Γιατί πρέπει άμεσα να φτιάξω eshop;

  1. Home
  2. Κατασκευή eshop
Γιατί πρέπει άμεσα να φτιάξω eshop;

Οι πελάτες έχουν αγκαλιάσει τις διαδικτυακές αγορές, τα στοιχεία πωλήσεων λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2019 αναφέρουν ότι οι λιανικές πωλήσεις των eshop στο internet ξεπέρασαν τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία αντιπροσώπευαν σχεδόν το 15% των συνολικών πωλήσεων. Η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής (NRF) προέβλεψε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνέχιζε να αυξάνεται το 2020. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η έναρξη ενός eshop θα είναι όλο και πιο σημαντική για την επιτυχία μιας επιχείρησης.

Τι είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο;

Ο όρος ηλεκτρονικό εμπόριο αναφέρεται στη διαδικασία αγοράς και πώλησης αγαθών και υπηρεσιών στο διαδίκτυο, αν και τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί πέρα και από αυτό. Για παράδειγμα, οι έμποροι που έχουν φυσική τοποθεσία μπορούν να ενσωματώσουν το ηλεκτρονικό τους eshop επιτρέποντας στους πελάτες να κάνουν αγορές στο eshop και να παραλαμβάνουν την παραγγελία τους από το κατάστημα.

Εκτός από το ότι επιτρέπει στους λιανοπωλητές να εξυπηρετούν καλύτερα τους υπάρχοντες πελάτες, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να βρουν εντελώς νέο κοινό. Μικρές επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες μπορούν όλοι να επωφεληθούν από την λειτουργία ενός eshop στην επιχειρηματική τους στρατηγική.

Όπως κάθε ψηφιακή τεχνολογία, το ηλεκτρονικό εμπόριο συνέχισε να εξελίσσεται ραγδαία. Από τη δεκαετία του 1990, το ηλεκτρονικό εμπόριο άρχισε να στοχεύει μια αγορά καταναλωτών και οι διαδικτυακοί πωλητές άρχισαν να εμφανίζονται. Τώρα, σχεδόν οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης επιχείρησης ή επιχειρηματίας μπορεί να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Οφέλη ενός eshop

Καθώς η βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου επεκτείνεται κάθε χρόνο και θα συνεχίσει να γίνεται πιο δημοφιλές στους καταναλωτές – οι έμποροι δεν έχουν τίποτα να χάσουν και τα πάντα να κερδίσουν από τις πωλήσεις τους στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν μερικά οφέλη από τη λειτουργία ενός eshop:

  • Αγορές 24/7: Όλα τα eshop επιτρέπουν στους αγοραστές να βλέπουν τα προϊόντα τους και να προχωρούν σε αγορές ανά πάσα στιγμή, μέρα ή νύχτα. Αυτό καθιστά τις αγορές ευκολότερες για τους πελάτες και αυτό το είδος προσβασιμότητας είναι ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επιπλέον, η ενοποίηση με τα κοινωνικά μέσα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν ακόμη περισσότερα για να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες.
  • Διευρυμένο πεδίο εφαρμογής: Ένα φυσικό κατάστημα περιορίζεται στην πώληση σε πελάτες που βρίσκονται στην περιοχή. Πολλά eshop “επεκτείνουν” τις επιχειρήσεις σε άτομα σε όλη τη χώρα ή σε όλο τον κόσμο, επεκτείνοντας σε μεγάλο βαθμό την πελατειακή βάση και τα πιθανά έσοδα.
  • Σαφήνεια αγορών: Προς το παρόν, είναι σχεδόν αδύνατο να παρακολουθείτε πόσο συχνά ένας πελάτης έρχεται σε ένα φυσικό κατάστημα για περιήγηση πριν λάβει μια απόφαση αγοράς. Ωστόσο, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να παρακολουθεί κάθε κλικ ενός πελάτη, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αγοράς και ανοίγοντας το δρόμο για ευκαιρίες μάρκετινγκ (όπως εγκαταλελειμμένα καλάθα αγορών) για να ωθήσει τους πελάτες που ενδέχεται να εμποδίζουν την αγορά ενός προϊόντος.

Είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα προς την ανάπτυξη της επιχείρησης σας με ένα ολοκληρωμένο πακέτο που περιλαμβάνει την κατασκευή eshop και την τεχνική υποστήριξη του;

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για οποιαδήποτε απορία.

Christos Rontos

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.