Γνωρίζετε ποιες είναι οι πηγές επισκέψεων traffic Sources ενός site;

  1. Home
  2. Internet Marketing
Γνωρίζετε ποιες είναι οι πηγές επισκέψεων traffic Sources ενός site;

Διαβάστε επίσης: “Σε ποιες λέξεις κλειδιά εμφανίζεται η ιστοσελίδα μου στην 1η σελίδα της Google;

Πως ένα site ανεβαίνει στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης; Πέρα από να πληροί τα κριτήρια του Google, είναι πολύ καλό να υπάρχει ίση επισκεψιμότητα από μηχανές αναζήτησης (search engines), άμεσες επισκέψεις (direct traffic) και επισκέψεις από άλλα site (referring sites). Αυτές είναι οι τρεις πηγές επισκέψεων μιας ιστοσελίδας.

Traffic Sources Overview
Traffic Sources Overview

Στο πλάνο μας πρέπει να έχουμε προσέξει πως αν έχουμε επισκέπτες 33% από μηχανές αναζήτησης (search engines), 33% από άμεσες επισκέψεις (direct traffic) και 33% επισκέψεις από  άλλα sites (referring sites), τότε το page rank της ιστοσελίδας μας ανεβαίνει και βρίσκεται σε πολύ σταθερά σημεία.

Μηχανές αναζήτησης (search engines)

Ο πρώτος στόχος όλων των ιστοσελίδων είναι να ανέβουν στα σκαλιά των αποτελεσμάτων του Google σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Καλό είναι με το SEO που θα εφαρμόσουμε να πετύχουμε τις πρώτες μας επισκέψεις από το Google, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όποιος τα καταφέρνει με το Google τότε τα καταφέρνει και με τις άλλες μηχανές χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.

Για βελτιστοποίηση SEO μπορείτε να πάρετε αρκετές συμβουλές από το ιστολόγιο μας.

Άμεσες επισκέψεις (direct traffic)

Γνωρίζετε το in.gr, το e-shop.gr, το xe.gr, το blb.gr; Μερικά ναι, μερικά όχι. Αυτά τα ονόματα που θυμόμαστε τα πληκτρολογούμε κατευθείαν στην γραμμή διευθύνσεων του explorer μας, τα λέμε από στόμα σε στόμα, τα αναφέρουμε εύκολα σε emails, blogs κλπ.

Τα καλά domains όπως επίσης και τα καλά site με μέτρια domain τα οποία τα έχουμε στα αγαπημένα μας,τα επισκεπτόμαστε direct από τον explorer μας. Αυτά τα site πάνε όντως καλά. Μια διαφήμιση στην τηλεόραση, σε εφημερίδα, σε πανό, ακόμα και ένα αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητό μας του τύπου:

Δείτε τα προϊόντα μας www.magazi.gr

Ανεβάζουν πολύ τις direct visits σας.

Επισκέψεις από  άλλα sites (referring sites)

Μπείτε σε ένα forum σχετικό με το site σας, δημοσιεύετε ένα ωραίο και απλό θέμα, βάλτε ένα ή δύο συνδέσμους με το site σας και καλή αρχή.

Καταχωρήστε την ιστοσελίδα σας σε καταλόγους δωρεάν προβολής, επιλέξτε αυτούς με το καλύτερο Page Rank. Σε όποιο άλλο site και να διαχειρίζεστε, τοποθετήστε συνδέσμους ώστε να “επικοινωνούν” μεταξύ τους.

  • Κοινοποίηση:

Vaggelis Tsaglis

Author Since: 17 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.