Πώς να απενεργοποιήσετε μια σελίδα στο WordPress

  1. Home
  2. CMS
Πώς να απενεργοποιήσετε μια σελίδα στο WordPress

Θέλετε να απενεργοποιήσετε μια σελίδας στον ιστότοπό σας στο WordPress;

Μερικές φορές θέλετε να απενεργοποιήσετε μια απλή σελίδα για απλή επεξεργασία ή να αποκρύψετε συγκεκριμένες σελίδες από ομάδες χρηστών.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε σελίδες στο WordPress, βήμα προς βήμα.

Όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο σε WordPress, δημιουργείτε και δημοσιεύετε σελίδες για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας.

Για παράδειγμα, ίσως έχετε αλλάξει γνώμη για ορισμένες σελίδες και θέλετε να οδηγήσετε τον ιστότοπό σας σε μια νέα κατεύθυνση. Ή, δημοσιεύσατε κατά λάθος μια σελίδα που δεν θέλετε να βλέπουν οι επισκέπτες σας.

Το WordPress διευκολύνει την απενεργοποίηση σελίδων, την απόκρυψή τους από τους επισκέπτες σας, την πρόσβαση σε αυτούς μόνο σε συγκεκριμένους επισκέπτες και πολλά άλλα.

Με αυτά τα λόγια, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καταργήσετε τη δημοσίευση μιας σελίδας στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Μέθοδος 1: Απενεργοποίηση μιας μεμονωμένης σελίδας

Η απενεργοποίηση μιας σελίδας σάς επιτρέπει να την αφαιρέσετε από τον ιστότοπό σας, ενώ παράλληλα σας δίνει την επιλογή να επεξεργαστείτε τη σελίδα και να τη δημοσιεύσετε ξανά αργότερα.

Ο απλούστερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αλλάξετε τη σελίδα σε πρόχειρο. Αυτό αποκρύπτει τη σελίδα από τους επισκέπτες του ιστότοπού σας, αλλά οι συνδεδεμένοι χρήστες εξακολουθούν να μπορούν να προβάλλουν και να επεξεργάζονται τη σελίδα από τον πίνακα ελέγχου της σελίδας.

Εάν έχετε παρατηρήσει σφάλματα στη σελίδα ή θέλετε να βελτιώσετε το περιεχόμενο, τότε αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Σελίδες » Όλες οι σελίδες και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τη σελίδα και κάντε κλικ στον σύνδεσμο «Επεξεργασία».

Αυτό θα σας οδηγήσει στην οθόνη του προγράμματος επεξεργασίας σελίδας.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στον σύνδεσμο «Μετάβαση σε πρόχειρο» στο επάνω μέρος της σελίδας.

Εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα επιβεβαιώσει εάν θέλετε να αλλάξετε τη σελίδα σε πρόχειρο.

Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί «ΟΚ».

Αυτό θα ενημερώσει αυτόματα τη σελίδα σας σε πρόχειρο.

Εάν δεν χρειάζεστε πλέον τη σελίδα στον ιστότοπό σας ή είναι ξεπερασμένη, τότε μπορείτε να διαγράψετε εντελώς τη σελίδα.

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί «Μετακίνηση στον κάδο» στο δεξί μενού και η σελίδα σας θα μετακινηθεί στον κάδο απορριμμάτων.

Christos Rontos

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.