Πώς να αλλάξετε το WordPress Admin Email

  1. Home
  2. Κατασκευή ιστοσελίδας
Πώς να αλλάξετε το WordPress Admin Email

Θέλετε να αλλάξετε το email admin του WordPress για το site σας; Από προεπιλογή, το WordPress χρησιμοποιεί την πρώτη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προστίθεται κατά την εγκατάσταση. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε εύκολα να αλλάξετε τη email διαχειριστή του WordPress.

Γιατί και πότε πρέπει να αλλάξετε το WordPress Admin Email;

Κανονικά, οι αρχάριοι χρησιμοποιούν το προσωπικό τους email κατά την εγκατάσταση του WordPress. Επίσης, ορισμένες εταιρείες φιλοξενίας WordPress έχουν αυτόματα εγκατεστημένους χρήστες που χρησιμοποιούν αυτόματα το email του λογαριασμού φιλοξενίας σας κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Αυτή η διεύθυνση email χρησιμοποιείται στη συνέχεια από το WordPress ως κύριο email του site σας.

Αυτό το email χρησιμοποιείται από το WordPress για την αποστολή σημαντικών ειδοποιήσεων. Για παράδειγμα, όταν δημιουργείται ένας νέος λογαριασμός χρήστη, εγκαθίσταται μια αυτόματη ενημέρωση για ειδοποιήσεις π.χ. σχολίων.

Το email διαχειριστή χρησιμοποιείται επίσης για ανάκτηση χαμένου κωδικού πρόσβασης και τις ειδοποιήσεις σχετικά με το λογαριασμό.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες site συνειδητοποιούν άμεσα ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα επαγγελματικό email.

Μέθοδος 1. Αλλαγή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαχειριστή του WordPress μέσω της περιοχής διαχειριστή

Αυτή η μέθοδος είναι απλούστερη και συνιστάται για αρχάριους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να αλλάξετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ιστότοπου του WordPress και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού χρήστη του WordPress.

[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Για να αλλάξετε το email του site σας, μεταβείτε στην επιλογή Ρυθμίσεις »Γενικά και αλλάξτε την επιλογή” Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου “.

Αλλαγή του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαχείρισης του WordPress

Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Το WordPress θα στείλει τώρα σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τη διοίκηση σε αυτή τη νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έπειτα, εάν θέλετε να αλλάξετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη διαχειριστή, πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα Χρήστες »Όλοι οι χρήστες και κάντε κλικ στον σύνδεσμο ‘Επεξεργασία’ κάτω από το χρήστη διαχειριστή που θέλετε να αλλάξετε.

Επεξεργασία λογαριασμού χρήστη στο WordPress

Αυτό θα ανοίξει τη σελίδα επεξεργασίας προφίλ για αυτόν τον συγκεκριμένο λογαριασμό χρήστη. Απλώς μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή email και, στη συνέχεια, αλλάξτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αλλάξτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο κουμπί “Ενημέρωση προφίλ” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Εάν είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό χρήστη που αλλάξατε, τότε το WordPress θα στείλει τώρα μια ειδοποίηση μέσω email στη νέα διεύθυνση email που βάλατε. Πρέπει να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο του μηνύματος που λάβατε για να επιβεβαιώσετε την αλλαγή του email.

Μέθοδος 2. Αλλαγή του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του WordPress μέσω του PhpMyAdmin

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα σας δείξουμε πώς να αλλάξετε τις δύο αυτές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του phpMyAdmin. Αυτή η μέθοδος θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην περιοχή διαχείρισης του WordPress.

Πρώτον, πρέπει να επισκεφτείτε τον πίνακα ελέγχου του cPanel της φιλοξενίας σας. Στην ενότητα της βάσης δεδομένων, πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο phpMyAdmin.

Σημείωση: Ανάλογα με την εταιρεία φιλοξενίας σας, ο πίνακας εργαλείων cPanel μπορεί να φαίνεται ελαφρώς διαφορετικός.

Το phpMyAdmin πρόκειται για ένα εργαλείο διαχείρισης βάσεων δεδομένων και θα το χρησιμοποιήσουμε για την άμεση αλλαγή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαχείρισης στη βάση δεδομένων του WordPress.

Στο παράθυρο phpMyAdmin, θα δείτε την βάση δεδομένων σας στην αριστερή στήλη. Κάνοντας κλικ σε αυτό θα εμφανιστούν όλοι οι πίνακες. Πρέπει να εντοπίσετε τον πίνακα users και να κάνετε κλικ για να το ανοίξετε.

Κάντε κλικ για να ανοίξετε τον πίνακα  _users στο παράθυρο phpMyAdmin. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί επεξεργασίας δίπλα στη σειρά όπου αντιστοιχεί στον χρήστη που θέλετε να επεξεργαστείτε.

Το PhpMyAdmin θα ανοίξει τώρα τη γραμμή χρήστη σε μια φόρμα. Μπορείτε να εισάγετε τη νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πεδίο user_email.

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο κουμπί ‘Go‘ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.