Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί Click-to-Call στο WordPress

  1. Home
  2. Κατασκευή ιστοσελίδας
Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί Click-to-Call στο WordPress

Θέλετε να προσθέσετε ένα κουμπί click-to-call στο WordPress; Οι περισσότεροι χρήστες επισκέπτονται τους ιστότόπους χρησιμοποιώντας τα κινητά τους τηλέφωνά, προσθέτοντας ένα κουμπί “click-to-call” σας διευκολύνει να επικοινωνήσουν μαζί σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ένα κουμπί click-to-call στην ιστοσελίδα σας.

Γιατί να προσθέσετε κουμπί “click-to-call” στο WordPress

Πολλοί ιστότοποι μικρών επιχειρήσεων περιμένουν από τους πελάτες τους να επικοινωνούν μαζί τους για προσφορές, πληροφορίες πριν από την πώληση ή γενικά την υποστήριξη τους.

Ωστόσο, ανάλογα με τη περίπτωση, ορισμένοι χρήστες να θέλουν να μιλήσουν άμεσα με ένα άτομο.

Καθώς αυξάνεται η επισκεψιμότητα για κινητά σε όλο τον κόσμο, συχνά οι χρήστες θεωρούν ότι είναι πιο βολικό κάνοντας μια κλήση να λάβουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να προσθέσετε εύκολα ένα κουμπί click-to-call στο WordPress.

Προσθήκη κουμπιού “Κάντε κλικ για κλήση τώρα” στο WordPress χρησιμοποιώντας ένα Plugin

Αυτή η μέθοδος είναι ευκολότερη, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι θα εμφανίσει μόνο το πλήκτρο κλικ για κλήση σε κινητές συσκευές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Μέθοδο 2 σε αυτό το άρθρο για να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σε όλες τις συσκευές.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε και να ενεργοποιήσετε το plugin Call Now Button στον ιστότοπό σας.

Μετά την ενεργοποίηση, πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα Ρυθμίσεις »Call Now Button για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις.

Πρώτον, πρέπει να επιλέξετε το πλαίσιο του κουμπιού για να το ενεργοποιήσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε και να εισάγετε τον αριθμό τηλεφώνου που θέλετε να σας καλούν.

Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε κείμενο για να το εμφανίσετε ή να αποκρύψετε το εικονίδιο. Αν το αφήσετε κενό, τότε το πρόσθετο θα εμφανίσει ένα κουμπί κλήσης με το εικονίδιο του τηλεφώνου.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο ‘Σύνθετες ρυθμίσεις’ για να ρυθμίσετε περαιτέρω το “κουμπί κλήσης τώρα” για να επιλέξετε τη θέση και να περιορίσετε την εμφάνιση σε σελίδες που δεν θέλετε να εμφανίζεται.

Σύνθετες ρυθμίσεις του Plugin

Η πρώτη επιλογή στις σύνθετες ρυθμίσεις είναι να αλλάξετε το χρώμα του κουμπιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να ταιριάζει με το χρώμα του site  σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την παρακολούθηση του Google Analytics, η οποία θα σας επιτρέψει να δείτε πώς αλληλεπιδρούν οι χρήστες με το κουμπί κλήσης στις αναφορές σας στο Google Analytics.

Τέλος, μπορείτε να επιδείξετε ή να αποκλείσετε επιλεκτικά το κουμπί από συγκεκριμένες αναρτήσεις και σελίδες του WordPress.

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο κουμπί αποθήκευσης αλλαγών για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Αφού τελειώσετε, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπό σας σε μια κινητή συσκευή για να δείτε το κουμπί κλήσης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.