάγετε το κλειδί άδειας χρήσης στο πλαίσιο «Άδεια χρήσης» και να κάνετε κλικ στο κουμπί «Ενεργοποίηση». Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες στον λογαριασμό σας στον ιστότοπο SearchWP.

Μετά από αυτό, πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή μενού «Μηχανές».

Αυτό σας μεταφέρει σε μια σελίδα όπου πρέπει να ορίσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της μηχανής αναζήτησης. Σκεφτείτε το σαν να δημιουργείτε τον δικό σας αλγόριθμο αναζήτησης Google που είναι μόνο για τον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της μηχανής αναζήτησης κάνοντας κλικ στα αναπτυσσόμενα μενού «Αναρτήσεις», «Σελίδες», «Μέσα» και άλλους προσαρμοσμένους τύπους ανάρτησης.

Κάθε ενότητα θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η μηχανή αναζήτησης κατατάσσει το περιεχόμενο του ιστότοπού σας.

Για παράδειγμα, εάν μετακινήσετε το «Τίτλος» προς τα κάτω και το «Περιεχόμενο» προς τα πάνω, τότε το περιεχόμενο θα έχει μεγαλύτερη αξία από τον τίτλο.

Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε εντελώς όλες τις σελίδες από την εμφάνιση στην αναζήτηση του WordPress εδώ.

Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί «Κατάργηση» στην ενότητα «Σελίδες».

Αυτό εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο όπου πρέπει να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου «Σελίδες».

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Τέλος” για να αφαιρέσετε όλες τις σελίδες από την εμφάνιση στην αναζήτηση.

Εξαιρέστε συγκεκριμένες σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress

Εάν θέλετε να εξαιρέσετε μόνο συγκεκριμένες σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης στον ιστότοπό σας, τότε αυτή η ενότητα είναι για εσάς.

Για να το κάνουμε αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε την επέκταση διεπαφής χρήστη Εξαίρεση από το SearchWP. Όταν είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας SearchWP, μεταβείτε στη σελίδα λήψης διεπαφής χρήστη εξαίρεσης και κάντε κλικ στην επιλογή “Λήψη επέκτασης”.

Στη συνέχεια, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την επέκταση όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο WordPress.

Μετά από αυτό, ανοίξτε τη σελίδα που θέλετε να εξαιρέσετε από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή «Σελίδα» είναι επιλεγμένη στο δεξί σας μενού και απλώς επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου «Εξαίρεση από την αναζήτηση».

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Ενημέρωση» και αυτή η σελίδα θα είναι τώρα κρυφή από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Ακόμα κι αν οι επισκέπτες σας εισάγουν τον ακριβή τίτλο της σελίδας στη γραμμή αναζήτησής σας, δεν θα εμφανιστεί.

Εάν θέλετε να αποκρύψετε περισσότερες μεμονωμένες σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης, απλώς ακολουθήστε ξανά τα παραπάνω βήματα.

Για να εξαιρέσετε συγκεκριμένες αναρτήσεις του blog από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress, μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα παραπάνω. Η μόνη διαφορά είναι ότι το δεξί μενού θα λέει «Άρθρο» αντί για «Σελίδα».

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να μάθετε πώς να εξαιρείτε σελίδες από τα αποτελέσματα αναζήτησης του WordPress.

 

Christos Rontos

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.