Πόσο πρέπει να κοστίζει μια ιστοσελίδα;

  1. Home
  2. Internet Marketing
Πόσο πρέπει να κοστίζει μια ιστοσελίδα;

Επιτέλους αποφασίσαμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το ζήτημα της επαγγελματικής μας ιστοσελίδας. Καταλάβαμε πόσο σημαντική είναι μια επαγγελματική παρουσία στο internet και τα κοινωνικά δίκτυα. Δυστυχώς στην χώρα μας υστερούμε στο κομμάτι της τεχνολογικής παιδείας και δεν έχουμε γνώση των βασικών, κατασκευαστικών διεθνών Standards για την κατασκευή ιστοσελίδας.

Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι στην αγορά του web, θα ακούσετε ένα ευρύ φάσμα τιμών για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Κατά την αναζήτηση σας για την εταιρεία που θα αναλάβει να κατασκευάσει την επαγγελματική σας ιστοσελίδα θα ακούσετε τα εξής κοστολόγια: Δωρεάν ιστοσελίδα, 100€ – 700€, 800€ – 1.500€, 1.500 – 3.000€, 3.000€ και άνω.

Πόσο όμως πρέπει να κοστίζει μια ιστοσελίδα;

Ας ξεκινήσουμε όμως με το ποια κόστη απαρτίζουν την ιστοσελίδα μας:

piggy_on_money

  1. Ετήσιο κόστος: όνομα χώρου και φιλοξενία.
    Είναι τα λεγόμενα “υλικά” της ιστοσελίδας μας, αυτά που χρειάζεται για να είναι ONLINE: Ένα (ή περισσότερα) όνομα χώρου και η φιλοξενία ιστοσελίδας σε έναν αξιόπιστο Server.
  2. Εφάπαξ κόστος (μια φορά): Σχεδιασμός Ιστοσελίδας.
    Εδώ επικρατεί ένας σκοταδισμός θα λέγαμε για το τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας και η κατασκευή της. Η κάθε εταιρεία μας προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες στον τομέα αυτό.

Μια πλήρης ιστοσελίδα εταιρείας δεν πρέπει να κοστίζει κάτω από 800€ και πάνω από 2.400€

Για να ξεδιαλύνουμε το τοπίο, πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά κατασκευαστικά standards που υπάρχουν Διεθνώς. Αυτό σημαίνει, ότι στο εφάπαξ κόστος της κατασκευής ιστοσελίδας, πρέπει να ελέγξουμε αν μας παρέχονται στο συνολικό κόστος όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες.

Ας δούμε τις βασικές υπηρεσίες που πρέπει να μας παρέχονται αλλά και τις εργατοώρες που δαπανούνται:

Εκπαίδευση διαχείρισης της ιστοσελίδας, των Social Media και των στατιστικών Google Analytics.glwssa

Συνήθως αυτό είναι εφικτό μόνο όταν για την κατασκευή ιστοσελίδας, χρησιμοποιούνται συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που είναι “ανοιχτά” και φιλικά για τον χρήστη.

Απαραίτητες Εργατοώρες : τουλάχιστον 3

Συχνό Back up ιστοσελίδας.

Όσο μεγαλύτερη η συχνότητα των αντιγράφων ασφαλείας που γίνονται στην ιστοσελίδα μας, τόσο πιο ασφαλής είναι. Το ιδανικό είναι τα πραγματοποιούνται Back up ημερήσια.

Απαραίτητες Εργατοώρες: 1 / Back up

Αναβαθμίσεις συστήματος.

Σπουδαίο για την ασφάλεια και ορθή λειτουργία της ιστοσελίδας μας είναι να πραγματοποιούνται τακτικές αναβαθμίσεις συστήματος.

Απαραίτητες Εργατοώρες: 1 / αναβάθμιση

Φιλοξενία ιστοσελίδας σε CDN Server.

Ένας server με υποστήριξη και πολλαπλά σημεία ελέγχου ορθής λειτουργίας της ιστοσελίδας μας, είναι ο κύριος παράγοντας για να είναι ONLINE η ιστοσελίδα μας και να έχει καλές θέσεις ατα αποτελέσματα της Google.

Απαραίτητες Εργατοώρες: ένα έτος

Mobile-DevicesResponsive σχεδιασμός ιστοσελίδας.

Αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα μας θα παίζει σωστά σε όλες τις οθόνες είτε είναι κινητά, είτε τάμπλετ, λάπτοπ κλπ.

Απαραίτητες Εργατοώρες: 15

Ποιοτικός έλεγχος.

Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται κατά την κατασκευή ιστοσελίδας για να εξακριβωθεί η ορθή λειτουργία της σε όλες τις συσκευές και Browsers.

Απαραίτητες Εργατοώρες: 6

Δημιουργία BLOG εταιρείας.

Απαραίτητο εργαλείο για την προώθηση της ιστοσελίδας μας. Σε αυτό πρέπει να ενσωματωθούν όλα τα εταιρικά μας χαρακτηριστικά, αλλά και να διασυνδεθεί το Blog με την ιστοσελίδα μας.

Απαραίτητες Εργατοώρες: 1

Πολυγλωσσία και εγκατάσταση ξένων γλωσσών στο website.bk100_598px_-share-relationships

Ελέγξτε αν σας παρέχεται η δυνατότητα προσθήκης ξένων γλωσσών στην ιστοσελίδα σας.

Απαραίτητες Εργατοώρες: 5

Δημιουργία λογαριασμών στα Social Media.

Είναι αυτονόητο για κάθε σύγχρονη ιστοσελίδα η δημιουργία όλων των απαραίτητων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα. Τα κοινωνικά δίκτυα που επιβάλλεται να έχουμε εταιρική παρουσία είναι: Facebook Page, Instagram, Linked In, YouTube.

Απαραίτητες Εργατοώρες: 3

Διασύνδεση Social Media με το website

Οι άνω λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα πρέπει να συνδεθούν με την ιστοσελίδα μας, αλλά και να βελτιστοποιηθούν εικαστικά ώστε να ταιριάζουν στα εταιρικά μας χαρακτηριστικά.

Απαραίτητες Εργατοώρες: 2

Money-treeΔιαφημιστική Καμπάνια Google Adwords.

Κατά καιρούς μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε διαφημιστικές καμπάνιες στην Google Adwords. Η διαχείριση των διαφημίσεων αυτών πρέπει να γίνονται από την εταιρεία που μας υποστηρίζει.

Απαραίτητες Εργατοώρες: 2

24ωρη τεχνική υποστήριξη.

Είναι υψίστης σημασίας η εταιρεία που θα συνεργαστείτε να σας παρέχει 24ωρη τεχνική υποστήριξη στα επείγοντα περιστατικά σας.

Τουλάχιστον 15 εργατοώρες / έτος

Δημιουργία όσων λογαριασμών e-mail χρειάζεστε, χωρίς περιορισμούς.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στα εταιρικά σας emails, για να μην έχουν πρόβλημα στην λειτουργία τους, αλλά και για να μην έχετε περιορισμό στην δημιουργία εταιρικών e-mail.

Απαραίτητες Εργατοώρες: 4

Χειροποίητο εικαστικό ιστοσελίδας και όχι αγορασμένο template.sxedio-filosofia

Κανείς δεν θέλει η ιστοσελίδα του να είναι κόπια άλλων ιστοσελίδων. Η ιστοσελίδα μας πρέπει στο design της να συμφωνεί απόλυτα με το ύφος και την φιλοσοφία της εταιρείας μας.

Απαραίτητες Εργατοώρες: 22

Καταχώριση σε διεθνής καταλόγους και μηχανές αναζήτησης.

Η καταχώρηση σε καταλόγους είναι πολύ σημαντική για το SEO της ιστοσελίδας μας.

Απαραίτητες Εργατοώρες: 10

Βελτιστοποίηση SEO ιστοσελίδας με συγκεκριμένα βήματα – υπηρεσίες.

Εδώ πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά τις συγκεκριμένες ενέργειες που θα γίνουν μέσα και έξω από το website μας και να βεβαιωθούμε ότι αποτελούν ορθές τακτικές, που συμφωνούν με το εγχειρίδιο της Google για την προώθηση. Επίσης πρέπει να δούμε αληθινά αποτελέσματα επιτυχημένων ιστοσελίδων για την παρουσία τους στην Google.

Eπεκτάσιμη ιστοσελίδα.

Αυτό σημαίνει η ιστοσελίδα μας να έχει την δυνατότητα προσθήκης των εκάστοτε αναγκών μας, ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να κατασκευαστεί από την αρχή. Ίσως από τις πιο σημαντικές και ανεκτίμητες ιδιότητες μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας.

trappedΑποκλειστική Ιδιοκτησία (χωρίς να πληρώνετε δικαιώματα χρήσης)

Άλλο ένα κόστος που παρουσιάζεται είναι τα δικαιώματα χρήσης της ίδιας μας της ιστοσελίδας! Δηλαδή υπάρχουν εταιρείες που μας ζητούν να πληρώνουμε για την ιδιοκτησία μας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το ζήτημα.

Μεταφέρσιμη ιστοσελίδα.

Πρόκειται για την δυνατότητα που μας παρέχεται να πάρουμε την ιστοσελίδα μας από τον εκάστοτε κατασκευαστή και να την μεταφέρουμε όπου θέλουμε.

✓ Υπολογίστε ότι για έναν web developer με εμπειρία 8 -10 έτη, το κόστος της εργατοώρας είναι περίπου 25€.

Κατανοούμε ότι μια τέτοια διαδικασία, πρέπει να γίνει μόνο από σοβαρούς επαγγελματίες με πείρα και αποτελέσματα στο χώρο του web.

Θα επιτρέπατε στο ανιψάκι σας ή σε κάποιον ανειδίκευτο να φτιάξει την βιτρίνα του καταστήματος σας;

Γιατί να ρισκάρετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο παγκόσμια;

Αυτός είναι ο λόγος που μια πλήρης επαγγελματική ιστοσελίδα κοστίζει από 800€ έως 2.400€ ανάλογα με το τι περιλαμβάνει και ποιες υπηρεσίες μας παρέχονται. Προσέξτε ιδιαίτερα, στο κάθε κόστος για κατασκευή ιστοσελίδας που θα λάβετε, να ελέγξετε αν συμπεριλαμβάνονται οι υπηρεσίες που περιγράφηκαν πάνω. Επίσης ελέγξτε για το after sales support, αν υπάρχει και τι περιλαμβάνει. Θα έχει υποστήριξη η ιστοσελίδα σας;

Μάθετε περισσότερα για τις τιμές των ιστοσελίδων

εδώ

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.