Πώς να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress

  1. Home
  2. Κατασκευή ιστοσελίδας
Πώς να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress

Αναρωτιέστε πώς να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress site σας; Ενώ τα σχόλια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με τους επισκέπτες  του site σας, ορισμένοι κάτοχοι ιστότοπων δεν θέλουν να λαμβάνουν σχόλια για το site τους.

Χάρη στο WordPress, έχετε τη δυνατότητα είτε να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε συγκεκριμένες αναρτήσεις, σελίδες,  ή ακόμη και να αφαιρέσετε εντελώς τα σχόλια από ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τη διαδικασία βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης των σχολίων στο WordPress.

Γιατί να απενεργοποιήσετε τα σχόλια στο WordPress;

Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων χρησιμοποιούν το WordPress για να δημιουργήσουν την ιστοσελίδα τους. Αυτές οι ιστοσελίδες επιχειρήσεων συχνά δεν έχουν τμήμα blog και κυρίως έχουν στατικές σελίδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν έχει νόημα να επιτρέπονται σχόλια καθόλου.

Το άλλο σενάριο είναι ότι ορισμένα ιστολόγια επιχειρήσεων επιλέγουν να απενεργοποιούν τα σχόλια εξ ολοκλήρου για την αποτροπή ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Παρόλο που μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τεχνικές προστασίας από ανεπιθύμητα μηνύματα, η απενεργοποίηση της ενότητας σχολίων θα λύσει σίγουρα το πρόβλημα.

Όποια και αν είναι η αιτία μπορείτε σίγουρα να απενεργοποιήσετε τα σχόλια και ακόμη και να αφαιρέσετε το τμήμα σχολίων από το site σας.

Στα πρώτα βήματα θα δείτε πως να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε σελίδες, αναρτήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε καποιο plugin. Θα σας εξηγήσουμε αργότερα πώς να αφαιρέσετε την ενότητα σχολίων από τον ιστότοπό σας με τη βοήθεια ενός plugin.

Απενεργοποιήστε τα σχόλια για τις μελλοντικές αναρτήσεις

Αν μόλις ξεκινήσατε τον ιστότοπό σας, μπορείτε εύκολα να σταματήσετε να σχολιάζουν τις μελλοντικές αναρτήσεις σας.

[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις »Συζήτηση από την αριστερή πλαϊνή μπάρα του πίνακα διαχείρισης του WordPress.

Σε αυτήν τη σελίδα, πρέπει να καταργήσετε την επιλογή  “Να επιτρέπεται στους χρήστες να δημοσιεύουν σχόλια σε νέα άρθρα” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Αυτό θα απενεργοποιήσει τα σχόλια για όλες τις μελλοντικές αναρτήσεις σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε τα σχόλια σε μια συγκεκριμένη ανάρτηση, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση.

Απενεργοποιήστε τα σχόλια σε μια συγκεκριμένη σελίδα ή δημοσίευση

Από προεπιλογή, τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα σε όλες τις σελίδες σας.

Ωστόσο, το WordPress σας δίνει την ελευθερία να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε μεμονωμένες σελίδες και αναρτήσεις.

Απλά μεταβείτε στις Σελίδες »Όλες οι σελίδες από την αριστερή πλαϊνή γραμμή. Στην επόμενη σελίδα, θα πρέπει να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τον τίτλο μιας σελίδας που θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα σχόλια και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επεξεργασία.

Στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας σας, θα δείτε το εικονίδιο 3 κάθετων κουκίδων. Πρέπει να κάνετε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε ένα αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογές”.

Αυτό θα ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο συζήτησης είναι ενεργοποιημένο.

Μόλις κλείσετε αυτό το κουτάκι, θα δείτε το πλαίσιο μεταφράσεων στη δεξιά πλευρά του επεξεργαστή σας.

Τώρα, μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου Allow Comments για να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε αυτή τη σελίδα και να κάνετε Ενημέρωση για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε επιλεκτικά τα σχόλια, μπορείτε απλά να επιλέξετε το πλαίσιο για να τα ενεργοποιήσετε για ορισμένες σελίδες.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία για να απενεργοποιήσετε τα σχόλια σε μεμονωμένες αναρτήσεις.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.