10 σημαντικά οφέλη του WooCommerce

 1. Home
 2. Κατασκευή eshop
10 σημαντικά οφέλη του WooCommerce

Το WooCommerce είναι μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για την κατασκευή eshop σήμερα στο Διαδίκτυο. Βασισμένο στην πλατφόρμα WordPress που αναπτύχθηκε από την ίδια ομάδα, παρέχει μια απλή, ισχυρή και πλούσια σε χαρακτηριστικά λύση αγορών. Το WooCommerce είναι κατάλληλο για όποιον θέλει να πουλήσει τα προϊόντα του στο διαδίκτυο.

# 1 Το WooCommerce είναι δωρεάν

Το WooCommerce είναι μια δωρεάν προσθήκη WordPress ανοιχτού κώδικα. Είναι εύκολα προσβάσιμο για όλους όσους μόλις ξεκινούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το WordPress είναι μακράν η πιο δημοφιλής πλατφόρμα CMS στον κόσμο – η εκτίμηση είναι ότι το 25% των ιστότοπων τρέχουν σε WordPress – και παρέχει άμεση υποστήριξη στο πρόσθετο WooCommerce. Ένα κατάστημα WooCommerce μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει για επιχειρήσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με τα custom eshop ή τις πιο περίπλοκες λύσεις CMS.

# 2 Εύκολα προσαρμόσιμο μέσω θεμάτων

Μόλις ένα custom site είναι live, είναι συχνά εξαιρετικά δύσκολο και δαπανηρό να κάνετε αλλαγές. Με την πλατφόρμα WooCommerce, μπορεί κανείς εύκολα να εναλλάσσεται μεταξύ των εμφανίσεων του με την επιλογή διάφορων θεμάτων, είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή. Τα θέματα επί πληρωμή μπορούν να κοστίσουν έως και 100€ και να λάβουν ειδική υποστήριξη από την ομάδα ανάπτυξης τους. Ένα καλό μέρος για να αναζητήσετε premium θέματα WordPress – WooCommerce είναι το ThemeForest.

# 3 Διαθέσιμα χαρακτηριστικά

Το WooCommerce συνοδεύεται από όλες τις δυνατότητες που χρειάζεται ένα νέο διαδικτυακό κατάστημα για να λειτουργεί σωστά, από τη λίστα νέων προϊόντων έως τις παραγγελίες και τις χρεώσεις. Επιτρέπει στους χρήστες να πουλούν οτιδήποτε, από φυσικά προϊόντα έως ψηφιακές λήψεις. Ωστόσο, ο κώδικας διατηρείται σταθερός, παρέχοντας μόνο τα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται οι χρήστες ανά συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι το WooCommerce θα λειτουργεί γρήγορα και αξιόπιστα με τις βασικές δυνατότητες, αλλά μπορεί να επεκταθεί ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Κύρια χαρακτηριστικά του WooCommerce:

 • απεριόριστη προσαρμογή
 • ενσωματωμένο blogging
 • εύκολα διαχειρίσιμες κατηγορίες προϊόντων
 • ετικέτες και χαρακτηριστικά
 • αξιολογήσεις προϊόντων και κριτικές
 • ταξινόμηση και φιλτράρισμα προϊόντων
 • προσαρμογή τοποθεσίας: νομίσματα, γλώσσα και μονάδες μέτρησης
 • Επίσης, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των προϊόντων που μπορείτε να πουλήσετε ή στις εικόνες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το καθένα.

# 4 Το κατάστημα WooCommerce ανήκει μόνο σε εσάς

Η πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω τρίτου υπόκειται στους κανόνες και τους όρους συνήθως. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που βιώνουν πολλοί πωλητές που θέλουν να ξεκινήσουν κάποιο eshop, οπότε είναι καλό να έχετε το δικό σας διαδικτυακό κατάστημα.

# 5 Ασφάλεια

Η ομάδα ανάπτυξης του WooCommerce συνεργάζεται στενά με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, όπως το Sucuri.net, για να παρέχει στους πελάτες τους την ασφαλέστερη δυνατή διαδικτυακή εμπειρία. Οι ενημερώσεις ασφαλείας φτάνουν γρήγορα και μπορείτε να τις εφαρμόσετε με ένα μόνο κλικ. Εάν ενημερώνετε τακτικά την πλατφόρμα και τα πρόσθετα WooCommerce, θα έχετε μια πολύ αξιόπιστη και ασφαλή πλατφόρμα για την επιχείρησή σας.

# 6 Μεγάλος αριθμός επίσημων επεκτάσεων

Υπάρχουν περισσότερες από 400 επίσημες επεκτάσεις για το WooCommerce, που κυμαίνονται από αναλυτικά στοιχεία, πληρωμές και αποστολή, έως μάρκετινγκ και λογιστικά. Πρόκειται για επίσημες επεκτάσεις, που δημιουργήθηκαν και υποστηρίζονται από την ομάδα ανάπτυξης του WooCommerce και αμέτρητες άλλες επεκτάσεις τρίτων. Όπως τα θέματα, τα πρόσθετα τρίτων είναι δωρεάν ή επί πληρωμή και πωλούνται συχνά σε αγορές μαζί με τα θέματα. Αυτές οι επεκτάσεις, ή πρόσθετα, κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη, καθώς συνήθως ενσωματώνονται εύκολα σε ένα υπάρχον διαδικτυακό κατάστημα. Λάβετε υπόψη ότι όλες οι επεκτάσεις που θα παραγγείλετε θα μπορούσαν εύκολα να σας κοστίσουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες ευρω, ενώ οι επεκτάσεις και προσθήκες WooCommerce σπάνια υπερβαίνουν τα 40-50 €.

# 7 Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)

Το WooCommerce λειτουργεί σε μια από τις πιο καθιερωμένες πλατφόρμες στον κόσμο, η οποία είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένη στις οδηγίες SEO όπως παρέχονται από την Google. Εκτός από το γεγονός ότι ολόκληρη η πλατφόρμα είναι φιλική προς το SEO, αυτό κάνει επίσης τη βελτιστοποίηση SEO των προϊόντων σας πολύ πιο απλή. Το WooCommerce παρέχει μια διαισθητική διεπαφή, όπου οι κύριες λεπτομέρειες του προϊόντος και οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το SEO μπορούν να εισαχθούν και να αποθηκευτούν. Επιπλέον, υπάρχουν εξαιρετικές προσθήκες SEO τρίτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε κάθε ανάρτηση και σελίδα στον ιστότοπό σας.

# 8 Αναλυτικά στοιχεία στατιστικών

Χωρίς σωστή ανάλυση των προσπαθειών σας, είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ένα σταθερό σχέδιο πωλήσεων. Το WooCommerce διαθέτει πολύ καλό και απλό ενσωματωμένο analytics. Για όσους έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία στην εφαρμογή παρακολούθησης των στατιστικών, τα ενσωματωμένα αναλυτικά στοιχεία κάνουν τα πράγματα ιδιαίτερα εύκολα. Πωλήσεις κατά ημερομηνία, πιο επιθυμητά προϊόντα, πληροφορίες πελατών… όλα αυτά είναι ορατά σε γραφήματα. Πέρα από αυτό, είναι υπάρχει και η απλή διαδικασία ενεργοποίησης του Google Analytics στο WooCommerce, για επιπλέον δεδομένα και βαθύτερη ανάλυση.

# 9 Το WooCommerce απλοποιεί τη διαδικασία της εργασίας σας

Το WooCommerce διευκολύνει τις πωλήσεις και τις παράλληλες πωλήσεις, ενώ ολόκληρη η πλατφόρμα κατασκευάζεται για να απλοποιεί αυτές τις διαδικασίες. Έχει απίστευτη υποστήριξη από μια μεγάλη κοινότητα χρηστών που εργάζονται σε διαδικτυακές πωλήσεις και βελτιώνουν τακτικά το WooCommerce.

# 10 Εξαιρετικά προσιτό και ευέλικτο

Σε σύγκριση με τις περισσότερες πλατφόρμες, μια λύση WooCommerce είναι πάντα πολύ πιο οικονομική. Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και η εγκατάσταση ενός custom eshop μπορεί να διαρκέσει και μήνες. Ένα κατάστημα WooCommerce, ανάλογα με το μέγεθός του, μπορεί να δημιουργηθεί μέσα σε λίγες μέρες.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη από τη χρήση του WooCommerce, τα οποία δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα. Η επαγγελματική εμφάνιση του και η ευελιξία καθιστούν την πλατφόρμα μια τέλεια λύση για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Με το WooCommerce θα έχετε όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται με λιγότερο κόστος από άλλες πλατφόρμες CMS. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε και εσείς ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και θέλετε να λάβετε κάποια προσφορά, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

 • Κοινοποίηση:

Christos Rontos

Author Since: 23 Φεβρουαρίου 2023

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.