Ποια είναι τα ιδανικά μεγέθη εικόνων για τα Social Media; Ένας πλήρης και ανανεωμένος οδηγός (Μέρος Α’)

  1. Home
  2. Internet Marketing
Ποια είναι τα ιδανικά μεγέθη εικόνων για τα Social Media; Ένας πλήρης και ανανεωμένος οδηγός (Μέρος Α’)

Παρόμοιο post είχαμε ετοιμάσει αρχικά το 2016 και είχε ενημερωθεί με τα πρόσφατα τότε, ιδανικά μεγέθη εικόνων, για το facebook. Όμως απο τότε έως σήμερα, άλλαξαν και αναβαθμίστηκαν πολλά, όπως γίνεται συνήθως με τις κοινωνικές πλτφόρμες. Άλλωστε θα ήταν περίεργο να μην ανανεώνονταν.

Στο  άρθρο αυτό, θα βρείτε ακόμα περισότερα στοιχεία και για άλλες αγαπημένες κοινωνικές πλατφόρμες.

Υπάρχουν σποδαία εργαλεία για να δημιουργήσετε τις καλύτερες εικόνες για τα social media. Όλοι μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι το αξιοζήλευτο για την επιχείρησή σας σήμερα.

Πώς πρέπει να φαίνεται η εικόνα σας, έτσι ώστε να ταιριάζει με τα δεδομένα της ροής ειδήσεων, του timeline ή stream.

Υπάρχουν πολλά μυστικά για τη δημιουργία εξαιρετικών εικόνων – όπως το μέγεθος και το σχήμα. Ωστόσο, το μέγεθος, το σχήμα, το ύψος, το πλάτος και ο προσανατολισμός είναι στοιχεία που επηρεάζουν κατά πολύ, τον τρόπο εμφάνισης μιας εικόνας στην ροή των κοινωνικών μέσων.

Δείτε παρακάτω τις απαντήσεις, για εγγυημένα σπουδαίες εικόνες σε οπιοδήποτε δίκτυο!

Πρόκειται για ένα μείζον θέμα, που απασχολεί σχεδόν όλους τους online επιχειρηματίες, καθημερινά.

Υπάρχουν ιδανικά μεγέθη εικόνων για φωτογραφίες προφίλ, διαφημίσεις στο Facebook και στο Twitter.

Τα περισσότερα μεγάλα κοινωνικά μέσα όπως το Facebook και το Twitter, σας δίνουν επιπλέον έλεγχο σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης της εικόνας προφίλ σας. Χρησιμοποιείτε έτοιμα εργαλεία, για να αλλάξετε το μέγεθός τους, μέχρι να είναι τέλεια!

Για παράδειγμα, η φωτογραφία εξωφύλλου για την επαγγελματικά σας σελίδα στο Facebook:

fb-cover-allagi-thesis

 

Έρευνες δείχνουν πως tweets με εικόνες, έχουν 150% περισσότερα retweets από ότι χωρίς.

Ποιοσ είναι ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να το καταφέρετε αυτό; Παρακάτω, θα δείτε ποια είναι τα καλύτερα μεγέθη για κοινοποιήσεις εικόνων στα social:

Facebook – 1,200 x 628px

Twitter – 1,024 x 576px

Instagram – 1,080 x 1,080px

LinkedIn – 552 x 368px

Pinterest – 600 x 900px

Google+ – 800 x 320px

Τα δύο καλύτερα πρότυπα μεγέθους εικόνας που καλύπτουν τα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα.

  1. το μέγεθος για οριζόντιες εικόνες (τοπίου) – 1,024 x 512px
  2. το μέγεθος για κάθετες εικόνες (πορτρέτο) – 800 x 1,200px

Δημιουργήστε εξαιρετικές εικόνες των 1,024 x 512px με το online εργαλείο Pablo πανεύκολα και γρήγορα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια εικόνα σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα και να την κοινοποιήσετε απευθείας στο Twitter, το Facebook ή το Buffer.

Tip: Χρησιμοποιείστε το οριζόντιο μέγεθος για κοινοποιήσεις στο Facebook, το Twitter, το LinkedIn και το Google+, ενώ το κάθετο για κοινοποιήσεις σας στο Pinterest.

Το οριζόντιο μέγεθος δεν είναι πάντα ακριβές, αλλά οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσεις φαίνεται να προσαρμόζουν το ύψος των εικόνων ανάλογα, χωρίς να κόβουν τις εικόνες σας.

Ιδανικά μεγέθη εικόνων για αναρτήσεις στο Facebook.

Κοινοποιώντας Φωτογραφίες στο Facebook

Ο προσανατολισμός της εικόνας σας, είτε είναι οριζόντιος, είτε κάθετος, θα καθορίσει ποιες διαστάσεις θα χρησιμοποιήσει το Facebook για την εμφάνιση της εικόνας σας.

Ανγια παράδειγμα ανεβάσετε μία τετράγωνη εικόνα θα είναι 476 px.

Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το μέγεθος της τετράγωνης εικόνας που ανεβάσατε, είτε δηλαδή πρόκειται για εικόνα 800×800 είτε για 400x400px (Προσοχή: οι μικρότερες εικόνες μπορεί να φαίνονται λίγο θολές όταν έχουν στάνταρ μέγεθος μέχρι και 476 px).

Αν ανεβάσετε μια οριζόντια εικόνα, θα εμφανιστεί σε 476px πλάτος και προσαρμοσμένο ύψος.

Αν ανεβάσετε μια κάθετη εικόνα, θα εμφανιστεί σε 476px πλάτος και προσαρμοσμένο ύψος, αλλά σε μέγιστο ύψος 714px.

Το Facebook θα περικόψει το κάτω μέρος της εικόνας, που θα είναι περισσότερο από τα 714px.

Αν θέλετε να μοιραστείτε περισσότερες από μία εικόνες στο Facebook, διαβάστε περισσότερα στο “Ανεβάζοντας Φωτογραφίες Στο Facebook, Στο Τέλειο Μέγεθος!”

Κοινιποίηση συνδέσμων στο Facebook (μαζί με τις εικόνες που συνοδεύουν τους συνδέσμους)

Αν μοιράζεστε έναν σύνδεσμο στο Facebook, η εικόνα που σχετίζεται με τον σύνδεσμο, μπορεί να εμφανιστεί με διάφορους τρόπους.

Όμως και πάλι εξαρτάται από το μέγεθος της εικόνας (πλάτο x ύψος σε px), καθώς και το σχήμα (ο προσανατολισμός, οριζόντια ή κάθετα).

Οι προεπισκοπήσεις εικόνων για κοινόχρηστους συνδέσμους εμφανίζονται και προσαρμόζονται έτσι, ώστε να γεμίζουν ένα κουτί πλάτους 476px με 249px ύψος.

Όταν επιλέγετε μια εικόνα μαζί με έναν σύνδεσμο, το Facebook εξεράζει τις Open Graph ετικέτες για μια σελίδα, συγκεκριμένα την ετικέτα og: image, η οποία καθορίζει την εικόνα που θα χρησιμοποιεί το Facebook κατά την κοινοποίηση του συνδέσμου.

Μπορείτε να προσθέσετε χειροκίνητα την ετικέτα og: image σε κάθε σελίδα του ιστότοπού σας ή μπορείτε να δοκιμάσετε ένα plugin όπως το Yoast SEO για το WordPress.

Όταν φτιάχνετε μια εικόνα που θα χρησιμοποιηθεί και στην ετικέτα og: image για τον σύνδεσμό σας – post, οτιδήποτε παραπάνω από 476×249 px, θα περικοπεί από επάνω και από κάτω για να προσαρμόζεται τέλεια.

Εάν ο σύνδεσμος που μοιράζεστε δεν έχει τις κατάλληλες ετικέτες εικόνας ή η εικόνα στην ετικέτα δεν είναι αρκετά μεγάλη, το Facebook δεν θα εμφανίσει το πλήρες πλάτος ή ίσως να μην εμφανίσει και τίποτα. Μπορεί να εμφανιστεί μια μικρογραφία σε ένα μικρό πλαίσιο στα αριστερά του κειμένου που έχει κοινοποιηθεί.

Για τους περισσότερους προσανατολισμούς της εικόνας, τετράγωνη, οριζόντια και κάθετη, η μικρογραφία θα περικοπεί για να χωρέσει σε έναα τετράγωνο 158×158 px.

Αν θέλετε να προσθέσετε πολλές εικόνες σε μία ανάρτηση, το Facebook θα τις μετατρέψει αυτόματα σε καρουσέλ, ενώ κάθε εικόνα θα περικοπεί για να χωρά σε ένα τετράγωνο 300×300 px.

Καλύτερη λύση για τη δημιουργία και κοινοποίηση εικόνων στο Facebook, είναι να φτιάχνουμε μια εικόνα 1024x512px.

Μπορεί να μην ταιριάζει απόλυτα με τις διαστάσεις που αναλύσαμε παραπάνω, θα είναι αρκετά μεγάλη για να εμφανίζεται τέλεια στις οθόνες και να ταιριάζει άριστα στη ροή των ειδήσεων της αρχικής σελίδας.

Και όπως θα αναλύσουμε στο Δεύτερο Μέρος αργότερα, θα δείτε πως αυτό το μέγεθος εικόνας είναι ιδανικό και για το Twitter.

Το Facebook έχει επίσης κάποιες συμβουλές για εσάς αν αναζητήσετε.

 

πηγή: jackphan.com

  • Κοινοποίηση:

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.