Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα με την μη αποστολή email από το WordPress site σας.

  1. Home
  2. E-mail
Πώς να επιδιορθώσετε το πρόβλημα με την μη αποστολή email από το WordPress site σας.

Γιατί δεν λαμβάνετε email από το WordPress site σας

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τα email είναι ότι ο διακομιστής φιλοξενίας σας δεν έχει ρυθμιστεί σωστά ώστε να χρησιμοποιεί τη λειτουργία PHP mail ().

Ακόμα κι αν η φιλοξενία σας έχει ρυθμιστεί να τη χρησιμοποιεί, πολλοί πάροχοι υπηρεσιών email όπως το Gmail και άλλοι χρησιμοποιούν μια ποικιλία εργαλείων για τη μείωση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (spam). Αυτά τα εργαλεία προσπαθούν να εντοπίσουν ότι ένα email προέρχεται πραγματικά από την τοποθεσία από την οποία ισχυρίζεται ότι προέρχεται.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από ιστότοπους WordPress συχνά αποτυγχάνουν σε αυτόν τον έλεγχο.

Αυτό σημαίνει ότι όταν αποστέλλεται ένα email από τον ιστότοπό σας πχ από φόρμας επικοινωνίας, ειδοποίηση διαχειριστή κ.λπ., ενδέχεται να μην το στείλει καν στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων του παραλήπτη.

Γι ‘αυτό σας προτείνουμε να μην χρησιμοποιείτε το WordPress για να στείλετε Newsletter’s.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε σε όλους να χρησιμοποιούν SMTP για την αποστολή email στο WordPress.

Τι είναι το SMTP;

Το SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) είναι ένα πρότυπο για την αποστολή email.

Σε αντίθεση με τη συνάρτηση PHP mail (), το SMTP χρησιμοποιεί τον κατάλληλο έλεγχο ταυτότητας που οδηγεί σε υψηλή δυνατότητα παράδοσης email.

Το WordPress διαθέτει μια προσθήκη WTP Mail SMTP που διαμορφώνει τον ιστότοπό σας ώστε να στέλνει email χρησιμοποιώντας SMTP αντί για τη λειτουργία PHP mail ().

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε με οποιεσδήποτε δημοφιλείς υπηρεσίες SMTP όπως SendinBlue, Gmail (G Suite), Office365, Amazon SES κ.λπ.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο επίλυσης του ζητήματος του WordPress που δεν στέλνει email.

Εγκατάσταση του WP Mail SMTP Plugin

[!] Οποιαδήποτε εγκατάσταση, ή παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας, γίνεται με την δική σας ευθύνη. Για αυτό προσέξτε σε κάθε περίπτωση να έχετε πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας.

Όποια και αν είναι η υπηρεσία SMTP που θα επιλέξετε, θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την προσθήκη WTP Mail SMTP στον ιστότοπό σας. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε από τη χρήση της ενσωματωμένης λειτουργίας PHP mail () στη χρήση της υπηρεσίας SMTP.

Αρχικά, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε την προσθήκη WTP Mail SMTP. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο WP Mail SMTP στον πίνακα ελέγχου του WordPress για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις της προσθήκης.

Θα πρέπει να ξεκινήσετε εισάγοντας το όνομα και τη διεύθυνση email της επιχείρησης από την οποία θέλετε να προέρχονται τα μηνύματα του ιστότοπού σας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ που θα χρησιμοποιείτε για την υπηρεσία αλληλογραφίας SMTP.

Μπορείτε να επιλέξετε τα email να χρησιμοποιούν το όνομα και τη διεύθυνση email που επιθυμείτε, ακόμα κι αν άλλες προσθήκες (όπως WPForms) έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις. Το WP Mail SMTP θα αντικαταστήσει τις ρυθμίσεις των άλλων plugins.

Μετά από αυτό, πρέπει να επιλέξετε μια υπηρεσία αλληλογραφίας SMTP για τον ιστότοπό σας.

Όποιο και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε την καρτέλα “Δοκιμή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου” για να βεβαιωθείτε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στέλνονται με επιτυχία.

Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τα εισερχόμενά σας και επιβεβαιώστε ότι έχετε λάβει το δοκιμαστικό email.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σάς βοήθησε να μάθετε πώς να διορθώσετε το WordPress που δεν στέλνει email. Διαβάστε επίσης Shared, VPS Ή Dedicated Φιλοξενία Για Την Ιστοσελίδα Μου; Ποια Να Επιλέξω;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.