Η τέχνη του hashtag

  1. Home
  2. Internet Marketing
Η τέχνη του hashtag

Το σύμβολο # δηλώνει την λέξη “αριθμός” ή συμβολίζει τον ήχο που είναι κατά ένα ημιτόνιο οξύτερος στη μουσική, έτσι δεν είναι;

Ωστόσο,  υπάρχει και μια διαφορετική χρήση του στα social media. Έχουν υιοθετήσει το σύμβολο αυτό, για τρόπο σύνδεσης των δημοσιεύσεων μέσω Twitter, Instagram ή και για ένα σωρό άλλα σχετικά μέσα, στον “τρελό” κόσμο του Διαδικτύου. Αν σκέφτεστε να εντάξετε την επιχείρησή σας στον κόσμο του Twitter και σε άλλα social media στις μέρες μας, θα πρέπει να έχετε μια σοβαρή άποψη για το σύμβολο αυτό.

Παρακάτω παρουσιάζουμε έναν χρήσιμο οδηγό όσον αφορά το hashtag, για να ανακαλύψετε πώς μια δίεση μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στην επιχείρησή σας:

Σε τι εξυπηρετούν;

Στην αρχική του Facebook μπορεί να έχετε πετύχει κοινοποιήσεις από τα 15χρονα ανίψια σας, με ένα μάτσο …διέσεις από πάνω! Δε χρειάζεται να ανήκετε στη νεολαία για να χρησιμοποιήσετε τα hashtags, αλλά αυτό το δημοφιλές σύμβολο εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς και ιδιαίτερα όσον αφορά τις επιχειρήσεις.

Συνδέουν τους χρήστες, με τα πιο top θέματα

Από την αρχή, κατάφεραν ένα σημαντικό πράγμα: πήραν εκατομμύρια ατομικά tweets και τα ενσωμάτωσαν σε συζητήσεις. Σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, εάν κάνετε κλικ πάνω σε ένα hashtag, θα δείτε συγκεντρωτικά όλα εκείνα τα σχετικά μηνύματα που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τους, το ίδιο hashtag!

Καταγράφουν live εκδηλώσεις – γεγονότα

Ενώ παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά, μπορεί να παρατηρήσετε ένα μικρό hashtag στην άκρη της οθόνης σας. Τα δίκτυα, ενθαρρύνουν με αυτόν τον τρόπο συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, ενώ παράλληλα προβάλλεται online.

Παράλληλα, μια επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει hashtags, για να παρουσιάσει το τι συμβαίνει στην εταιρεία και να εξανθρωπίσει την εικόνα της με κάποιον τρόπο. Βρίσκεστε σε κάποιο συνέδριο; Βρείτε το σχετικό hashtag που χρησιμοποιεί ο καθένας και σχετικά αποφθέγματα. Είστε σε επαγγελματικό ταξίδι; Δημιούργησε ένα σχετικό hashtag, ώστε να δημοσιεύσουν σε αυτό και οι συνάδελφοί σου τα post τους, τις φωτογραφίες ή τα videos από την εκδήλωση.

Engagement με ιστορίες – εμπειρίες

Με τη συγκεκριμένη χρήση της δίεσης, δε χρειάζεται καν να γράψετε οτιδήποτε περισσότερο, από αυτό το συγκεκριμένο hashtag. Βασίσθείτε στους followers σας, οι οποίοι θα υποβάλλουν σχόλια και ιστορίες. Για παράδειγμα η Travelocity, χρησιμοποιεί το #IWannaGo, όπου οι folowers θα αποκαλύπτουν τα μέρη που θέλουν να επισκεφθούν και θα μοιράζονται τους προορισμούς τους.

travelocity

Προσελκύουν περισσότερο το ενδιαφέρον

Σε μια σελίδα αποτελεσμάτων, πιθανότερο να κλικάρετε: Το αποτέλεσμα με κείμενο ή εκείνο με την εικόνα, με πληροφορίες τιμολόγησης και αστεράκια για rating; Τα hashtags, βοηθούν το tweet σου να ξεχωρίζει με παρόμοιο τρόπο. Το RadiumOne ανέφερε ότι πάνω από το 70% των καταναλωτών είναι πρόθυμοι να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο, αν περιέχει τουλάχιστον ένα hashtag. Τώρα μάλιστα που όλοι τα χρησιμοποιούν, το κείμενο φαίνεται λίγο άδειο, κενό ίσως και άχρωμο χωρίς ένα hashtag…

Προσωποποιούν μια επιχείρηση

Προσωπικά, παρατηρώ πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα hashtags σαν μια “παρένθεση” σαν ένα αστείο, με μια δόση χιούμορ, κάτι δηλαδή που μουρμουρίζουν στον εαυτό τους μετά το κύριο σχόλιό τους. Αυτά τα hashtags δεν έχουν σκοπό να συνδέσουν συζητήσεις, αλλά να βοηθήσουν μια επιχείρηση να αναδείξει περισσότερο την προσωπικότητά της.

#DO

Δημιουργήστε το δικό σας hashtag

Δημιουργώντας το δικό σας hashtag, π.χ. #όνομα_εταιρείας, εμπνέετε περισσότερη συζήτηση γύρω από την επιχείρησή σας.

Να θυμάστε:

  1. Γράψτε το με μία λέξη. Κενά, σημεία στίξης ή άλλοι ειδικοί χαρακτήρες, μπορεί να “σπάσουν” το hashtag. Προτιμήστε τα πεζά γράμματα, αλλά αν θέλετε να δώσετε σημαντικότητα σε μια λέξη, χρησιμοποιήστε κεφαλαία.
  2. Ελέγξτε τα hashtags, για τυχόν παρερμήνευση. Για παράδειγμα, μια λέξη που χρησιμοποιείτε εσείς, μπορεί να έχει καθιερωθεί ήδη από κάποια άλλη εταιρεία και να έχει τελείως διαφορετική σημασία, έννοια και να αναφέρεται σε ένα εντελώς διαφορετικό αντικείμενο ή υπηρεσία.
  3. Χρησιμοποιήστε τον ανάλογο “τόνο” όπου χρειάζεται, δίνοντας το κατάλληλο ύφος μέσα από το hashtag σας και πάντα με την απαραίτητη αίσθηση του χιούμορ.

Προωθήστε τα μέσα από το Twitter και σχετικά post, προσκαλώντας κι άλλους χρήστες να κάνουν το ίδιο.

Ανακαλύψτε τι λένε για εσάς οι καταναλωτές σας

Να ενθαρρύνετε όσους χρησιμοποιούν ήδη τα hashtags σας, κάνοντας like στο post, αποθηκεύοντάς το στα αγαπημένα ή απαντώντας κάποιο σχόλιο. Ιδιαίτερη σημασία έχει, πως χρησιμοποιώντας ένα hashtag της επιχείρησής σας επικοινωνούν οι καταναλωτές μαζί σας, μέσω κάποιου facebook group ή βάζοντας το όνομά σας σε κάποιο tweet. Θα χρησιμοποιήσουν το hashtag σας, όταν θα θέλουν να αναφέρουν κάτι για την εταιρεία σας. Ακούστε και απαντήστε κιόλας αν χρειαστεί για ένα σημαντικό ζήτημα, μια ερώτηση ή για παραπάνω πληροφορίες.

Χρησιμοποιήστε hashtags σχετικά με το αντικείμενο της επιχείρησής σας

Αν το αντικείμενο της επιχείρησής σας είναι για παράδειγμα η ακίνητη περιουσία – real estate, χρησιμοποίησε hashtags όπως: #realestate, #realtor, #justlisted ή #househunting. Εάν έχετε εστιατόριο – Restaurant, βάλτε hashtags όπως: #whatsfordinner, #yourmealtoday ή #yum. Κάνε και μια έρευνα στο Twitter, να δείτε σχετικά hashtags που δουλεύουν άλλοι επιχειρηματίες και πάρτε μια ιδέα!

#DON T

Μην το παρακάνετε

Tweets με περισσότερα από δύο hashtags, ρίχνουν το engagement κατά 17%. Ρίξτε μια ματιά στον Οδηγό παρακάτω:

hashtags_vasikos_odigos
Βασικός Οδηγός Hashtags

Βρείτε τα δύο περισσότερο σχετικά hashatgs να συμπεριλάβετε στο post σας.

Μη χρησιμοποιείτε κάποιο hashtag αν δε γνωρίζετε τη σημασία του

Μην επιτρέψετε σε ένα… παρεξηγημένο hashtag να βλάψει τη φήμη σας. Κάντε την έρευνά σας προσεκτικά. Αν ανακαλύψετε πως το hashtag σχετίζεται με μια “λεπτή” – ευαίσθητη κατάσταση, κάντε tweet μόνο αν συνδέεται απόλυτα και καθαρά με την επιχείρηση, το αντικείμενό σας και το κοινό σας.

#Μπούμερανγκ Hashtags

Κάποιες φορές, τα hashtags γυρίζουν …μπούμερανγκ στην επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, αν δημιουργήσετε ένα hashtag που θα εξιστορεί εκεί ο καθένας τις στιγμές του με φωτογραφίες, τρώγοντας ένα γεύμα, πίνοντας ένα ποτό, κοκ. θα περιμένετε και την αρνητική κριτική. Ένα παράπονο, μια απρόβλεπτη συμπεριφορά ενός σερβιτόρου, ένα απεριποίητο γεύμα, κλπ. Έτσι θα γυρίσει μπούμερανγκ, άθελά σας.

Προσπαθήστε να κατανοήσετε το κοινό σας αρχικά, πριν ξεκινήσετε μια έντονη δημόσια κριτική – διαμάχη.

hashtagΈνα μικρό #hashtag λοιπόν, μπορεί να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος!

Καταγράψτε και σχεδιάστε βήμα-βήμα την marketing στρατηγική σας, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω tips και απογειώστε την!

Όλα αυτά όμως, συνδυάζονται με ένα ολοκληρωμένο websiteβιτρίνα, μέσα από το οποίο θα παρουσιάζεται η επιχείρησή σας στους καταναλωτές σας. Το πρώτο βήμα είναι η Κατασκευή δυναμικού website – Εταιρείας, με τη Φιλοξενία & την Υποστήριξη η οποία αποτελεί προτεραιότητα για εμάς.

Εάν χρειάζεστε άμεσα μια δυναμική εταιρική ιστοσελίδα

Ρωτήστε μας

πηγή: boostability.com

Ετικέτες: Social media
  • κοινοποίησε το:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.