6 λόγοι που πρέπει να κάνετε ανακατασκευή ιστοσελίδας

  1. Home
  2. Κατασκευή ιστοσελίδας
6 λόγοι που πρέπει να κάνετε ανακατασκευή ιστοσελίδας

Από τη στιγμή που το κοινό σας έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας, πρέπει να μπορεί να πλοηγηθεί εύκολα μέσα σε αυτή και να βρει εύκολα αυτό που ψάχνει. Εάν η ιστοσελίδα σας έχει κακή πλοήγηση, θα δυσκολέψετε το κοινό σας στο να βρει τις πληροφορίες που αναζητά, αλλιώς θα εγκαταλείψει την ιστοσελίδα σας και θα ανοίξει την ιστοσελίδα κάποιου ανταγωνιστή σας. Κανείς δεν θέλει να χάσει τους διαδικτυακούς του πελάτες λόγω κακής πλοήγησης.

Η ιστοσελίδα σας αποτελεί την καρδιά της διαδικτυακής σας επιχείρησης.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να αναθεωρήσετε και τελικά ίσως να προχωρήσετε σε μια ανακατασκευή ιστοσελίδας. Εσείς είστε σίγουροι ότι η ιστοσελίδα σας λειτουργεί σωστά;

1. Η πλοήγηση στην ιστοσελίδα σας μοιάζει με άλυτο …γρίφο;

Μπορείτε να περιηγηθείτε τις σελίδες της ιστοσελίδας σας για να δείτε πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να βρει αυτό που ψάχνει. Πώς είναι όταν κάποιος μπαίνει για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα σας;

Πρόσφατα έψαχνα στο διαδίκτυο κάποιο προϊόν μέσω κινητής συσκευής. Οι 4 από τις 5 ιστοσελίδες που επισκέφτηκα δεν είχαν responsive design, δεν είχαν φίλτρα για να βρω άμεσα αυτό που αναζητούσα και το χειρότερο; Αργούσαν υπερβολικά να εμφανίσουν το περιεχόμενο. Και αναρωτιέμαι αν μπήκαν οι ίδιοι να αναζητήσουν ένα προϊόν στην ιστοσελίδα τους και αν ναι, πώς τους φάνηκε.

Αν λοιπόν το να βρει κάποιος αυτό που ψάχνει στην ιστοσελίδα σας αποτελεί …άθλο, η ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας είναι αναπόφευκτη.

Φτιάξτε ξεχωριστές κύριες κατηγορίες και υποκατηγορίες, για να διευκολύνετε το χρήστη να βρει αυτό που ψάχνει άμεσα.

Για παράδειγμα, αν έχετε μια επιχείρηση τροφοδοσίας, μια από τις κύριες κατηγορίες σας μπορεί να ονομάζεται “Υπηρεσίες“. Κάτω από αυτήν την κατηγορία, μπορείτε να συμπεριλάβετε πολλές υποκατηγορίες, όπως γάμος, βάπτιση, γενέθλια και εταιρικά events. Αυτό κατατάσσει όλες σας τις υπηρεσίες κάτω από μια κύρια κατηγορία και καθιστά ευκολότερη την πρόσβαση του κοινού σας σε αυτές.

2. Έχετε αναβαθμίσει πρόσφατα το brand της επιχείρησής σας;

Για να συμβαδίζετε με την εποχή, πρέπει να ενημερώσετε το brand της επιχείρησής σας και να μην είναι κολλημένη στο παρελθόν. Ένα λογότυπο για παράδειγμα που σχεδιάστηκε το 1999 ή μια marketing στρατηγική που ξεκίνησε πριν 10 χρόνια, δεν θα συμβαδίζει με το διαδικτυακό κοινό σας εν έτη 2019! Πρέπει να επανασχεδιάσετε την ιστοσελίδα σας εάν θέλετε να παραμείνετε στην κορυφή των αναζητήσεων και στο μυαλό του κοινού σας.

Εάν αλλάξατε πρόσφατα την επωνυμία σας ή σκέφτεστε να την αλλάξετε, ενημερώστε την ιστοσελίδα σας άμεσα, ώστε να αντανακλά το ποιος πραγματικά είστε και να μην μπερδεύετε τον κόσμο.

Εκσυγχρονίστε την ιστοσελίδα σας και δώστε της την ταυτότητά σας. Μπορείτε να ενημερώσετε διάφορα στοιχεία στο design, στην πλοήγηση ή του οπτικού περιεχομένου. Δημιουργήστε μια ιστοσελίδα περισσότερο ελκυστική για το κοινό σας το 2019.

3. Μήπως οι επισκέπτες σας εγκαταλείπουν γρήγορα την ιστοσελίδα σας;

Έχετε επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας αλλά οι χρήστες δεν παραμένουν σε αυτή; Θυμηθείτε πως η ιστοσελίδα σας είναι μια πρώτη βασική εντύπωση που θα λάβει το κοινό σας για την επιχείρησή σας. Αν οι άνθρωποι φεύγουν από την ιστοσελίδα σας σύντομα από τη στιγμή που θα μπουν, ίσως πρέπει να επανεξετάσετε το design.

Ίσως χρειάζεται άμεσα ένας ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας σας και η απώλεια επισκεψιμότητας είναι βασικός λόγος για να προχωρήσετε σε επανασχεδιασμό ιστοσελίδας το 2019.

Η ιστοσελίδα σας θα γίνει πιο σύγχρονη και ενημερωμένη, γεγονός που θα αυξήσει το ενδιαφέρον των χρηστών. Ένας νέος και φρέσκος σχεδιασμός, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο το κοινό σας αλληλεπιδρά με την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας.

Θα μειωθεί σημαντικά το ποσοστό εγκατάλειψης και η επισκεψιμότητά σας θα καρποφορήσει!

4. Μήπως η ιστοσελίδα σας είναι πιο αργή και από μια …χελώνα;

Και πάμε σε ένα μείζον θέμα που με εξοργίζει να συμβαίνει το έτος 2019!

Οι χρήστες μισούν την αναμονή σε αργές ιστοσελίδες. Θέλουν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που ψάχνουν άμεσα και εύκολα. Εάν η ιστοσελίδα σας φορτώνει 5 ώρες και στο τέλος βγάζει και ERROR, οι πελάτες θα πάνε στην ιστοσελίδα ενός ανταγωνιστή σας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι του που μπορούν να προκαλέσουν επιβράδυνση. Ένας επανασχεδιασμός ιστοσελίδας, θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας ως προς τους χρόνους φόρτωσης και να ανοίγει άμεσα.

Σε μια ανακατασκευή, βελτιστοποιούνται εικόνες σας από την αρχή και συμπιέζονται σε μέγεθος. Αυτό επιτρέπει πλέον στην ιστοσελίδα σας να φορτώνει το περιεχόμενό σας πιο γρήγορα. Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάζετε τα video σας στο YouTube ή το Vimeo, γιατί τα videos είναι μεγάλα αρχεία και επιβραδύνουν σε μεγάλο βαθμό την ιστοσελίδα σας.

Μετά την ανακατασκευή, βεβαιωθείτε ότι ο κώδικας είναι “καθαρός”. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην απόδοση της ιστοσελίδας σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google PageSpeed ​​Insights για να δείτε πόσο γρήγορα φορτώνει η ιστοσελίδα σας και ποιες αλλαγές μπορείτε να κάνετε στη σελίδα σας για να βελτιώσετε την απόδοσή της.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε μια Ανάλυση ιστοσελίδας από εμάς, ώστε να σας διαφωτίσουμε με την ποιότητα της ιστοσελίδα σας και να διαπιστώσουμε αν χρειάζεται πραγματικά μια ανακατασκευή.

5. Η ιστοσελίδα σας είναι βελτιστοποιημένη για κινητά;

Η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για κινητά είναι μια κρίσιμη διαδικασία τη σημερινή εποχή. Οι χρήστες χρησιμοποιούν συνεχώς τα smartphones και τα tablet τους για οτιδήποτε χρειάζεται να αναζητήσουν στο διαδίκτυο. Στο δρόμο για τη δουλειά τους, το βράδυ στο κρεβάτι τους, μέσα στην ημέρα όταν μαγειρεύουν και ψάχνουν συνταγές, παντού.

Επενδύστε λοιπόν σε έναν Responsive σχεδιασμό ιστοσελίδας.

Διαβάστε επίσης: Adaptive ή Responsive σχεδιασμός ιστοσελίδας;

Η πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα από ένα κινητό τηλέφωνο, δεν είναι η ίδια με την πρόσβαση από έναν σταθερό υπολογιστή. Εάν προσπαθήσατε να περιηγηθείτε από το κινητό σας σε μια ιστοσελίδα που έχει σχεδιαστεί μόνο για desktop, θα ξέρετε τι εννοώ . Οι χρήστες πρέπει να μεγεθύνουν και να ελαχιστοποιούν συνεχώς την οθόνη για να διαβάσουν το περιεχόμενό σας.

Σαφώς και κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει κάποιος χρήστης για να διαβάσει ένα μακροσκελές κείμενο που τον ενδιαφέρει.

Πώς λοιπόν θα κάνετε την ιστοσελίδα σας φιλική με τις κινητές συσκευές;

Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε μια ιστοσελίδα που να ανταποκρίνεται στις περιηγήσεις των χρηστών μέσω των κινητών τους, είναι να εφαρμόσετε Responsive σχεδιασμό. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζετε ότι η ιστοσελίδα σας προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί ένας χρήστης, ανά πάσα στιγμή, κάτι που θα δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις.

6. Online εμπειρία μέσω της ιστοσελίδα σας

Η online εμπειρία που αποκτά κάποιος χρήστης του διαδικτύου μέσω του σχεδιασμού μιας ιστοσελίδας, είναι εξίσου μια σημαντική υπόθεση που πρέπει να διερευνηθεί.

Τι είναι όμως μια online εμπειρία ή αλλιώς μια μικρο-εμπειρία;

Πρόκειται για μια μικρή απόχρωση στην ιστοσελίδα σας που κάνει την online εμπειρία των χρηστών ξεχωριστή. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό όσο ένας απλός ήχος (ντινγκ) ή ένα μικρό κουμπί ειδοποίησης. Αυτές οι …μικρο-εμπειρίες λοιπόν, βελτιώνουν την εμπειρία του κοινού σας στην ιστοσελίδα σας.

Για να βελτιώσετε την εμπειρία του κοινού σας, προσθέστε διάφορα κινούμενα σχέδια, ήχους, κουμπιά και κινήσεις που θα τραβήξουν την προσοχή τους. Μην το παρακάνετε όμως γιατί θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Το κοινό σας θα κουραστεί και δεν θα μπορεί με ηρεμία να βρει αυτό που θέλει. Δημιουργήστε μια καλύτερη συνολική εμπειρία στην ιστοσελίδα σας.

Ξεκινήστε σήμερα την ανακατασκευή της δικής σας ιστοσελίδας και ξανακερδίστε τους χαμένους σας πελάτες.

Διαβάστε επίσης:

    πηγή: webfx.com

    Marianna

    Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.