Domain Com vs Net, ποιες είναι οι διαφορές;

  1. Home
  2. Domain - Όνομα χώρου
Domain Com vs Net, ποιες είναι οι διαφορές;

Η επιλογή ενός ονόματος τομέα (Domain name) είναι εξαιρετικά σημαντική για τους επιχειρηματικούς σας στόχους, διότι μπορεί να έχει επίδραση στην κατάταξη της επωνυμίας και της αναζήτησης. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τη διαφορά μεταξύ επεκτάσεων τομέα Com vs Net και ποια είναι καλύτερη για τον ιστότοπό σας.

Διαφορά μεταξύ επεκτάσεων ονόματος τομέα Com vs Net

Ένα όνομα τομέα (Domain name) είναι η διεύθυνση του ιστότοπού σας στο διαδίκτυο. Αυτό θα πληκτρολογούν χρήστες στο πρόγραμμα περιήγησής τους για να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Για παράδειγμα, www.blb.gr

Τα ονόματα έρχονται σε διάφορες επεκτάσεις όπως com, net, org, gr και πολλά άλλα.

  • example.com
  • example.net
  • example.org
  • example.gr

Μπορείτε ελεύθερα να επιλέξετε ένα όνομα τομέα από οποιαδήποτε από αυτές τις επεκτάσεις για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Ωστόσο, αυτές οι επεκτάσεις δημιουργήθηκαν για τη διάκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων ιστοτόπων.

Πρέπει να επιλέξετε μια επέκταση ονόματος τομέα που να ταιριάζει στην επιχείρησή σας, βοηθώντας ταυτόχρονα να δημιουργήσετε μια αναγνωρισμένο brand στον κλάδο σας.

Ας συγκρίνουμε τη διαφορά μεταξύ επεκτάσεων τομέα .com και .net για να δούμε ποια είναι καλύτερη για την επιχείρησή σας.

Διαφορά μεταξύ των .Com και των ονομάτων τομέα .Net

Το Com και το Net είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς επεκτάσεις ονομάτων τομέα. Εάν η προτιμώμενη επέκταση ονόματος τομέα dot com δεν είναι διαθέσιμη, τότε πολλά εργαλεία δημιουργίας ονόματος τομέα θα προτείνουν το .net ως εναλλακτική λύση.

Ωστόσο, δεν είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για την επιχείρησή σας στις περισσότερες περιπτώσεις.

Το COM σαν όνομα τομέα .com αντιπροσωπεύει εμπορικά ονόματα. Αυτό περιλαμβάνει όλους τους ιστοτόπους επιχειρήσεων, ιστότοπους που θέλουν να κάνουν χρηματικές συνναλαγές online, προσωπικούς ιστοτόπους, ιστολόγια, χαρτοφυλάκια και σχεδόν οτιδήποτε άλλο.

Από την άλλη πλευρά, το NET στην επέκταση ονόματος τομέα .net αντιπροσωπεύει “δίκτυο”. Συνιστάται και είναι κατάλληλο για παροχείς υπηρεσιών Διαδικτύου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δικτύωσης.

Όταν πρέπει να επιλέξετε ένα όνομα τομέα COM;

Η επέκταση τομέα .com έχει γίνει συνώνυμη με το Διαδίκτυο. Σχεδόν το 46% όλων των καταχωρημένων ονομάτων τομέα είναι τομείς .com.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ πιο εύκολο για τους χρήστες να θυμούνται ένα .com domain από οποιαδήποτε άλλη επέκταση τομέα. Λόγω της δημοτικότητας των ονομάτων .com.

Αν θέλετε να κάνετε οποιοδήποτε είδος επιχειρηματικού ιστότοπου, τότε θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε μια επέκταση ονόματος τομέα .com. Παρέχει στον ιστότοπό σας μια οικεία διεύθυνση και κάνει την επιχείρησή σας πιο επαγγελματική και σταθερή.

Τώρα το πρόβλημα είναι ότι τα ονόματα τομέα .com είναι τόσο δημοφιλή που αισθάνεται όπως όλα τα καλά έχουν ήδη καταχωρηθεί. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλοί έξυπνοι τρόποι για να αποκτήσετε το τέλειο όνομα .com.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου ονόματος τομέα .com.

Το όνομα τομέα σας πρέπει να αντιπροσωπεύει την επιχείρησή σας και τι κάνετε. Για παράδειγμα, το stargardeningservices.com είναι καλύτερο από το starservices.com
Εάν το προτιμώμενο όνομα τομέα σας έχει καταχωρηθεί, τότε μπορείτε να προσθέσετε μικρές λέξεις πριν ή μετά από αυτό για να το καταστήσει μοναδικό. Για παράδειγμα, stargardeninghouston.com
Βεβαιωθείτε ότι το όνομα τομέα σας μπορεί να προφέρεται εύκολα. Μην χρησιμοποιείτε παύλες ή αριθμούς.

Όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επέκταση τομέα Net;
Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το όνομα .net domain εάν πρόκειται να προσφέρετε διαδικτυακές υπηρεσίες, δικτύωση, φιλοξενία βάσεων δεδομένων, φιλοξενία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή παρόμοιες υπηρεσίες.

Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ένα όνομα .net domain εάν ταιριάζει με το εμπορικό σήμα σας. Ωστόσο, θα χρειαστείτε κάποιο σοβαρό ταλέντο μάρκετινγκ για να το προωθήσετε.

Για παράδειγμα, το Behance.net είναι μια δημοφιλής κοινότητα σχεδιασμού στο διαδίκτυο που χρησιμοποιεί επιτυχώς μια επέκταση τομέα .net για την ιστοσελίδα της. Τους ταιριάζει επειδή ήθελαν να είναι ένα δίκτυο καλλιτεχνών, σχεδιαστών και εταιρειών που αναζητούν ταλέντα.

Σχεδόν το 4% όλων των καταχωρημένων ονομάτων τομέα χρησιμοποιούν την επέκταση τομέα .net. Ο καταχωρητής ονομάτων τομέα άρχισε να παρουσιάζει .net και άλλες επεκτάσεις ονομάτων ως εναλλακτική λύση στο .com, γεγονός που μπορεί να σας δώσει την εντύπωση ότι χρησιμοποιείται πιο συχνά από ό,τι στην πραγματικότητα.

Αρχικά, έπρεπε να είναι επέκταση ονόματος τομέα για παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και δικτύωσης. Όμως πολλές πραγματικές και γνωστές εταιρίες διαδικτύου εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κυρίως το .com domain name τους για την επιχείρηση. Για παράδειγμα, η επίσκεψη στο comcast.net θα σας μεταφέρει στη νέα ιστοσελίδα τους .com.

Τώρα, μπορείτε να σκεφτείτε 4% είναι αρκετά πολλά ονόματα τομέα. Ποιος άλλος χρησιμοποιεί τα ονόματα .net;

Πολλές επιχειρήσεις καταχωρούν μια επέκταση τομέα .net για την κατοχύρωση του εμπορικού τους σήματος, έτσι ώστε κάποιος άλλος να μην μπορεί να παραβιάσει το όνομα της επιχείρησής τους.

Κάποιες εταιρείες άρχισαν να το χρησιμοποιούν επειδή δεν μπορούσαν να πάρουν το προτιμώμενο .com domain.

Com vs Net – Ποιο είναι καλύτερο για SEO;

Πολλοί χρήστες μας ρωτούν ποια επέκταση τομέα θα τους βοηθήσει περισσότερο στο SEO. Εάν ζητάτε μεταξύ του Net και του Com, τότε η επιλογή ενός από αυτά δεν θα επηρεάσει το SEO σας.

Οι μηχανές αναζήτησης θα αντιμετωπίσουν τις δύο επεκτάσεις τομέα το ίδιο. Θα χρειαστεί να επικεντρωθείτε μόνο στις βέλτιστες πρακτικές SEO και να δημιουργήσετε χρήσιμο στοχευμένο περιεχόμενο για να ταξινομήσετε υψηλότερα το site σας.

Το πραγματικό σημαντικό μέρος θα είναι το ίδιο το όνομα σας, όχι η επέκταση. Για παράδειγμα, το stargardeningservices.com θα κατατάσσεται καλύτερα από το starervices.net επειδή περιέχει τη λέξη-κλειδί που οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ψάξουν.

Χρειάζεστε βοήθεια με την κατοχύρωση ενός ονόματος Domain name;

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.