Γιατί πρέπει να ποστάρω στο Google MyBusiness;

  1. Home
  2. Google
Γιατί πρέπει να ποστάρω στο Google MyBusiness;

Η δημιουργία αναρτήσεων στο Google MyBusiness σας επιτρέπει να αναγγείλετε επερχόμενες εκδηλώσεις της επιχείρησής σας, να αναδείξετε τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, να προωθήσετε προσφορές και να μοιραστείτε οτιδήποτε επιθυμείτε με το κοινό σας.

Οι αναρτήσεις αυτές, εμφανίζονται ως κάρτες όταν κάποιος κάνει μια τοπική αναζήτηση για την επιχείρησή σας. Είναι ιδανικό για τη βελτίωση της παρουσίας και του brand σας στο διαδίκτυο και σίγουρα θα φέρουν περισσότερη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας.

Google MyBusiness posts
“Μάθετε Περισσότερα”

 

Google MyBusiness Προϊόντα
“Λήψη Προσφοράς”

Γιατί πρέπει να ποστάρετε στο Google MyBusiness

Μερικές επιχειρήσεις επωφελούνται

Πολλές εταιρείες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να ποστάρουν και να χρησιμοποιούν το Google MyBusiness. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είναι σίγουροι για το πώς να το χρησιμοποιήσουν, αφού δεν είναι ούτε απλές αναρτήσεις σε ένα απλό blog, αλλά ούτε και δημοσιεύσεις σε ένα απλό κοινωνικό μέσο όπως το Facebook. Αντίθετα, απαιτεί επιπλέον χρόνο και προσπάθεια και σίγουρα κάτι τέτοιο αξίζει τον κόπο.

Μπορεί να είναι και ένα σημαντικό συν για εσάς, εάν οι ανταγωνιστές σας δεν το χρησιμοποιούν. Οι πελάτες θα αντιλαμβάνονται την επιχείρησή σας ως ενεργή σε πρώτο χρόνο, γεγονός που βελτιώνει την εικόνα του brand σας ακόμα περισσότερο. Ακόμα και αν οι ανταγωνιστές σας αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις αναρτήσεις στο Google MyBusiness, εσείς θα έχετε προτεραιότητα για την Google.

Δωρεάν τρόπος προσέγγισης πελατών

Οι αναρτήσεις στο Google MyBusiness, είναι ένας δωρεάν τρόπος για να βελτιώσετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο, καθώς παρουσιάζετε το περιεχόμενό σας σε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό χρηστών. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσεγγίσετε πελάτες που ενδιαφέρονται για την επιχείρηση και το brand  σας, αλλά δεν σας ακολουθούν σε άλλα κοινωνικά μέσα.

Έχετε επίσης την ευκαιρία να επηρεάσετε το SEO σας, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αναρτήσεις σας στο Google MyBusiness για τη δημιουργία ποιοτικών link προς το site σας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε νέες ιδέες

Οι αναρτήσεις στο Google MyBusiness εμφανίζονται μόνο για 7 ημέρες στις τοπικές αναζητήσεις. Χάρη λοιπόν στον προσωρινό χαρακτήρα τους, η πλατφόρμα σας παρέχει έναν τρόπο να δοκιμάσετε ιδέες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το marketing της επιχείρησης σας. Για παράδειγμα, αν έχετε μια προσφορά για προώθηση, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές διατυπώσεις/περιεχόμενο και εικόνες, ώστε να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα.

Οι χρήστες κλικάρουν

Κάνοντας τα πράγματα εύκολα για τους χρήστες, αυξάνεται η πιθανότητα να κλικάρουν. Με τις αναρτήσεις στο Google MyBusiness, οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ μόνο μία φορά για να μάθουν περισσότερα σχετικά με μια προσφορά, να μάθουν για ένα συμβάν/εκδήλωση, να κατευθυνθούν σε μια σελίδα αγοράς προϊόντος ή να διαβάσουν περισσότερα.

Εύκολη και γρήγορη δημιουργία

Η Google διευκολύνει τη γρήγορη και εύκολη δημοσίευση μιας ανάρτησης στον λογαριασμό σας στο Google MyBusiness.

Πώς να δημιουργήσετε ένα post

Μπορείτε να προβάλετε τις τρέχουσες αναρτήσεις σας ή να δημιουργήσετε νέες δημοσιεύσεις μπαίνοντας αρχικά στο Google MyBusiness:

Google My Business

Και επιλέγετε την επιχείρηση σας, κλικάροντας στις αναρτήσεις σας ώστε να δημιουργήσετε μία νέα:

posts

Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε στην Google το όνομα και την τοποθεσία της επιχείρησής σας, όντας συνδεδεμένοι στο Gmail σας. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να επεξεργαστείτε την τοπική καταχώρισή σας ενώ περιλαμβάνει και την επιλογή δημιουργίας νέας ανάρτησης:

Δημιουργία νέα ανάρτησης στο Google MyBusiness

Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε για τη δημιουργία της ανάρτησής σας, θα εμφανιστεί μπροστά σας αυτό το παράθυρο:

Επιλέξτε τον τύπο της ανάρτησης που θέλετε να δημιουργήσετε.

Οι επιλογές σας είναι: Τι νέο υπάρχει, Εκδήλωση, Προσφορά και Προϊόν. Θα σας ζητηθεί να ανεβάσετε μια φωτογραφία, να γράψετε μια περιγραφή από 100 – 300 λέξεις και να προσθέσετε και άλλες λεπτομέρειες σχετικές με τον τύπο της ανάρτησης.

Για παράδειγμα, για όλα τα υπόλοιπα εκτός από την Προσφορά, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουμπί με έναν σύνδεσμο. Το κουμπί μπορεί να ονομάζεται: Κράτηση, Παραγγελία από το διαδίκτυο, Μάθετε περισσότερα, Εγγραφή ή Λήψη Προσφοράς.

Μόλις δημοσιευθεί η ανάρτησή σας, θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα των τοπικών αναζητήσεων όταν κάποιος ψάχνει για την επιχείρησή σας, μαζί με άλλες πληροφορίες της καταχώρησής σας.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το Google MyBusiness και να φτιάξετε τα δικά σας post, ώστε να δείτε τη διαφορά και τις επιδόσεις σας στο Διαδίκτυο.

Marianna

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.