Αυξήστε την ταχύτητα του eshop σας (Μέρος 1ο)

  1. Home
  2. Κατασκευή eshop
Αυξήστε την ταχύτητα του eshop σας (Μέρος 1ο)

Η ταχύτητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ενός eshop. Δεν βελτιώνει μόνο την εμπειρία των πελατών, αλλά επηρεάζει άμεσα τις μετατροπές (conversion rate) και τις πωλήσεις.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα του eshop σας για να βελτιώσετε την απόδοση και τις μετατροπές.

Γιατί η ταχύτητα έχει σημασία για το eshop σας;

Η ταχύτητα είναι εξαιρετικά σημαντική όταν πρόκειται για την εμπειρία του χρήστη. Σε κανέναν δεν αρέσει ένας αργός ιστότοπος, ένας αργός υπολογιστής ή μια αργή εφαρμογή.

Αλλά για τα διαδικτυακά καταστήματα, ένας αργό eshop μπορεί να σας κοστίσει πραγματικά.

Για παράδειγμα, μια μελέτη μας έδειξε ότι η καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου στο χρόνο φόρτωσης σελίδας οδηγεί σε απώλεια 7% στις μετατροπές, 11% λιγότερες προβολές σελίδας και 16% μείωση στην ικανοποίηση των πελατών.

Με απλά λόγια, οι αργοί ιστότοποι μπορούν να οδηγήσουν σε χαμηλότερες πωλήσεις.

Τώρα εκτός από την εμπειρία των χρηστών και τις πωλήσεις, η ταχύτητα επηρεάζει επίσης τις κατατάξεις SEO. Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google θεωρούν την ταχύτητα ως σημαντικό δείκτη εμπειρίας χρήστη και παράγοντα κατάταξης.

Στην πραγματικότητα, η ενημέρωση αναζήτησης εμπειρίας σελίδας της Google επικεντρώνεται αποκλειστικά σε μετρήσεις εμπειρίας χρήστη, όπως ποσοστό εγκατάλειψης και ταχύτητα ιστότοπου. Ένας ταχύτερος ιστότοπος θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να αυξήσετε εύκολα την ταχύτητα και την απόδοση του eshop σας.

Επιλέξτε έναν καλύτερο πάροχο φιλοξενίας

Όλη η βελτιστοποίηση απόδοσης του eshop που κάνετε θα έχει μικρό αντίκτυπο εάν δεν έχετε έναν καλό πάροχο φιλοξενίας.

Δεν είναι όλες οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων ίδιες. Για καλύτερη απόδοση, πρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας που κάνει τα εξής:

  • Παρέχει μια σταθερή και ενημερωμένη πλατφόρμα για τη φιλοξενία του καταστήματός σας.
  • Είναι βελτιστοποιημένο για WordPress, WooCommerce ή οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο ηλεκτρονικού εμπορίου που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε
  • Οι διακομιστές τους είναι βελτιστοποιημένοι για ταχύτητα και απόδοση. Αυτό σημαίνει ενσωματωμένη προσωρινή αποθήκευση, ασφάλεια και άλλα χαρακτηριστικά για τη βελτίωση της απόδοσης

Εάν ψάχνετε λύσεις φιλοξενίας eshop, ρίξτε μια ματιά στα πακέτα VPS Servers που παρέχουμε.

Αφού εγκαταστήσετε το eshop σας σε μια καλή εταιρεία φιλοξενίας, μπορείτε να εφαρμόσετε τις ακόλουθες συμβουλές βελτιστοποίησης για να αυξήσετε την απόδοση.

Εγκαταστήστε ένα WordPress Caching Plugin

Το WooCommerce είναι μια δυναμική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα του προϊόντος σας αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων και δημιουργούνται σελίδες προϊόντων όταν ένας χρήστης επισκέπτεται τον ιστότοπό σας.

Για να γίνει αυτό, το WordPress πρέπει να εκτελεί την ίδια διαδικασία κάθε φορά. Εάν περισσότερα άτομα επισκέπτονται το κατάστημά σας ηλεκτρονικού εμπορίου ταυτόχρονα, τότε θα επιβραδυνθεί και μπορεί ακόμη και να καταρρεύσει.

Ένα πρόσθετο προσωρινής αποθήκευσης, σας βοηθά να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

Αντί να δημιουργεί σελίδες κάθε φορά, μια προσθήκη προσωρινής αποθήκευσης εμφανίζει στο χρήστη μια προσωρινά αποθηκευμένη έκδοση της σελίδας HTML. Αυτό ελευθερώνει τους πόρους του διακομιστή σας και του επιτρέπει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, βελτιώνοντας έτσι τον χρόνο φόρτωσης του ιστότοπου.

Χρησιμοποιήστε την πιο πρόσφατη έκδοση PHP

Το WordPress και το WooCommerce γράφονται κυρίως στη γλώσσα προγραμματισμού PHP.

Με κάθε νέα έκδοση, η PHP βελτιώνεται στην απόδοση και γίνεται ταχύτερη. Διορθώνει επίσης σφάλματα και διορθώνει ζητήματα ασφαλείας.

Γι ‘αυτό πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση PHP

Μπορείτε να μάθετε την έκδοση PHP του καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου σας μεταβαίνοντας στα Εργαλεία »Site Health στον πίνακα ελέγχου του WordPress και μεταβαίνοντας στην καρτέλα« Πληροφορίες ».

Τελευταία έκδοση του WordPress & του WooCommerce

Οι προγραμματιστές WordPress και WooCommerce περνούν σημαντικό χρόνο για τη βελτίωση της απόδοσης. Αυτό κάνει και τις δύο εφαρμογές να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και να χρησιμοποιούν λιγότερους πόρους από τον διακομιστή.

Κάθε νέα έκδοση διορθώνει επίσης σφάλματα και ενισχύει την ασφάλεια, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για ένα eshop.

Ως ιδιοκτήτης του καταστήματος, είναι δική σας ευθύνη να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του WordPress, του WooCommerce, άλλων προσθηκών και του θέματος του WordPress.

Απλώς μεταβείτε στη σελίδα Πίνακας ελέγχου »Ενημερώσεις για να εγκαταστήσετε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις.

Christos Rontos

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.