Πως να δημιουργήσω ένα άρθρο στο WordPress

  1. Home
  2. Κατασκευή ιστοσελίδας
Πως να δημιουργήσω ένα άρθρο στο WordPress

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε το ποιο βασικό πράγμα στο WordPress, την δημιουργία και διαχείριση άρθρου.

Θα πρέπει να συνδεθείτε στο περιβάλλον διαχείρισης του WordPress site σας. π.χ. http://www.mysite.gr/wp-admin με το username και το password σας.

Θα αναζητήσετε στην πλαϊνή αριστερά μπάρα διαχείρισης το κουμπί “Προσθήκη Νέου” όπου ανήκει στα Άρθρα.

Η πρώτη εικόνα που βλέπουμε στην οθόνη μας είναι η εξής:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να γράψουμε τον τίτλο του άρθρου μας. Έπειτα από κάτω ξεκινάμε να συντάξουμε το κείμενό μας. Εδώ η διαδικασία είναι περίπου ίδια όπως σε κάθε επεξεργαστή κειμένου π.χ. όπως το Word.

Πατώντας το κουμπί “Προσθήκη Πολυμέσων” θα μας μεταφέρει στην βιβλιοθήκη όλων των εικόνων τις ιστοσελίδας μας. Εκεί εάν την έχω ήδη μεταφορτώσει απλά την βρίσκω και πατάω προσθήκη.

Αλλιώς πηγαίνω στην μεταφόρτωση αρχείων πάνω αριστερά και ανεβάζω την εικόνα από τον υπολογιστή μου.

Στην δεξιά πλευρά της οθόνης μας θα βρούμε την περιοχή όπου βρίσκονται οι κατηγορίες και θα πρέπει να επιλέξουμε σε ποια κατηγορία/κατηγορίες ανήκει το άρθρο μας.

Επόμενο και τελευταίο βήμα είναι η προσθήκη της κύριας εικόνας του άρθρου μας.

Πάλι στην δεξιά πλευρά της οθόνης μας και προς τα κάτω θα δούμε την περιοχή που θα πρέπει να ορίσουμε κεντρική εικόνα για το άρθρο μας.

Πατάμε στο “Καθορισμός χαρακτηριστικής εικόνας”. Εκεί με τον ίδιο τρόπο ακριβώς ή επιλέγουμε μια εικόνα που ήδη έχουμε ανεβάσει ή ανεβάζουμε μια εικόνα από τον υπολογιστή μας όπως δείξαμε σε προηγούμενο βήμα.

Τέλος πατήστε “Δημοσίευση” στο κουμπί πάνω δεξιά για να δημοσιευθεί το άρθρο σας.

 

  • Κοινοποίηση:

Christos Rontos

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.